Τσικνίζουμε και σας προτείνουμε γευστικούς μεζέδες!

Η Τσικνοπέμπτη επιβάλλει εθιμικά την κατανάλωση κρέατος και το τσίκνιμα, δηλαδή την κάπνα και την μυρωδιά του ψητού ή τηγανητού κρέατος λίγο πριν εισέλθουμε στην μεγάλη νηστεία για το Πάσχα.

Δείτε επίσης: Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και γιατί τσικνίζουμε

Τηγανητά μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

Τσικνίζουμε και σας προτείνουμε γευστικούς μεζέδες!

Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι της σούπας Worcestershire Sauce
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1/2 γλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά ώσπου να μαραθεί και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις ροδίσουν και μαλακώσουν, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Xοιρινά παϊδάκια με μέλι και μπαχαρικά

Τσικνίζουμε και σας προτείνουμε γευστικούς μεζέδες!
Υλικά:

1 κιλό παϊδάκια χοιρινά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 -2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι της σούπας ξύδι μπαλσαμικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύδι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ρίχνετε τα χοιρινά παϊδάκια και τα ανακατεύετε καλά ούτως ώστε να μαριναριστούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες. Βάζετε το κρέας στη σχάρα και το αφήνετε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές.

Πηγή: infokids.gr
Close