Απλά και έξυπνα κόλπα για ένα πεντακάθαρο σπίτι

Οι περισσότερες γυναίκες λιγό πολύ όσο και να την αγαπάμε τη καθαριότητα βαριόμαστε τη φασινα! Οταν το σπίτι αρχίζει και μοιάζει με πεδίο μάχης, τότε είναι που παίρνουμε απόφαση να ξεκινήσουμε τις δουλειές. Ωστόσο, ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα , αν γνωρίζουμε βασικά μυστικά.Για αυτό εμείς εδώ βρήκαμε για εσάς απλά και έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το καθάρισμα παιχνιδάκι.

 • Αφαιρέστε όλα τα βρώμικα πράγματα
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti1_photo credit:veliver.ru

Πετάξτε την παλιά κουρτίνα από το μπάνιο σας, καθώς θα είναι πάνω όλο υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων. Αγοράστε μια καινούργια και κάντε το χώρο σας να λάμπει.

Δείτε ακόμη:13 πανέξυπνες ιδέες για να καθαρίσετε και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία!

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti2_photo credit:tecnowebstudio.com

Αν θέλετε να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσα σας, βάλτε την μέσα σε ξύδι για μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti3_photo credit:qiannipicture

Καθαρίστε τα σφουγγάρια του μπάνιου σας,βυθίζοντας τα σε ξύδι και ζεστό νερό σε αναλογία 1/1 για μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και κρεμάστε τα να στεγνώσουν.

 • Κάντε την μπανιέρα σας να αστράφτει
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti4_photo credit:topklop.ru

Καθαρίστε τις κιτρινίλες και τα άλατα από τη μπανιέρα σας με οξυζενέ. Ψεκάστε την μπανιέρα σας με ένα μπουκάλι γεμάτο με οξυζενέ, αφήστε το εκεί για μισή ώρα και στην συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti5_photo credit:ytimg.com

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε το νεροχύτη σας, αν το γεμίσετε με σόδα και μετά από λίγα λεπτά να ρίξετε ξίδι. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθαρίσετε απαλά την επιφάνεια με μια βούρτσα και να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti6_photo credit:patee.ru

Βάλτεαλάτι με λεμόνι πάνω στην μπανιέρα σας προκειμένου να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες κιτρινίλες και ξεπλύντε μετά από 20 λεπτά με χλιαρό νερό.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti7_photo credit:ireceptik

Κάντε το μπάνιο σας πιο λευκό από ποτέ με μείγμα ξυδιού και αλατιού. Αναμείξτε τα υλικά σε αναλογία 1/1 και το μπάνιο σας θα γίνει πιο αστραφτερό από ποτέ.

Δείτε ακόμη:Όχι λοιπόν η καθαριότητα του σπιτιού δεν είναι μόνο »μαμαδίστικη υπόθεση»!! 

 • Απομακρύνετε την βρωμιά από την τουαλέτα
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti8_photo credit:therooster

Η τουαλέτα σας θα λάμψει αν την καθαρίσετε με σκόνη μουστάρδας, corn flour και χυμό λεμονιού! Πρέπει να βάλετε ίδια ποσότητα από το κάθε μείγμα!! και η τουαλέτα σας θα μοσχομυρίσει και θα φαίνεται πιο καθαρή από ποτέ.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti9_photo credit:popsugar.com

 Για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε την τουαλέτα σας μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας βόμβες καθαριότητας.Αυτές όχι απλά θα είναι καλύτερες για την υγεία σας γιατί είναι φυσικές, αλλά θα αφήνουν και μια ευχάριστη μυρωδιά.

Θα χρειαστείτε:

 • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 1/4 φλιτζάνι  ξυνο
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
 •  1 κουταλιά της σούπας οξυζενέ
 • 15 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
 • μια λαμαρίνα
 • λαδόκολλα
 • ένα μετρητή κουτάλι
 • σπρέι μπουκάλι (προαιρετικό)

Προετοιμασία:

Ρίξτε τη σόδα σε ένα μπολ, προσθέστε το κιτρικό οξύ.Σε ένα δεύτερο μπολ ρίξτε το ξύδι και ανακατέψτε το με το οξυζενέ και ρίξτε το σε σταγόνες στο ξηρό μείγμα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και με ένα κουτάλι σχηματίστε μικρές μπάλες.Βάλτε τις ”βόμβες” σε λαδόκολλα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.Διατηρήστε τις ΄΄βόμβες” σε κλειστό γυάλινο βάζο.

