Φυσικό σπρέι για να κρατήσετε μακριά τα μυρμήγκια και άλλα έντομα

Αυτό είναι το πιο εύκολο σπρέι που θα κρατήσει τα μυρμήγκια έξω από το σπίτι σας χωρίς χημικά ή άσχημη μυρωδιά!

 

μυρμηγκια σπρει

 

 

Η Άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που τα μυρμήγκια βρίσκονται σε πλήρη ισχύ! Μπορεί να σας πέσει ένα μικρό ψίχουλο στο πάτωμα και να δείτε ξαφνικά μια στρατιά από μυρμήγκια να παίρνουν το δείπνο τους! Έχουμε παιδιά, έτσι δεν θέλουμε να ψεκάσουμε με χημικές ουσίες όλο το σπίτι μας, έτσι σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως να φτιάξουμε  το δικό μας σπιτικό  σπρέι για να κρατήσουμε μακριά τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Τα περισσότερα έντομα, ιδίως μυρμήγκια, μισούν τη μυρωδιά της μέντας. Δεν τα βλάπτει απαραίτητα, απλά τα κρατάει μακριά. Φτιάξτε αυτό το σπρέι και  αποθηκεύστε το κάτω από το νεροχύτη για να το έχετε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προσπαθήσουν να ξαναέρθουν.

μυρμηγκια σπρει

 

Θα χρειαστείτε αρχικά ένα μικρό μπουκάλι απλικατέρ γεμάτο περίπου με 3/4 αποσταγμένο νερό.

μυρμηγκια σπρει

 

Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας Αμαμελίδα(βοτανικό σκεύασμα που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βότανα) και 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας .

Homemade-Ant-Spray

 

Ανακινήστε καλά.

Ant-Spray

 

Ψεκάστε γύρω από το εσωτερικό των θυρών και των παραθύρων σας και όπου αλλού νομίζετε πως μπαίνουν τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια και άλλα έντομα θα μείνουν μακριά … ακόμη και οι αράχνες!

mom4real

 

Close