4 Πανέξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

Η σκούπα και η σφουγγαρίστρα μας, είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μέσα στο σπίτι. Ειδικά το Καλοκαίρι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, πρέπει να σκουπίζουμε και να σφουγγαρίζουμε τους χώρους μας!

Παυτά, εκτός από τα σπίτια που έχουν αυλή, όσοι μένουμε σε διαμερίσματα δυσκολευόμαστε να βολέψουμε την σκούπα και την σφουγγαρίστρα.

Αυτό, διότι αν μένουμε σε διαμέρισμα με μικρά δωμάτια, δεν είναι λίγες οι φορές, που το μπάνιο δείχνει ατακτοποίητο έχοντας την σκούπα και την σφουγγαρίστρα, δίπλα από το πλυντήριο. Το μπαλκόνι, δείχνει και αυτό ατακτοποίητο, αν επιλέξουμε απλά να τα ακουμπήσουμε εκεί, κοκ.

Επειδή κι εμείς σε διαμερίσματα μένουμε και καταλαβαίνουμε τους προβληματισμούς σας, ρωτήσαμε και μάθαμε μερικές έξυπνες ιδέες, για να βολέψεις την σκούπα και την σφουγγαρίστρα σου μέσα στο σπίτι. Εμείς τις δοκιμάσαμε και πραγματικά μας έλυσαν τα χέρια. Διαβάστε παρακάτω:

Χρησιμοποιήστε έναν πίνακα εργαλείων για τη σκούπα ή τη σφουγγαρίστρα!

4 Πανέξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

Photo via: spirossoulis.com

Οι πίνακες εργαλείων, κυκλοφορούν σε πολλά καταστήματα με είδη για το σπίτι. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς τους χρησιμοποιούμε για εργαλεία όπως είναι τα κατσαβίδια, τα τρυπάνια κοκ. Ποιος είπε όμως ότι η σκούπα και η σφουγγαρίστρα, δεν είναι κι αυτά εργαλεία;

Έτσι μπορείτε να κρεμάσετε την σκούπα και την σφουγγαρίστρα σας, στον ήδη υπάρχον πίνακα εργαλείων, αρκεί να είναι μεγάλος σε μέγεθος. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο σπίτι, μπορείτε να βρείτε μεγάλους πίνακες εργαλείων σε οικονομικές τιμές στην αγορά.

Έτσι, εκτός από την σκούπα και την σφουγγαρίστρα, θα έχετε επιτέλους χώρο και για όλα τα υπόλοιπα εργαλεία του σπιτιού. Ο πινάκας εργαλείων, μπαίνει στον τοίχο με την βοήθεια του τρυπανιού.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως διαλέγουμε την αποθήκη για να τον τοποθετησουμε, οπότε θα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι ένας χώρος, για τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Χρησιμοποιείστε ένα ντουλάπι αποθήκευσης εξωτερικού χώρου!

4 Πανέξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

Photo via: truffaut.com

Οι περισσότεροι έχουν διαλέξει το μπαλκόνι τους, για την τοποθέτηση της σκούπας και της σφουγγαρίστρας. Παρόλα αυτά, όταν δεν υπάρχει κάποιο ντουλάπι, πολλές φορές νιώθουν άσχημα με την εικόνα που εμφανίζει το μπαλκόνι τους στους γείτονες.

Αυτό που χρειάζεστε, είναι ένα ντουλάπι αποθήκευσης εξωτερικού χώρου. Το τοποθετείτε στο μπαλκόνι σας και αποθηκεύετε στο εσωτερικό του, οτιδήποτε αφορά το μπαλκόνι. Τον κουβά, την σφουγγαρίστρα, την σκούπα, το φαράσι, το ποτιστήρι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι βάζουν στο ντουλάπι αποθήκευσης εξωτερικού χώρου και αντικείμενα που δεν χωρούν στα εσωτερικά ντουλάπια! Σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια και μπορείτε εκεί να βολέψετε μέχρι και τα απορρυπαντικά σας.

Μια κρεμάστρα είναι πάντα χρήσιμη για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

4 Πανέξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

Photo via: magichole.gr

Αν πάλι έχετε συνηθίσει να έχετε την σκούπα και την σφουγγαρίστρα σας μέσα στο μπάνιο, τότε μια κρεμάστρα θα σας σώσει. Είναι πολύ οικονομικές στην αγορά και κολλούν τον τοίχο είτε με τρυπάνι είτε με ειδικά αυτοκόλλητα. Τα αυτοκόλλητα είναι συνήθως αδιάβροχα, όταν οι κρεμάστρες προορίζονται για το μπάνιο.

Εκεί λοιπόν, έχετε την δυνατότητα να κρεμάστε την σκούπα και την σφουγγαρίστρα σας. Αν το μπάνιο σας είναι μεγάλο, θα δείτε ότι θα αλλάξει αμέσως η εικόνα του. Αν είναι μικρό, η κρεμάστρα θα το κάνει να δείχνει πιο περιποιημένο, αλλά δεν θα το κάνει να δείχνει λιγότερο “μπουκωμένο” .

Κουρτίνα στο…μπάνιο!

4 Πανέξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσετε τη σκούπα & τη σφουγγαρίστρα σας!

Photo via: spirossoulis.com

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να μένουν σε μεγάλα διαμερίσματα. Όταν λοιπόν έχετε μικρό μπάνιο και δεν έχετε κάπου αλλού να τοποθετήσετε την σφουγγαρίστρα και την σκούπα σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια μυστική γωνιά στο μπάνιο.

Στη περιοχή που έχετε τοποθετήσει το πλυντήριο, βάλτε μια κουρτίνα την οποία θα την έχετε μονίμως κλειστή. Πίσω από εκεί θα βρίσκεται το πλυντήριο, η σκούπα και η σφουγγαρίστρα σας. Με αυτόν τον τρόπο, το μπάνιο σας θα δείχνει πάντα τακτοποιημένο, όσο μικρό κι αν είναι!

Close