 • Καταργήστε την μούχλα και την βρωμιά από τα πλακάκια του μπάνιου σας.
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti10_photo credit:noticiasereceitas

Χρησιμοποιώντας απλό λευκό κερί παραφίνης, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους σκοτεινούς και βρώμικους λεκέδες μεταξύ των πλακιδίων. Για να το κάνετε αυτό, με το αμβλύ άκρο του κεριού περάστε τους βρώμικους λεκέδες αρκετές φορές. Αυτό θα καθαρίσει και θα προστατέψει τις πλάκες από την μούχλα και την βρωμιά

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti11_photo credit:gulfcoasttileandgrout

Καθαρίστε τις αμυχές από τα πλακάκια με μαγειρική σόδα και με μια οδοντόβουρτσα. Περάστε κάθε φορά την οδοντόβουρτσα σε νερό και στην συνέχεια βάλτε επάνω της την σόδα και αρχίστε να τρίβετε τις αμυχές.Στη συνέχεια πλύντε την επιφάνεια με ζεστό νερό. Τα πλακάκια σας θα φαίνονται σαν καινούργια.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti12_photo credit:linesa.ru

Αναμείξτε ζεστό νερό με οξυζενέ σε αναλογία 2: 1. Πάρτε ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε τους αρμούς μεταξύ των πλακιδίων. Δεν χρειάζεται στην συνέχεια να ξεπλύνετε τους αρμούς.

Καθαρίστε τα σφουγγάρια του μπάνιου σας,βυθίζοντας τα σε ξύδι και ζεστό νερό σε αναλογία 1/1 για μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και κρεμάστε τα να στεγνώσουν.

 • Κάντε τα κεραμικά πλακάκια σας σαν καινούργια.
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti13_photo credit:vecernji

Πάρτε 15 γραμμάρια ξυνο (στα μπαχαρικα θα το βρείτε) και αραιώστε το με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πλύντε στη συνέχεια τα κεραμικά πλακάκια σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

 

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti14_photo credit:webrazzi

Αν τα πλακάκια σας είναι πολύ βρώμικα ένα διάλυμα με ξύδι θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν την παλιά τους λάμψη.Ψεκάστε την επιφάνεια με ένα σπρέι ξυδιού, αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα πλακάκια σας με ένα μαλακό πανί με μικροΐνες. Η μέθοδος αυτή πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια.

 • Καθαρίστε σωστά το πλυντήριο σας
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti15_photo credit;legkovmeste

Καθαρίστε το μηχάνημα από τα λίπη και τα άλατα με την βοήθεια του κιτρικού οξέος(ξυνο). 60 γραμμάρια ξυνό είναι αρκετά για να καθαρίσουν το πλυντήριο σας. Στη συνέχεια βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει για μια ολόκληρη πλύση στην υψηλότερη θερμοκρασία.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti16_photo credit:sovetexpert

Καθαρίστε με αυτό το τέλειο μείγμα το πλυντήριο σας!

Θα χρειαστείτε:

 •  2 φλιτζάνια ξύδι
 • ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • ¼ φλιτζάνι νερό
 • σφουγγάρι

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το νερό και τη μαγειρική σόδα. Χύστε το διάλυμα αυτό στη σκόνη πλυντηρίου. Το ξύδι χύστε το μέσα στο λάστιχο του πλυντηρίου. Ξεκινήστε τη πλύση κατά τη συνήθη πορεία της. Μετά όταν τελειώσει η πλύση σκουπίστε με το σφουγγάρι το λάστιχο του πλυντηρίου και την πόρτα. Αφήστε το πλυντήριο να στεγνώσει αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.

 • Καθαρίστε με τον πιο εύκολο τρόπο τις πλάκες της κουζίνα σας
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti17_photo credit:shutterstock

Αφαιρέστε το λίπος από την επιφάνεια της πλάκας και με τον πιο συνηθισμένο τρόπο με την χρήση μιας γόμας. Η κουζίνα σας θα δείχνει λες και έχετε φωνάξει επαγγελματικές της υπηρεσίες καθαρισμού.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti18_photo credit:thekitchn

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τις πλάκες της κουζίνα σας με λεμόνι.Αφήστε τις φέτες λεμονιού να καλύψουν τις πλάκες για 15 λεπτά. Και όταν περάσουν τα 15 λεπτά περάστε με ένα πανί την επιφάνεια.

