4+1 απλά βήματα για ένα υποαλλεργικό σπίτι!

Έχετε μικρό μωρό στο σπίτι; Υποφέρει το παιδί σας ή κάποιος από την οικογένειά σας από αλλεργικό άσθμα; Σας έχουμε τη λύση!

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο 5 βήματα για να κάνετε το σπίτι σας υποαλλεργικό και να εξαφανίσετε όλους τους πιθανούς κινδύνους!

Δείτε επίσης 12+1 Χρήσιμα Κόλπα Καθαριότητας Που Πρέπει Να Ξέρετε

Το άσθμα αποτελεί την πιο συχνή χρόνια πνευμονική νόσο της παιδικής ηλικίας ενώ πιο συχνά εμφανίζεται σε αγόρια απ’ ό,τι ότι σε κορίτσια. Αν, λοιπόν, ο μικρός ή μικρή σας παραπονιέται για έντονο βήχα, δύσπνοια ή πόνο στο στήθος, διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε την επιδείνωση αυτών των συμπτωμάτων και να κάνετε το σπίτι σας… υποαλλεργικό εξολοθρεύοντας τις πιθανές πηγές του κακού από τους χώρους σας.

Δείτε επίσης Άσθμα στην παιδική ηλικία: Ο λόγος που αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

  • Τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και φροντίστε να αερίζετε καλά όλα τα δωμάτια του σπιτιού-ειδικά τα παιδικά υπνοδωμάτια.
  • Απομακρύνετε τα λούτρινα παιχνίδια και διακοσμητικά από το υπνοδωμάτιό του, το σαλόνι ή το playroom. Στη θέση τους, προτιμήστε παιχνίδια και αντικείμενα φτιαγμένα από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό.
  • Φροντίστε να πλένετε συχνά τα καλύμματα των κρεβατιών, των επίπλων του καθιστικού σας (π.χ. καναπές, πολυθρόνες) καθώς και τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια σας.
  • Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καθημερινά όλες τις μεγάλες επιφάνειες (π.χ. παιδικό γραφείο, τραπεζαρία, πάγκος κουζίνας) με ένα νωπό πανάκι.
  • Προτιμήστε να καλύψετε τα δάπεδά σας με χαλιά και μοκέτες αντί για φλοκάτες. Επιπλέον, καλό είναι να σκουπίζετε κάτω από αυτά 2-3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε την συσσώρευση σκόνης.

Με πληροφορίες από spirossoulis.com

Photo via Typosthes.gr

Close