Υλικά συνταγής
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά 100 γρ. μέλι 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας + επιπλέον για γαρνίρισμα 1 κ.γ. κανέλα 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και τη κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει. Το παγωτό σε παγωτομηχανή: Μετά τη 1 ώρα αδειάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Πέντε (5) λ περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει. Το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Δηλαδή, μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε 5 φορές ανά 30 λεπτά να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια. Σερβίρουμε το παγωτό γαρνιρισμένο με επιπλέον καρύδια και σταγόνες σοκολάτας, γαρνιρισμένο με μέλι και [προαιρετικά] με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