 • Καθαρίστε το φούρνο σας
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti19_

Καθαρίστε το φούρνο από λίπος με τη βοήθεια ενός ποτηριού υγρής αμμωνίας και ενός λίτρου νερού. Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 150 βαθμούς και στη συνέχεια κλείστε τον. Στο κάτω μέρος βάλτε ένα μπολ με ζεστό νερό. Κλείστε την πόρτα του φούρνου και αφήστε το να μείνει εκεί για μια μέρα.
Το πρωί ,προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού  απορρυπαντικό και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Με ένα σφουγγάρι σκουπίστε το φούρνο και πλύντε τον με νερό.Ο φούρνος σας θα γίνει πιο καθαρός από ποτέ.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti20_photo credit:mejorconsalud

Για να κάνετε ένα φούρνο να μοιάζει με καινούργιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ξύδι. Εφαρμόζεστε στην επιφάνεια του με ένα σφουγγάρι μια μικρή ποσότητα ξυδιού. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το εκεί για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια, απλά σκουπίστε με ένα πανί, ή αν οι βρωμιές είναι πιο σκληρές τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti21_photo credit:200domov.ru

Μπορείτε να καθαρίσετε και την επιφάνεια του φούρνου σας και με μπέικιν πάουτερ. Απλά βάλτε το μπέικιν σε ένα μπουκάλι ψεκασμού που θα έχει μέσα ζεστό νερό και ψεκάστε την επιφάνεια. Αφήστε το εκεί γι μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την πάστα με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια ξεπλύνετε την επιφάνεια.Η μέθοδος αυτή  είναι πολύ καλή για να αφαιρεί να λίπη από την γυάλινη πόρτα του φούρνου.

 • Καθαρίστε το στρώμα σας
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti22_photo credit:gardensandcleaning

Κάντε το στρώμα σας να μοιάζει με καινούργιο απλά σκουπίζοντας το με την ηλεκτρική. Αυτό καλό θα ήταν να το κάνετε κάθε φορά που είναι να βάλετε σεντόνια από πάνω!

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti23_photo credit:sovetclub

Αφαιρέστε τις ανεπιθύμητες οσμές από το στρώμα με τη χρήση της σόδας. Ρίξτε σόδα πάνω στο στρώμα αφήστε την εκεί για λίγο και στη συνέχεια σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti24_photo creditdecostudioblog

Αφαιρέστε φρέσκους λεκέδες με ένα μείγμα από οξυζενέ,και απορρυπαντικό σε αναλογία 2/1.Έτσι θα κάνετε το στρώμα σας να φαίνεται σαν καινούργιο!

Δείτε ακόμη:20 κολπάκια για να διώξεις τη σκόνη μια και καλή

 • Αφαιρέστε τους λεκέδες από το χαλί
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti25_photo credit:ipswichchoral

Αφαιρέστε λεκέδες από καφέ, κακάο ή τσάι χρησιμοποιώντας  1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη, αραιωμένη σε 1 λίτρο κρύου νερού και οι λεκέδες θα αποτελούν παρελθόν.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti26_photo credit:sovets.net

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες στο χαλί σας από μπύρα, κρασί, λικέρ, αν απλά εφαρμόσετε στους λεκέδες διάλυμα ζεστού νερού με μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού. Στη συνέχεια  πρέπει να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ξύδι σε αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι και 0,5 λίτρα νερού.Οι λεκέδες έτσι θα εξαφανιστούν και εσείς δεν θα τρέχετε για καινούργια χαλιά.

 • Αφαιρέστε λεκέδες από τα υφάσματα
efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti27_photo credit;seoinlondon

Αφαιρέστε λεκέδες από χρώματα λαδιού σε υφάσματα με μείγμα βενζίνης, ακετόνης και νεφτιού σε ίσα μέρη.

efkola-ke-apla-kolpakia-gia-ena-pentakatharo-spiti28_photo credit:tastykitchen

Αφαιρέστε λεκέδες μελανιού από το καναπέ σας με γάλα!

Πηγή: adme.ru
Close