6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Οι περισσότερες νοικοκυρές θα συμφωνήσουν πως δεν υπάρχει χειρότερη δουλειά στο σπίτι από το μάζεμα των χειμερινών ρούχων και την τακτοποίηση των καλοκαιρινών.Προσπαθούμε να το καθυστερούμε συνεχώς, λες και έχουμε την ελπίδα ότι θα γίνουν μόνα τους με ένα μαγικό τρόπο.

Επειδή, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ, σας έχουμε παρακάτω ένα άρθρο με συμβουλές για την σωστή τακτοποίηση των ρούχων, σύμφωνα με το toftiaxa.gr! Το κάνουμε που το κάνουμε… ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά να γλιτώσουμε από περιττό κόπο τον Οκτώβρη!

1. Πλύντε τα πάντα

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Οι λεκέδες και τα αρώματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ρούχα σας, οπότε πλύνετε και στεγνώστε όλα τα αντικείμενα πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει ακόμα και παπούτσια και αξεσουάρ.

Για τα παπούτσια, καθαρίστε τις σόλες με μια συρμάτινη βούρτσα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα παπουτσιών για το υπόλοιπα μέρη. Τα ρούχα αντί τα να διπλώσετε μπορείτε να τα κάνετε ρολάκια έτσι ώστε να μην κάνουν έντονες τσακίσεις τόσο καιρό που θα είναι αποθηκευμένα.

Διαβάστε επίσης Πανεξυπνες ιδεες για την οργανωση του σπιτιου

2. Διπλώστε τα πουλόβερ και τα παλτά, μην τα κρεμάτε σε κρεμάστρες.

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Θα πρέπει να διπλώσετε όλα τα πουλόβερ και τα παλτά αντί να κρεμάσετε. Το κρέμασμα μπορεί να ξεχειλώσει τα ρούχα με το χρόνο. Τα πουλόβερ, τα σακάκια και τα παλτά πρέπει να έχουν κουμπωμένα τα φερμουάρ ή τα κουμπιά.

Διπλώστε τα. Μπορείτε να τα στοιβάξετε το ένα πάνω στο άλλο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σφιχτά τοποθετημένα για να φεύγει η υγρασία. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτόν είναι η γούνα. Η Γούνα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να διπλώνεται πρέπει να είναι κρεμασμένη.

3. Τα πλαστικά δοχείο είναι φίλοι σας

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Σίγουρα μετά τα παραπάνω βήματα πρέπει τα ρούχα να αποθηκευθούν κάπου. Μην αποθηκεύετε σε σακούλες. Ιδανικά είναι τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης ειδικά τα διάφανα για να βλέπετε τις υπάρχει μέσα. Τοποθετήστε τα πλεκτά στο κάτω μέρος και μην το γεμίζετε ασφυκτικά μέχρι πάνω. Τα ρούχα πρέπει να «αναπνέουν» είτε για να μην δημιουργηθεί υγρασία, είτε για να μην στεγνώσουν πολύ μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων.

Δείτε επίσης Οργάνωσα με επαγγελματικό τρόπο την ντουλάπα μου και το αποτέλεσμα μου άλλαξε τη ζωή

4. Εάν φοβάστε για τα χρώματα χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλα

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Όταν στοιβάζετε πουλόβερ μεταξύ τους και φοβάστε μην μεταφερθούν τα χρώματα, μπορείτε ανάμεσα σε κάθε μπλούζα να βάζετε ένα χαρτομάντιλο. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε σε παπούτσια ή αξεσουάρ για να κρατήσουν το σχήμα τους. Εάν δεν έχετε χαρτομάντιλα, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας, ακόμα και χαρτί υγείας.

5. Εξαφανίστε τις μυρωδιές με μαγειρική σόδα

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Εάν φοβάστε για μυρωδιές των παπουτσιών όσο καιρό θα είναι αποθηκευμένα, μπορείτε να πασπαλίσετε μαγειρική σόδα μέσα στα παπούτσια.

6. Κρατήστε το σκόρο μακρυά

Σίγουρα τα χημικά είναι ότι χειρότερο για τα ρούχα μας ειδικά εάν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια. Μπορείτε να τυλίξετε μέσα σε ένα φίλτρο καφέ, μια μπάλα από βαμβάκι που έχετε αρωματίσει με αιθέριο έλαιο λεβάντα.

Δείτε επίσης 4 Σοβαρά Λάθη που Κάνετε στο Πλύσιμο των Ρούχων στο Χέρι

7. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες

6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα
Οι πλαστικές σακούλες δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία αέρα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μούχλας. Αντί της πλαστικής σακούλας χρησιμοποιήστε βαμβακερές τσάντες που θα επιτρέψουν τη ροή του αέρα.

Με πληροφορίες από toftiaxa.gr

Close