Μία διαφορετική εκδοχή της τούρτας ”Μπλακ φόρεστ”!!! Είναι εύκολη,είναι σχετικά γρήγορη,και πεντανόστιμη!!! Γιατί όλες οι συνταγές της Σόφης είναι μοναδικές!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη βανίλια και αλάτι 8-10 λεπτά και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεύοντας απαλά.Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ.αβουτύρωτη και στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 για περίπου 25-30 λεπτά.Μόλις κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμονιού
-Βράζω ολα τα υλικα μαζί μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.
Δείτε ακόμη Δείτε πώς να καλύψετε μια βάση με Ζαχαρόπαστα για τις πιο εντυπωσιακές τούρτες!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΉ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες morfat κρύες από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα (χρειάστηκα τα 3/4 του κουτιού)
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μορφατ καλά για 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 βαζάκι (500 γρ.) βύσινο γλυκο
3/4 κούπας νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 κ.σ γεμάτη κορν φλάουρ ή νισεστέ
Διαλύω το κορν φλάουρ στο νερο και το ρίχνω σ ένα κατσαρολάκι με το γλυκό και το χυμό λεμονιού.Ανακατεύω συνέχεια να δεσει σε αραιή κρεμούλα.Το αφήνω να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μια πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω και μοιραζω την λευκη κρεμα στα 3.Απλώνω το 1/3 της κρέμας από πάνω και ρίχνω κουταλιές τη μισή ποσοτητα από την σάλτσα βύσινο.Σκεπάζω με παντεσπάνι,ξανά σιρόπι,άλλο 1/3 κρέμα και μετά σάλτσα.Τέλος βάζω το 3 παντεσπάνι,σιροπιάζω και βάζω την τούρτα καταψυξη για 2 ωρίτσες.Την ξεφορμάρω την καλύπτω εξωτερικά με το υπόλοιπο 1/3 της λευκής κρέμας που περίσσεψε και πασπαλίζω με νιφάδες σοκολάτας.
Διακοσμώ όπως θέλω.Εγώ την κάλυψα με μια γκανάζ και από πάνω έριξα νιφάδες σοκολάτας και κερασάκια και ροζέτες σαντιγί από την ίδια κρέμα.Η κρέμα θα σας φτάσει ακριβώς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
150 γρ.σοκολάτα μαύρη
150 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μαργαρίνη
Βράζω την κρέμα και την ρίχνω πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Αφήνω να γίνει χλιαρή και περιχύνω την τούρτα μου που πρέπει να είναι παγωμένη!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες