15 ιδέες για κουζίνα σε γκρι και κίτρινο χρώμα_

15 ιδέες για κουζίνα σε γκρι και κίτρινο χρώμα!  Το γκρι και το κίτρινο είναι δύο χρώματα που αν συνδυαστούν δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα στην διακόσμηση. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν το γκρι και το κίτρινο για τους προσωπικούς τους χώρους.

Στο παρακάτω άρθρο αποφασίσαμε να σας δείξουμε 15 μοντέρνες ιδέες διακόσμησης στην κουζίνα σε γκρι και κίτρινο. Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που δημιουργούμε τα φαγητά και τα γλυκά μας και περνάμε όμορφες στιγμές τρώγοντας μεσημεριανό με την οικογένεια σε μερικές περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα Έχεις μικρό πάγκο κουζίνας; Κέρδισε χώρο με DIY ξύλινα καλύμματα

Θέλουμε λοιπόν η κουζίνα να είναι μοντέρνα, να εμπνέει ένα κλίμα καλής διάθεσης και φυσικά να εγείρει την φαντασία και την δημιουργικότητά μας. Το γκρι και το κίτρινο φαίνεται πως αν συνδυαστούν μεταξύ τους έχουν ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει, ένα φωτεινό κίτρινο είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Διαβάστε παρακάτω: 

Κίτρινα πλακάκια κουζίνας και γκρι ντουλάπια

Μπορείτε να επιλέξετε για την κουζίνα σας τον εξής συνδυασμό. Να βάψετε τα ντουλάπια σας γκρι και να βάλετε κίτρινα πλακάκια πίσω από τον πάγκο της κουζίνας.

Είναι ένας πολύ μοντέρνος συνδυασμός που αν δεν έχετε χρήματα να αλλάξετε πλακάκια στην κουζίνα, μπορείτε να βάλετε σε αυτό το σημείο ταπετσαρία σε κίτρινες αποχρώσεις με σχέδιο που να θυμίζει πλακάκια. Υπέροχη ιδέα σε γκρι και κίτρινο χρώμα.

κίτρινα_πλακάκια κουζίνας_με_γκρι_ντουλάπια_

Κίτρινος τοίχος στην κουζίνα και γκρι ντουλάπια

Από την άλλη, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας ένα σκούρο κίτρινο, στις αποχρώσεις του μουσταρδί και είτε να επιλέξετε γκρι ντουλάπια είτε να βάψετε τα ντουλάπια σας γκρι. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα φωτίσει την κουζίνα σας όσο πρέπει.

Δείτε ακόμα Διακόσμησε τον πάγκο της κουζίνας σου με 8 εύκολα βήματα!

κίτρινοι_τοίχοι_στην_κουζίνα_και_γκρι_ντουλάπια_

Κίτρινα και γκρι ντουλάπια στις ιδέες για κουζίνα σε γκρι και κίτρινο χρώμα

Αν θέλετε να αλλάξετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, έχουμε για εσάς μία υπέροχη ιδέα. Προτιμήστε ντουλάπια σε αποχρώσεις του κίτρινου και του γκρι και αφήστε τους τοίχους της κουζίνας λευκούς. Έτσι θα προσθέσετε στον χώρο όσο χρώμα χρειάζεται για να είναι πιο μοντέρνος, χωρίς να υπερβάλλετε, αν σας αρέσουν οι πιο σικ προτάσεις.

κίτρινα_και-γκρι_ντουλάπια_κουζίνας_

Κίτρινος τοίχος με φωτισμό

Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας γκρι και να αφήσετε το σημείο που το φωτίζετε με φωτισμό κίτρινο. Επιλέξτε μία σκούρα απόχρωση του κίτρινου, αφού το φως θα προσθέτει φωτεινότητα στο χρώμα. Μία πολύ καλή ιδέα αφού πολλές κουζίνες σε μερικά τους σημεία διαθέτουν φωτισμούς για διακόσμηση αλλά και για πρακτικότητα.

