10 λάθη που κάνουμε και το σπίτι μας φαίνεται πιο άσχημο

Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να διευκολύνουμε την ζωή μας μέσα στο σπίτι, κάνουμε κάποια τρομερά λάθη που το κάνουν να φαίνεται άσχημο. Δες, αν και εσύ κάνεις αυτά τα λάθη και προσπάθησε να τα διορθώσεις!

  • Λανθασμένες προσπάθειες για να κρύψετε κάποια σημεία

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas1_

Μπορείτε να σας φαίνεται, οτι το να καλύψετε μια ντουλάπα με κουρτίνες είναι λαμπρή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Τις περισσότερες φορές μια προσωρινή λύση σε ένα θέμα, μπορεί να δώσει ένα αδέξιο και όχι τόσο ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα.

Λύση: Είναι πιο επιθυμητό να κρύψουμε οτι μας ενοχλεί με μια όμορφη συρόμενη πόρτα και όχι με κουρτίνες, που αν κάποιος πάει να τις ανοίξει, αντί να δει ένα παράθυρο να δει το δικό σας χάος μέσα στη ντουλάπα.

Δείτε ακόμη:Έξυπνα κόλπα για την οργάνωση της κουζίνας σας

  • Βάζετε όλα τα καθαριστικά μαζί σε ένα μέρος

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas2_

Τις περισσότερες φορές, σκεφτόμαστε οτι πρέπει να αποθηκεύσουμε όλα τα καθαριστικά μαζί στο ίδιο ντουλάπι. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου βολικό ειδικά αν το σπίτι σας έχει πολλά δωμάτια ή πάνω από ένα όροφο.

Λύση: Κρατήστε τουλάχιστον ένα σφουγγάρι έκτακτης ανάγκης ή υγρό πιάτων στο μπάνιο ή την κουζίνα. Αυτό θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από λεκέδες που εμφανίζονται, αμέσως, αντί να αμελείτε τους λεκέδες μέχρι να κάνετε μια γενική στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας.

  • Αποθηκεύετε πράγματα σε διάφανες πλαστικές θήκες, τα οποία μπορεί να τα δει ο καθένας

 

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas3_

Ναι μεν αυτές οι θήκες είναι βολικές αλλά δεν είναι και το καλύτερο θέαμα. Γίνονται ορατές από όλους και τα πολλά αντικείμενα σε διάφορα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση οτι το σπίτι σας είναι γεμάτο σκουπίδια.

Λύση: Χρησιμοποιήστε αν θέλετε τις θήκες αυτές σε κλειστά ντουλάπια. Διαφορετικά αποθηκεύστε τα αντικείμενα σας μέσα σε καλάθια και κουτιά, αν θέλετε να τα έχετε σε σημείο που είναι ορατό από το κόσμο.

  • Τοποθέτηση καθημερινών αντικειμένων σε δυσπρόσιτα σημεία

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas4_

Αν τα ντουλάπια σας είναι πολύ ψηλά αλλά εσείς έχετε καθημερινά να χρησιμοποιείτε ας πούμε τα πιάτα για το τραπέζι, δεν είναι και το πιο βολικό να ζητάτε συνέχεια βοήθεια.

Λύση: μετακινείστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά σε ράφια που δεν ενοχλούν και μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δείτε ακόμη:Η ντουλάπα οργανώνεται σωστά σε 10 απλά βήματα

  • Έχετε πολλές κρεμάστρες τοίχου και άγκιστρα

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas5_

Οι κρεμάστρες τοίχου είναι πολύ βολικές καθώς δεν πιάνουν χώρο στο σπίτι σας, και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τις ανάγκες σας. Αλλά πολλές φορές καταλήγετε να έχετε περισσότερα ρούχα κρεμασμένα εκεί από οτι στην  ντουλάπα σας.

Λύση: Αν έχετε πολλά αντικείμενα για κρέμασμα, αλλά δεν έχετε χώρο στα άγκιστρα, μην αγοράσετε κι άλλα, απλά τοποθετείστε τα ρούχα σας μέσα σε ένα ντουλάπι, προκειμένου να αποφύγετε το χάος, στο σπίτι σας.

