Τούρτα black forest πεντανόστιμη και πανευκολη

Μια τούρτα black forest που η συνταγή έχει  μικρές αποκλίσεις από την αυθεντική συνταγή που γνωρίζουμε όλοι. Τα υλικά αφορούν ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί για δύο παντεσπάνια εσωτερικά ενώ στην συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποίησα φόρμα διαμέτρου 26 – 28 cm και εσωτερικά 3 παντεσπάνια.
Υλικά:

3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας ( το αγόρασα έτοιμο) 1 ερμόλ 2 μασκαρπόνε των 200 gr ( 2χ200=400 gr) ( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Φιλαδέλφεια) 1 κρέμα γάλακτος 200ml , 1 φακελάκι garni+ 200 ml γάλα για το garni για την επικάλυψη .( Θα χρησιμοποιήσετε το ένα φακελάκι garni διότι η συσκευασία έχει δύο ). 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ,2 βανίλιες και γλυκό κουταλιού βύσσινο το οποίο το έχω ελαφρώς στραγγίξει από την προηγούμενη ημέρα και τα έχω μετά μουλιάσει σε κονιάκ.

Για το σιρόπι:1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη κρυσταλλική και ένα νερό.
Εκτέλεση:

Χτυπάω πρώτα το ερμόλ να στρατέψει ,στην συνέχεια χτυπάω σε ένα άλλο σκεύος τα 2 μασκαρπόνε με μια μικρή προσθήκη κρέμας γάλακτος γιατί είναι πολύ συμπαγής η υφή του. και σε ένα τρίτο σκεύος κτυπάω το 1 φακελάκι garni σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας. Τα δύο πρώτα μείγματα τα ενώνω μεταξύ τους προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη και προκύπτει η κρέμα που έβαλα στην γέμιση της τούρτας. Όλες οι κρέμες μπαίνουν για μια ώρα στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:

Παίρνουμε σε δίσκους το παντεσπάνι το ραντίζω ελαφρώς με σιρόπι και κονιάκ ,βάζω την κρέμα για την γέμιση λίγα βύσσινα και το επαναλαμβάνω τρείς φορές όσα και τα παντεσπάνια. Βάζω στο ψυγείο την τούρτα για μερικές ώρες. Στην συγκεκριμένη τούρτα την άφησα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο και την επομένη την έβγαλα να προσθέσω την επικάλυψη με το garni.Η διακόσμηση …..κατά βούληση!!!!

Ευχαριστούμε τη φίλη της σελίδας μας Euridiki Kanatseli για τη συνταγή και τις φωτογραφιες

Close