Kολασμένη τούρτα nutella

Αυτή η τούρτα είναι σκέτη ΚΟΛΑΣΗ! Με γκαναζ απο nutella και φανταστική γεμιση! 

Για το κέικ,

225γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
Βανίλια
1 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 ½ (165γραμμ.) φλιτζάνι του τσαγιού καβουρντισμένα και θρυμματισμένα φουντούκια
6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, τον πάτο μια φόρμας με ελατήριο, Φ23 εκατοστών.
2. Λειώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.
3. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μιξεράκι το βούτυρο με την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τέλος την λειωμένη κουβερτούρα.
5. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και τα ανακατεύουμε.
6. Χτυπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το μείγμα της σοκολάτας.
7. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 180ο C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ο C και συνεχίζουμε να το ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα.
8. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε μέσα στην φόρμα να κρυώσει τελείως.
Για την σοκολάτα γάλακτος γκανάζ,
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
280γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα. Περιμένουμε 2 λεπτά να μαλακώσει και την ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
2. Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου και στην συνέχεια την χτυπάμε με το μιξεράκι, μέχρι να γίνει αφράτη και την αφήνουμε στην άκρη.
Για την Nuttella Γκανάζ,
1 βάζο των 400γραμμ. Nuttella
¾ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία την Nuttella με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Παίρνουμε από το μείγμα 2/3 φλιτζανιού και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι φουντούκια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά.(Ο χρόνος θα μετρήσει, από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).
2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συναρμολόγηση,

1. Ξεφορμάρουμε το κέικ στην πιατέλα μας, το κόβουμε οριζοντίως στα δυο και αφήνουμε τον δεύτερο πάτο στην άκρη.
2. Σιροπιάζουμε τον πρώτο πάτο και του απλώνουμε την ½ ποσότητα, από την Nuttella γκανάζ, με τα φουντούκια. Πάνω από την Nuttella, απλώνουμε την σοκολάτα γάλακτος γκανάζ. Απλώνουμε στον δεύτερο πάτο που έχουμε στην άκρη, την υπόλοιπη γκανάζ με τα φουντούκια και τον αναποδογυρίζουμε πάνω στην σοκολάτα γάλακτος γκαναζ.
3. Σιροπιάζουμε τον πάτο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, για 30 λεπτά.
4. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την καλύπτουμε ολόκληρη με την Nutella γκανάζ, που έχουμε αφήσει στην άκρη, χωρίς φουντούκια. Την βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και στην συνέχεια, με υπομονή, κολλάμε γύρω-γύρω από την τούρτα, καβουρντισμένα φουντούκια. Εάν δεν έχουμε υπομονή, πασπαλίζουμε ολόκληρη την τούρτα με τα φουντούκια.

Close