Εφαρμόζοντας σωστά αυτές τις συμβουλές το σπίτι σας θα δείχνει πιο όμορφο από ποτέ!

  • Σωστή αποθήκευση των εποχιακών σας ρούχων

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas6_

Πολλές φορές αποθηκεύετε τα εποχιακά ρούχα σας σε κούτες χάρτινες,  και καταλήγετε στο τέλος να μην βρίσκεται τίποτα.

Λύση: σωστή αποθήκευση πρέπει να γίνεται σε διαφανές δοχεία, κουτιά προκειμένου να ξέρετε που έχετε το κάθε τι, και να μην ψάχνετε ώρες ατελείωτες.

 

  • Αγνοείτε την οικογένεια σας, όταν τοποθετείτε τα δικά τους πράγματα

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas7_

Έχετε βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση, όπου νομίζετε ότι έχετε καθιερώσει τέλεια τάξη στην ντουλάπα σας, αλλά στη συνέχεια την επόμενη μέρα θα βρειτε τον άντρα σας να δημιουργεί ένα χάος μέσα σε αυτή ψάχνοντας για τη γραβάτα του; Αυτό είναι πιθανώς επειδή έχετε παραμελήσει να του πείτε για το τέλειο σύστημα αποθήκευσης που είχετε επινοήσει. Το τι φαίνεται  διαισθητικά κατανοητό σε σας δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας.

Η λύση : Θα πρέπει να ενημερώνετε τα μέλη της οικογένειας σας για το που έχετε τοποθετήσει τα δικά τους πράγματα, αλλά και να ζητήσετε και δικές τους απόψεις για τα θέματα αυτά. Το οτι είναι βολικό κάτι για εσάς δεν σημαίνει οτι είναι για όλους.

  • Καθαρίστε το σπίτι σας

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas8_

Η καθαριότητα και η τάξη πάνε μαζί. Το οτι έχετε πλύνει τα πιάτα σας, αλλά τα έχετε αφήσει σε ένα βουνό μαζί με άλλα και δεν τα μαζεύετε δεν κάνει το σπίτι σας καθαρό αλλά το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο βρώμικο.

Λύση: Βάλτε τα πράγματα που καθαρίζετε σε σωστές θέσεις, για να αποφύγετε το χάος.

  • Βάζετε πολλά πράγματα μαζί που δεν ταιριάζουν, ούτε σε στυλ ούτε σε χρώμα.

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas9_

Πολλές φορές αγοράζουμε πολλά πράγματα, τα οποία δεν έχουν το ίδιο στυλ, και τα διακοσμούμε μαζί και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Λύση: Επιλέξτε διάφορα αντικείμενα για το σπίτι σας που είναι γραφτό να πάνε μαζί ή τουλάχιστον έχουν περίπου το ίδιο στυλ, και τοποθετήστε τα σε περίοπτη θέση. Άλλα στοιχεία που να χρειαστεί να τα αποθηκεύσετε κάπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να ανανεώνετε που και που το στυλ του σπιτιού σας ώστε να μπορείτε να ξαναβγάλετε παλιά αγαπημένα σας αντικείμενα στην επιφάνεια.

Δείτε ακόμη:20 υπέροχες και εύκολες ιδέες διακόσμησης του σπιτιού σας 

  • Χρησιμοποιείτε μόνο μια πηγή φωτός..

10-lathi-pou-kanoume-ke-aschimenoume-to-spiti-mas10_

Ακόμη και το πιο καθαρό διαμέρισμα, δεν θα φαινόταν όμορφο, αν το βράδυ η μόνη λάμπα που φωτίζει το σπίτι σας είναι μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας.

Λύση: προσθέστε μια λάμπα δαπέδου ή κάποιο επιτραπέζιο φωτιστικό, για περισσότερο φως στο σπίτι σας. Έτσι θα έχετε περισσότερο φως και θα μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του ανάλογα με το αν έχει μέρα ή νύχτα.

Πηγή: brightside.me
Close