Τούρτα γκοφρέτα : Η συνταγή που έχει τρελάνει το διαδίκτυο
- μασκαρπονε 750γρ
- πραλίνα 600γρ Φουντουκιού
- ζάχαρη άχνη 50γρ
- κακαο 1 κουταλιά σούπας
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 150ml
- πραλίνα 200γρ Φουντουκιού
Για Την Γκανάζ Πραλίνας
Συνταγή για εύκολη τούρτα πραλίνας με γκοφρέτα από τη Βασούλα! Το κορίτσι μας μεγαλούργησε πάλι. Υπέροχη τούρτα με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, ονειρεμένη βάση από βάφλα φουντουκιού και βούτυρο και μία ακόμη πιο ονειρεμένη γκανάζ σοκολάτας!
Αυτή την τούρτα πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε! Αυτή η τούρτα θα γίνει ανάρπαστη στα γενέθλια της οικογένειάς σας είτε είναι παιδικό party είτε είναι party των μεγάλων! Επίσης είναι μία πολύ καλή λύση αν έχετε υπογλυκαιμίες και θέλετε και θέλετε να χορτάσετε με ένα γλυκό γεμάτο σοκολάτα!
Τώρα που ο κορονοϊός μας έκανε να κλειστούμε και πάλι στο σπίτι μας, καλό θα ήταν να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε τα γλυκά που μας αρέσουν μόνοι μας στο σπίτι μας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την βάφλα
Παίρνουμε τις γκοφρέτες φουντουκιού και τις τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμα. Αφού τρίψουμε τις γκοφρέτες, τις βάζουμε μέσα στην φόρμα και ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος το οποίο το έχουμε λιώσει για να κάνουμε την βάση της τούρτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Αφού ανακατέψουμε, στρώνουμε με ένα κουτάλι την βάση μας στην φόρμα, η οποία θα είναι 24 εκ. Για να είναι ομοιόμορφη η βάση της τούρτας μας, με τον πάτο ενός νεροπότηρου το πατάμε παντού.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάμε αυτά τα υλικά. Αφού τα χτυπήσαμε 4 λεπτά προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ξαναχτυπάμε το μείγμα μας για να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη, την ρίχνουμε πάνω από την βάση βάφλας και την στρώνουμε όμορφα πάνω από την βάση με ένα κουτάλι.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Παίρνουμε την πραλίνα φουντουκιού και την ζεσταίνουμε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα κατσαρολάκι με την τεχνική μπεν μαρί. Αφού την ζεστάνουμε, την βάζουμε κουταλιά κουταλιά όπως είναι ζεστή μέσα στην κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γκανάζ είναι έτοιμη.
Βάζουμε λοιπόν την γκανάζ πάνω στην κρέμα πραλίνας. Κουνάμε την φόρμα για να πάει παντού η γκανάζ. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μερικά κομμάτια γκοφρέτας φουντουκιού.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες