Υπέροχο παγωτό σαντουιτσακι με μπισκότα πτι μπερ και ακόμη τρία υλικά
Υλικα
μπισκοτα πτι μπερ
Για το παγωτο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)
Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.
Σε ενα μπολ τετρσγωνο μεγαλο στρωνουμε τα μπισκοτα και απο πανω προσθετουμε το μειγμα του παγωτου
απο πανω στρωνουμε με μπισκοτα
κλεινουμε το μπωλ και το βαζουμε στη καταψυξη
λιγο πριν παγωσει τελειως κοβουμε σε κομματια
και το ξαναβαζουμε καταψυξη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες