4 λάθη που κάνουμε όλοι στο καθάρισμα των τζαμιών- Ο σωστός τρόπος για να το κάνεις!

Η αλήθεια είναι οτι το καθάρισμα των τζαμιών  δεν είναι και η πιο ευχάριστη δουλειά έτσι δεν είναι; Για να σιγουρευτείς λοιπόν οτι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις αρκετές φορές το καθάρισμα τους, βρήκαμε για εσένα συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια!

Δείτε ακόμα: Για αυτο στα τζάμια των αεροπλάνων υπάρχει μια μικρή τρύπα. Το γνωρίζατε;

Τι θα χρειαστείς:

  • καθαριστικό για τα τζάμια
  • μια πετσέτα με μικροϊνες

Πριν αρχίσεις να καθαρίζεις τα τζάμια, καθάρισε τις βρωμιές που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί σε αυτά πρώτα με μια μαλακή βούρτσα, αυτό θα αποτρέψει από το να δημιουργηθεί λάσπη όταν ρίξεις πάνω το καθαριστικό. Έπειτα ψέκασε τα τζάμια με το υγρό καθαριστικό και σκούπσε τα με την πετσέτα , κάνε την μια πλευρά κάθετα και τη άλλη οριζόντια έτσι ώστε να καταλάβεις εάν έχουν καθαριστεί καλά. Επανέλαβε την διαδικασία μέχρι να καθαρίσεις καλά ολο το τζάμι.

Δείτε ακόμα: Μυστικά καθαριότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις κάθε φορά που καθαρίζεις τα τζάμια σου!

1. Συνήθως καθαρίζεις τα τζάμια όταν ο καιρός είναι καλός και έχει ήλιο.

Προτίμησε μια μέρα που ο καιρός να είναι λίγο συννεφιασμένος , έτσι δεν θα στεγνώνει κατευθείαν το καθαριστικό πάνω στα τζάμια και δεν θα αφήνει λεκέδες. Αλλά εάν έξω έχει ήλιο και θέλεις να καθαρίσεις τα τζάμια .ξεκίνα από αυτά που δεν τα πιάνει ο ήλιος και βρίσκονται στην σκιά.

2. Δεν χρησιμοποιείς αρκετό καθαριστικό στα τζάμια

Μην διστάζεις να ρίξεις μεγάλη ποσότητα καθαριστικού ειδικά όταν τα τζάμια είναι πολύ βρώμικα. Εάν δεν βάλεις αρκετό καθαριστικό τότε τα παράθυρα  δεν θα καθαρίσουν όπως θέλεις.

Δείτε ακόμα :Που μπορείτε να χρησιμοποιησετε την εφημερίδα στο σπίτι εκτός από τα τζάμια?

3. Χρησιμοποιείς εφημερίδα για να σκουπίσεις τα τζάμια

Οι ειδικοί θεωρούν οτι η εφημέριδα δεν καθαρίζει αποτελεσματικά τα τζάμια και συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε πετσέτες με μικροϊνες.”Είναι εξαιρετικά απορροφητικές, πλένονται εύκολα και κάνουν τα τζάμια σας να λάμπουν  χωρίς να αφήνουν σημάδια”.

4.Καθαρίζεις τα τζάμια με φθηνό χαρτί κουζίνας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από να καθαρίζεις τα τζάμια με χαρτί που είτε διαλύεται είτε αφήνει χνούδια πάνω σε αυτά. Εαν θέλεις να καθαρίσεις τα τζάμια με χαρτί κουζίνας πάρε ένα καλό που δεν θα αφήνει χνούδια.

 

 

Πηγή: goodhousekeeping
Close