Γέμιση
4 μεγάλα ξινόμηλα
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα
Δείτε ακόμη: Αφράτη και πανεύκολη μηλόπιτα η πιο γλυκιά χειμωνιάτικη γεύση. Απολαύστε τη!
Υλικά
1 βιτάμ σε θερμοκρασιά δωματίου
1 φαρινάπ με πορτοκάλι ή 500 gr απλό αλευρι με ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
Εκτελεση
Χτυπάμε στο multi τα μήλα(όχι πολτοποιημένα)σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε μέχρι να κάνουμε τη ζύμη.
Δείτε ακόμη: Apfekuchen-Μηλόπιτα γερμανική με ιδιαίτερη κρέμα!!
Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και το βούτυρο.Το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ενα.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μισό ζυμάρι στα χέρια μας(σαν να πλάθουμε κουλουράκια) και τρίβουμε τη ζύμη για να γίνει σκόνη (σαν ψιχουλάκια) μέσα στο πυρέξ που θα την ψήσουμε.
Στραγγίζουμε τα μήλα καλά και τα στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι απο επάνω με τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να χρυσαφίσει καλά η ζύμη.
Δείτε ακόμη: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Καλη Επιτυχιά!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα