Είναι καταπληκτική Βασιλόπιτα γεμάτη πλούσια αρώματα!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.
300 γρ.ζάχαρη
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150 γρ.γάλα φρέσκο
100 γρ.κονιάκ
150 γρ.καρύδια τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Ρίχνω 1-1 τα αυγά,έπειτα τα κανελογαρίφαλα,αλάτι,βανίλιες,ξύσμα.
Διαλλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτω στο μίγμα.
Ρίχνω και το κονιάκ και προσθέτω το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά.Τέλος ρίχνω και τα καρύδια.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 28-30 εκ.βουτυρωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 18050 λεπτα περίπου.
Την έχω γλασάρει κι αυτήν με γλυκό βανίλια υποβρύχιο λιωμένο σε μπεν μαρί!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του