12 μοντέρνες και ρομαντικές ιδέες για diy κούνιες_

12 μοντέρνες και ρομαντικές ιδέες για diy κούνιες. Υπέροχες ιδέες για diy κούνιες στο σπίτι που μπορούμε να τις τοποθετήσουμε στην αυλή, στον κήπο, στο μπαλκόνι αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού αν έχουμε χώρο.

Τώρα που μπήκε η Άνοιξη και βρισκόμαστε σε καραντίνα είναι λογικό να περνάμε πολύ χρόνο στον κήπο ή στην αυλή. Μας χαλαρώνει και μας κάνει να ξεφεύγουμε έστω και πλασματικά από τον εγκλεισμό. Επίσης τώρα με την καραντίνα, έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με το σπίτι.

Δείτε ακόμα Φθηνές ιδέες διακόσμησης για όλο το σπίτι που θα σε ενθουσιάσουν

Αν θέλεις λοιπόν να δεις μία ανανέωση στο σπίτι σου, ίσως θες να δοκιμάσεις να φτιάξεις την δική σου diy κούνια για το σπίτι. Στην δική σου κούνια θα μπορέσεις να χαλαρώσεις εσύ με το άλλο σου μισό ή να περνούν ευχάριστες στιγμές τα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω: 

Η παρακάτω κατασκευή για diy κούνια σίγουρα θέλει έναν άνθρωπο που να πιάνει το χέρι του. Αν έχεις κάποιο έπιπλο που δεν χρειάζεσαι, μπορείς να μην το πετάξεις. Αν αυτό το έπιπλο είναι επίπεδο μπορείς να το βάψεις στο χρώμα της αρεσκείας σου ή να τρίψεις το ξύλο αν χρειαστεί και να τοποθετήσεις πάνω του μαξιλάρες και μαξιλάρια.

Μπορείς να κρεμάσεις το συγκεκριμένο έπιπλο από κάποια οροφή χρησιμοποιώντας γερές αλυσίδες. Μία εντυπωσιακή κούνια με μεγάλη χωρητικότητα για να την ευχαριστηθείτε όλη η οικογένεια!

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλέτα_

ιδέες για diy κούνιες

Ένα κομμάτι επίπεδο ξύλο μπορεί να κρεμαστεί από οποιαδήποτε οροφή με γερά σκοινιά. Πάνω στο ξύλο μπορείς να τοποθετήσεις τις αγαπημένες σου μαξιλάρες ή κι ένα λεπτό στρώμα. Πρόσεξε μόνο τα σκοινιά να είναι πολύ γερά και να τα δέσεις καλά πάνω στην κούνια, για να μην σε βρουν απρόοπτα.

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλέτα_

Τα τελευταία χρόνια οι παλέτες είναι μόδα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτιάξει κρεβάτια, καναπέδες ακόμη και τραπέζια από παλέτες. Είναι ένα φθηνό υλικό που μπορούμε να το βρούμε σχετικά εύκολα και δεν απαιτεί μεγάλη επεξεργασία από μεριάς μας.

Μπορείς λοιπόν με ένα κομμάτι παλέτα και μερικά πολύ γερά σχοινιά να φτιάξεις την δική σου diy κούνια. Μπορείς να την κρεμάσεις από κάποια οροφή ακόμη και σε ένα πολύ γερό κλαδί στο δέντρο του κήπου σου.

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλέτα_

Η παρακάτω κούνια φτιάχτηκε από έναν παλιό vintage καναπέ, μερικά μαξιλάρια και μερικές γερές αλυσίδες. Όπως μπορείς να δεις και συ στην παρακάτω εικόνα αν δέσεις καλά την κούνια στην αλυσίδα, μπορείς να φτιάξεις έναν χαλαρωτικό καναπέ κούνια για εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους.

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλιό_καναπέ_

Δύο κομμάτι παλέτες που ενώθηκαν μεταξύ τους και δύο χερούλια μπορούν να φτιάξουν μία υπέροχη κούνια με αλυσίδες για το κρέμασμα. Σίγουρα είναι μία κατασκευή για τους ανθρώπους που πιάνει το χέρι τους ή που τους αρέσει να πειραματίζονται με τις κατασκευές. Δοκίμασέ το κι εσύ.

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλέτα_

Μία παλέτα, δύο γερά σχοινιά και μερικές διακοσμητικές μπάλες, μπορούν να δημιουργήσουν μία υπέροχη κούνια. Χρησιμοποίησε ένα στρώμα για να είσαι στα μαλακά και είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την κούνια μέχρι και να κοιμηθείς μπορείς.

diy_κούνιες_για_το_σπίτι_με_παλέτα_

Τα παιδιά πλέον δεν μπορούν να πηγαίνουν στην παιδική χαρά. Με ένα κομμάτι ξύλο και μερικά σχοινιά μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες κούνιες για τα παιδιά σου. Φυσικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κι εσύ αν το θελήσεις!

diy_παιδικές κούνιες_για_τον_κήπο_

ιδέες για diy κούνιες

Υπέροχη κούνια που θυμίζει τις κούνιες στις παραλιακές καφετέριες. Τώρα μπορείς να την φτιάξεις κι εσύ για το σπίτι σου, και να την χαίρεσαι όποτε θες. Τα υλικά; Γνωστά. Ένα κομμάτι ξύλο που μπορείς να το επεξεργαστείς εσύ όπως θες, μερικά γερά σχοινιά και φυσικά μερικές μαξιλάρες και μαξιλάρια.

diy_κούνια_για_το_σπίτι_

Δεν χρειάζεται να πετάξεις την παλιά σου καρέκλα. Μπορείς να της κόψεις τα πόδια και να την κρεμάσεις από μερικά σχοινιά. Μία υπέροχη diy κούνια για όλη την οικογένεια που θα απογειώσει την αυλή, τον κήπο ή ακόμη και το εσωτερικό του σπιτιού σου.

diy_κούνια_για_το_σπίτι_από_παλία_καρέκλα_

Αν έχεις μερικές καρέκλες κήπου που δεν τις χρειάζεσαι πια, δεν χρειάζεται να τις πετάξεις. Μπορείς να τις κρεμάσεις από μερικά σχοινιά και να τις μετατρέψεις σε υπέροχες diy κούνιες. Μπορείς να τις διακοσμήσεις όπως θες και να απογειώσεις την αυλή, τον κήπο ή το μπαλκόνι σου.

ιδέες για diy κούνιες

diy_κούνια_για_το_σπίτι_από_παλίές καρέκλες_κήπου_

Ένα κομμάτι παλέτας μπορεί να γίνει μία υπέροχη κούνια που θα την λατρέψει όλη η οικογένεια! Μερικά μαξιλάρια θα κάνουν αυτήν την κούνια τόσο άνετη που δε θα θες να σηκωθείς με τίποτα.

diy_κούνια_για_το_σπίτι_

Άλλη μία ιδέα για diy κούνια που φτιάχτηκε από έναν παλιό καναπέ που δεν τον χρειάζονταν πια στην οικογένεια. Μερικά γερά σχοινιά που δέθηκαν καλά μεταξύ τους και έδεσαν γερά την κούνια και μερικά μαξιλάρια θα κάνουν αυτόν τον καναπέ να δει τις παλιές του δόξες δίνοντας και έναν αέρα vintage στον χώρο.

diy_κούνια_για_το_σπίτι_από_παλίο καναπέ_

Διαβάστε όλες τα άρθρα για τις diy κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: Pinterest

Close