γκρι_ντουλάπια_και_κίτρινος_τοίχος_στην_κουζίνα_με_κρυφό φωτισμό_

Παίξτε με τις αποχρώσεις του γκρι και του κίτρινου στα ντουλάπια σας

Μπορείτε τα αγαπημένα σας ντουλάπια να τα βάψετε γκρι. Όμως το γκρι είναι μία αρκετά σκούρη απόχρωση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τον χώρο να δείχνει μικρότερος. Αν θέλετε λοιπόν να δώσετε λίγη λάμψη στο γκρι, μπορείτε να βάψετε σε κίτρινο χρώμα μερικές λεπτομέρειες των ντουλαπιών στην κουζίνα.

γκρι_και_κίτρινα_ντουλάπια κουζίνας_

Κίτρινα vintage ντουλάπια κουζίνας και γκρι τοίχοι

Αν διαθέτετε μεγάλη κουζίνα τότε το γκρι είναι ένα υπέροχο χρώμα για να την αναδείξετε. Μπορείτε τα vintage ντουλάπια σας να μην τα αντικαταστήσετε εφόσον βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Επιλέξτε το χρώμα του φωτεινού κίτρινου για να τα αναδείξετε. Άλλωστε πολλά σπίτι έχουν παλιά ντουλάπια χωρίς αυτά, να είναι φθαρμένα.

κίτρινα_vintage_ντουλάπια_κουζίνας_

Κίτρινα ράφια και ντουλάπια σε γκρι τοίχους

Συνήθως οι άνθρωποι επιλέγουν να βάφουν τους τοίχους τους γκρι και αυτό διότι είναι ένα σικ χρώμα που συνδυάζεται εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε κίτρινα ντουλάπια και ράφια στην κουζίνα και να προσφέρετε στον χώρο την λάμψη που του λείπει. Η τελευταία λέξη της μόδας στη διακόσμηση είναι η φωτογραφία παρακάτω.

κίτρινα_ντυλάπια_και_ράφια_στην_κουζίνα_

Κίτρινα ντουλάπια κουζίνας και γκρι τοίχοι

Όπως βλέπετε η πιο safe αλλά και μοντέρνα επιλογή μέχρι τώρα είναι να βάψετε τους τοίχους σας γκρι και τα μισά σας ντουλάπια κίτρινα. Μπορείτε όμως τα άλλα μισά ντουλάπια να τα αφήσετε στα χρώματα του λευκού, έτσι ώστε να παίξετε με τις αποχρώσεις και να φέρετε την αρμονία στον χώρο.

κίτρινα_ντουλάπια_και_γκρι_τοίχοι_στην_κουζίνα_

Γκρι τοίχοι και ντουλάπια στις κουζίνες με κίτρινα διακοσμητικά

Αν δεν θέλετε να βάψετε τα ντουλάπια σας μπορείτε να παίξετε με τις αποχρώσεις του γκρι και του κίτρινου, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε περιττά έξοδα. Αν έχετε ήδη γκρι τοίχους και ντουλάπια μπορείτε να βρείτε κίτρινα διακοσμητικά ή οικιακά σκεύη για την κουζίνα και να βάλετε την μοντέρνα πινελιά που χρειαζόταν ο χώρος σας.

γκρι_τοίχοι_και_ντουλάπια_στην_κουζίνα_με_κίτρινα_διακοσμητικά_

Κίτρινα ράφια και κίτρινοι πάγκοι στην κουζίνα

Επίσης αν και πάλι βρίσκεστε σε μία κουζίνα με γκρι ντουλάπια ή τοίχους μπορείτε να επιλέξετε φθηνά ράφια σε κίτρινες αποχρώσεις για να τα βάλετε στον τοίχο της κουζίνας όπως επίσης να βρείτε σε χαμηλές τιμές κίτρινο πάσο για την κουζίνα.

