15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

Όπως όλοι γνωρίζουμε το σωστό πλύσιμο των ρούχων είναι πολύ σημαντικό προκειμένου αυτά να διατηρηθούν άψογα και όμορφα. Ωστόσο, τα καθημερινά λάθη κατά το πλύσιμο τους, μπορούν να τα καταστρέψουν.

1. Λάθος διαλογή ρούχων. Εκτός από το χρώμα, θα πρέπει επίσης να δίνετε προσοχή και στον τύπο του υφάσματος. Δεν θα πρέπει να πλένετε τα ρούχα όλα μαζί. Για παράδειγμα, τα ρούχα fleece θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά. Επίσης, δεν πρέπει να πλένετε μαζί τις πετσέτες με τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες.

Δείτε ακόμη: Εκπληκτικά μυστικά για το πλύσιμο των ρούχων

2. Πλύσιμο λεκέδων με λάθος τρόπο. Μην εκπλαγείτε αν δείτε μια τρύπα στο ρούχο σας, αν είστε επιθετικοί στην απομάκρυνση των λεκέδων κάθε φορά. Οι λεκέδες θα πρέπει να πλένονται απαλά. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ένα λεκέ, είναι να τοποθετήσετε κάποιο λευκό ύφασμα πάνω του και να το αφήσετε να μουλιάσει.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

3. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σκόνης πλυντηρίου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υπερβολικού αφρού, που μπορεί να συλλέξει βρωμιά σε μέρη όπως είναι το κολάρο ενός πουκάμισου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα ρούχα σας να γίνουν ακόμα πιο βρώμικα.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

4. Δεν δίνετε προσοχή στα φερμουάρ. Τα φερμουάρ θα πρέπει να είναι κλεισμένα κατάλληλα πριν πλύνετε τα ρούχα, καθώς τα δοντάκια τους μπορούν να χαλάσουν εύκολα τα άλλα ρούχα.

5. Κουμπώνετε τα ρούχα. Πρέπει πάντα να θυμάστε να ανοίγετε τα κουμπιά από τα πουκάμισα κ.λπ. Τα κουμπιά μπορεί να φύγουν και τα ρούχα θα φαίνονται ακατάστατα.

Μην κλείνετε το καπάκι μετά το τέλος της πλύσης, ώστε να μπορεί να στεγνώσει. Μια φορά το χρόνο, να θέτετε σε λειτουργία έναν κύκλο καθαρισμού με ζεστό νερό και ξύδι

6. Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λευκαντικό. Το λευκαντικό, καθιστά τα υφάσματα λιγότερο ανθεκτικά και στη συνέχεια μπορεί να λυγίζουν εύκολα. Γι” αυτό, θα πρέπει να δοκιμάσετε να βράσετε τα ρούχα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας δύο σταγόνες χυμό λεμονιού.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

7. Πλένετε τα κοστούμια στο πλυντήριο. Τα κοστούμια και τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από σπάντεξ ή ελαστάν, δεν πρέπει ποτέ να πλένονται στο πλυντήριο. Ο σωστός τρόπος είναι να τα ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε Εύκολα και Οικονομικά Σκόνη για Το Πλυντήριο!

8. Δίνετε στο πλυντήριο το χρόνο να «ξεκουραστεί». Μερικοί, το κάνουν αυτό επειδή πιστεύουν ότι οι πολλοί κύκλοι πλυσίματος στη σειρά, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι σωστό. Η χρήση του πλυντηρίου χωρίς διακοπή μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η ροδέλα χρησιμοποιεί την επαναπλήρωση θερμότητας μετά τον προηγούμενο κύκλο.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

9. Πλένετε σε ένα κύκλο τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες. Εάν πλένετε μαξιλάρια και κουβέρτες από πούπουλα στο πλυντήριο, μην τα πλένετε μαζί αλλά τρέξτε δύο κύκλους στη σειρά: τα φτερά μπορεί να συγκρατήσουν τον αφρό και το σαπούνι να παραμείνει μέσα στα μαξιλάρια.

10. Πλένετε τα ρούχα χωρίς να τα διαχωρίζετε. Ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα μετά το πλύσιμο των ρούχων, είναι το να ψάχνει κανείς για να ταιριάξει τις κάλτσες. Δοκιμάστε πρώτα να πλύνετε τις κάλτσες και το πρόβλημα σας θα λυθεί!

11. Χρησιμοποιείτε μαλακτικά υφάσματος στις πετσέτες. Αυτές οι χημικές ενώσεις μειώνουν την ικανότητα απορρόφησης των υφασμάτων, επομένως καλύτερα να μην τις χρησιμοποιείτε στις πετσέτες.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

12. Παραγεμίζετε το πλυντήριο. Δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το πλυντήριο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη.

13. Πλένετε τα αντιανεμικά με λάθος τρόπο. Για να αποφύγετε την απώλεια της δομής τους, μπορείτε να βάλετε τρεις μπάλες του τένις μέσα στο πλυντήριο. Θα σας βοηθήσουν επίσης να απαλλαγείτε από τον αφρό.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

14. Χρησιμοποιείτε πολύ ακριβές πούδρες πλύσης και υγρά. Πολλά από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε έχουν φτηνά υποκατάστατα των νοικοκυριών: το αλάτι μπορεί να κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο φωτεινά και η κιμωλία βοηθά στην εξάλειψη των λεκέδων.

Το σαπούνι πλύσης, λευκαίνει και αφαιρεί τους λεκέδες. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα ρούχα πιο απαλά και πιο αρωματικά.

15 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο των ρούχων!

15. Δεν δίνετε προσοχή στο πλυντήριο. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε το πλυντήριο σας. Θυμηθείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο χώρος για τη σκόνη πλυντηρίου βγαίνει. Τα υπολείμματα απορρυπαντικού που παραμένουν εκεί, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Οπότε μην ξεχνάτε τα πλένετε συχνά να τον πλένετε.

Μην κλείνετε το καπάκι μετά το τέλος της πλύσης, ώστε να μπορεί να στεγνώσει. Μια φορά το χρόνο, να θέτετε σε λειτουργία έναν κύκλο καθαρισμού με ζεστό νερό και ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην χαλάσει το πλυντήριο σας.

Πηγή: brightside.me
Close