Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου

Μία διαφορετική εκδοχή της τούρτας »Μπλακ φόρεστ»!!! Είναι εύκολη,είναι σχετικά γρήγορη,και πεντανόστιμη!!! Γιατί όλες οι συνταγές της Σόφης είναι μοναδικές!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη βανίλια και αλάτι 8-10 λεπτά και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεύοντας απαλά.Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ.αβουτύρωτη και στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 για περίπου 25-30 λεπτά.Μόλις κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμονιού
-Βράζω ολα τα υλικα μαζί μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

Δείτε ακόμη Δείτε πώς να καλύψετε μια βάση με Ζαχαρόπαστα για τις πιο εντυπωσιακές τούρτες!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΉ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες morfat κρύες από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα (χρειάστηκα τα 3/4 του κουτιού)
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μορφατ καλά για 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 βαζάκι (500 γρ.) βύσινο γλυκο
3/4 κούπας νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 κ.σ γεμάτη κορν φλάουρ ή νισεστέ
Διαλύω το κορν φλάουρ στο νερο και το ρίχνω σ ένα κατσαρολάκι με το γλυκό και το χυμό λεμονιού.Ανακατεύω συνέχεια να δεσει σε αραιή κρεμούλα.Το αφήνω να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μια πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω και μοιραζω την λευκη κρεμα στα 3.Απλώνω το 1/3 της κρέμας από πάνω και ρίχνω κουταλιές τη μισή ποσοτητα από την σάλτσα βύσινο.Σκεπάζω με παντεσπάνι,ξανά σιρόπι,άλλο 1/3 κρέμα και μετά σάλτσα.Τέλος βάζω το 3 παντεσπάνι,σιροπιάζω και βάζω την τούρτα καταψυξη για 2 ωρίτσες.Την ξεφορμάρω την καλύπτω εξωτερικά με το υπόλοιπο 1/3 της λευκής κρέμας που περίσσεψε και πασπαλίζω με νιφάδες σοκολάτας.
Διακοσμώ όπως θέλω.Εγώ την κάλυψα με μια γκανάζ και από πάνω έριξα νιφάδες σοκολάτας και κερασάκια και ροζέτες σαντιγί από την ίδια κρέμα.Η κρέμα θα σας φτάσει ακριβώς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
150 γρ.σοκολάτα μαύρη
150 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μαργαρίνη
Βράζω την κρέμα και την ρίχνω πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Αφήνω να γίνει χλιαρή και περιχύνω την τούρτα μου που πρέπει να είναι παγωμένη!!!

Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου Τούρτα μπλακ φόρεστ από τη Σόφη Τσιώπου

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

Σόφη Τσιώπου
Σόφη Τσιώπου

Με λένε Σόφη Τσιώπου . Έχοντας γίνει μητέρα δυο παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και θέλοντας να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου επικεντρώθηκα στο να φτιάχνω εύκολες και γρήγορες,αλλά νόστιμες ''μαμαδίστικες'' λιχουδιές! Συνταγές χρόνων με αναμνήσεις που με ταξιδεύουν σε οικογενειακή ζεστασιά και θαλπωρή, με χαμόγελα και αγκαλιές, ξαναβρίσκοντας πολλές φορές τον παιδικό μου εαυτό μέσα απο τις συνταγές της ζωής!


Close