Αυτή η επιλογή δεν θα κάνει τον χώρο σας να δείχνει απλά μοντέρνος. Θα βρείτε τρόπο να αποθηκεύετε περισσότερα πράγματα στην κουζίνα και θα έχετε επιπλέον χώρο για να κάνετε δουλειές ή για να κάθεστε στην κουζίνα εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι. Λύση…δύο σε ένα.

κίτρινα_ράφια_και_κίτρινος_πάγκος_στην_κουζίνα_

Παίξτε με το σκούρο γκρι και το απαλό κίτρινο

Το γκρι είναι ένα πανέμορφο και πολύ μοντέρνο χρώμα. Αν το κίτρινο όμως δεν σας αρέσει έντονο, μπορείτε να διαλέξετε ένα παστέλ κίτρινο για τα πλακάκια της κουζίνας, Μπορείτε είτε να αλλάξετε πλακάκια είτε να βρείτε μία μοντέρνα ταπετσαρία σε παστέλ κίτρινες αποχρώσεις.

γκρι_ντουλάπια_και_τοίχοι_στην_κουζίνα_με_κίτρινα παστέλ_πλακάκια_

Κίτρινα καθίσματα στην κουζίνα

Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια σας γκρι και τους τοίχους να τους αφήσετε λευκούς ή να επιλέξετε ένα πολύ απαλό γκρι. Αν θέλετε να προσθέσετε μερικές πινελιές κίτρινου, μπορείτε να βρείτε κίτρινα καθίσματα στην κουζίνα που θα τα βάλετε στο πάσο της κουζίνας αν υπάρχει. Πρακτικό, μοντέρνο και οικονομικό.

κίτρινα_καθίσματα_στην_κουζίνα_

Παστέλ γκρι και παστέλ κίτρινο στην κουζίνα

Οι κουζίνες στην Ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο τα πιο φωτεινά δωμάτια των σπιτιών. Αν αυτό δεν θέλετε να αλλάξει σας έχουμε μία μοναδική ιδέα. Διαλέξτε το παστέλ κίτρινο για τους τοίχους ή τα ντουλάπια σας και συνδυάστε το με το παστέλ γκρι για τα αντίστοιχα σημεία. Μπορείτε να τα αναδείξετε με λευκά διακοσμητικά και κίτρινα λουλούδια.

κίτρινο_και_γκρι_παστέλ χρώμα_στην_κουζίνα_

Βρήκαμε το τέλειο χρώμα για τα γκρι σας πλακάκια

Οι περισσότεροι από εμάς μένουμε είτε στο νοίκι είτε σε παλιότερα σπίτια, που έχτισαν για εμάς οι δικοί μας άνθρωποι. Και στις δύο περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές μπαίνουμε σε ένα σπίτι έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο και μπορεί αν ήταν στο χέρι μας να αλλάζαμε μερικά πράγματα.

Αν λοιπόν ζείτε σε ένα σπίτι που στην κουζίνα υπάρχουν παστέλ γκρι πλακάκια και αυτό δεν σας αρέσει, δεν χρειάζεται προς το παρόν να βγάλετε τα πλακάκια και να βάλετε καινούριο. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολυέξοδο. Μπορείτε όμως να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σε παστέλ κίτρινο και να παίξετε με τις αποχρώσεις του γκρι σκούρου.

κίτρινα_παστέλ_ντουλάπια_και_γκρι_πλακάκια_στην_κουζίνα_

Κίτρινα παράθυρα στην κουζίνα με απαλό γκρι στους τοίχους

Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μπορείτε να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σε ένα απαλό γκρι και στην συνέχεια να βάψετε σε κίτρινες αποχρώσεις τα παράθυρά σας, περιμετρικά. Θα δώσετε την ψευδαίσθηση ότι κίτρινη είναι η κάσα των παραθύρων.

γκρι_και_κίτρινο_χρώμα_στην_κουζίνα_διακόσμηση_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: Pinterest

Close