Ετσι θα είναι ΠΑΝΤΑ το σπίτι σας τακτοποιημένο

Όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν πόσο χρονοβόρες και ασταμάτητες είναι οι δουλειές ενός σπιτιού! Ειδικά αν έχεις και οικογένεια; Εντάξει ένα σπίτι μονίμως σαν βομβαρδισμένο και όσο και να καθαρίζεις, όσο και να μαζεύεις πάντα θα χρειάζεται κι άλλο!

Πως μπορούμε λοιπόν να διατηρούμε ένα σπίτι καθαρό και μαζεμένο; Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην είμαστε συνεχώς με ένα πανάκι στο χέρι; 7 κολπάκια είναι αυτά που θα σώσουν την καθημερινότητά μας από τις ατελείωτες δουλειές του σπιτιού. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω…και πιστέψτε μας, είναι αποδεδειγμένο!

Δειτε ακομα 4+1 εύκολοι τρόποι να αλλάξετε διακόσμηση στο σπίτι, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα [εικόνες]

Καθημερινές δουλειές
Το κόλπο είναι να κάνετε καθημερινά μικρά αλλά βασικά πράγματα. Το να πετάξετε τα σκουπίδια, το να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας, το να πλύνετε τα πιάτα είναι καθημερινές δουλειές που πρέπει να γίνονται αλλά δεν απαιτούν πολύ χρόνο. Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με «δουλειές ρουτίνας» που πρέπει να κάνετε μές αστην μέρα.

Ετσι θα είναι ΠΑΝΤΑ το σπίτι σας τακτοποιημένο

Ρούχα σε τάξη
Τα ρούχα που πετάτε θα πρέπει να γίνουν προτεραιότητα σας. Αμέσως μόλις επιστρέψετε σπίτι ξεχωρίστε ποια ρούχα είναι βρώμικα και ποια καθαρά και τακτοποιήστε τα. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια κρεμάστρα δίπλα στην πόρτα που θα προορίζεται αποκλειστικά για τα παλτό σας ώστε να μην τα μπερδεύετε και αυτά με τα υπόλοιπα ρούχα σας.

Όχι στην αναβλητικότητα
Φροντίστε τα τακτοποιείτε τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ αμέσως μόλις επιστρέψετε σπίτι ή να βάζετε τα πιάτα στην θέση τους αμέσως μόλις τελειώσει το πλυντήριο πάτων. Μπορείτε να βάλετε και τα παιδία στο «παιχνίδι».

Μέρα και δωμάτιο
Αν η ακαταστασία έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να καθαρίσετε οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα βάλτε σαν στόχο ένα δωμάτιο την μέρα. ‘Έτσι δεν θα σας πέσουν πολλές δουλειές.

Οργανωμένη κουζίνα
Η κουζίνα είναι από τα πιο ακατάστατα μέρη του σπιτιού λόγω της συνεχούς χρήσης. Οργανώστε τον χώρο σας όπως σας βολεύει. Φερθείτε έξυπνα και κερδίστε λίγο παραπάνω χρόνο, κάντε εκκαθάριση και πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε.

Μην κρατάτε τα περιττά
Οι περισσότερες γυναίκες ζουν με την ιδέα ότι ίσως στο μέλλον χρειαστούν κάποια αντικείμενα και για αυτό δεν πετάν τίποτα. Πρέπει να απαλλαγείτε από αυτή την αντίληψη και να σκεφτείτε ποια αντικείμενα του σπιτιού χρειάζεστε πραγματικά και ποια όχι. Μην συσσωρεύετε άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Ετσι θα είναι ΠΑΝΤΑ το σπίτι σας τακτοποιημένο

Παπουτσοθήκες: Μεγάλη εφεύρεση
Ειδικά οι κρεμαστές παπουτσοθήκες μπορούν να σας σώσουν και χρόνο και χώρο. Χρησιμοποιείστε τις είτε για τα καθαριστικά σας είτε για τις κούκλες της κόρης σας, είτε για μικρά παιχνίδια ή για ότι άλλο μπορείτε εσείς να φανταστείτε.

Με πληροφορίες από sfirixtra.gr

Δειτε ακομα Εξυπνα tips για την τακτοποιηση των μωρουδιακων ρούχων!

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close