Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος μόλις 5 υλικά!

Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος

400γρ κεικ σοκολατας τριμμενο
1 φλυτζανι σιροπι με πορτοκαλι
2 κ.σ γεματες μερεντα
1/4 φλυτζανιου κονιακ η χυμο πορτοκαλι

300γρ κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ομοιογενη ζυμη
Πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου και τα βαζουμε στο ψυγειο σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Παραλληλα λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε για λιγο να χλιαρυνει.Στη συνεχεια βουταμε ενα ενα τα μπαλακια στη σοκολατα αφου τα εχουμε καρφωσει με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα.Τα αφηνουμε μιση με ωρα τουλαχιστον να σταθεροποιηθει η σοκολατα και στη συνεχεια τα βαζουμε ψυγειο να παγωσουν.

Σιροπι πορτοκαλιου

1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι νερο
1 φλουδα πορτοκαλιου η ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Το βραζουμε για 10′ περιπου σε μετρια φωτια,το αφηνουμε να κρυωσει και το ριχνουμε στο τριμμενο κεικ τοσο οσο να γινει μια ζυμη.

troufakia-me-portokali-ke-sokolata-galaktos troufakia-me-portokali2

Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close