Μαθετε τι μπορειτε να κανετε με το οινοπνευμα!Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει πραγματικά πολλές χρήσεις.
Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει πραγματικά πολλές χρήσεις.
1. Φτιάξε το δικό σου απολυμαντικό
Σε ένα μπουκάλι για σπρέι, βάλε ένα μέρος καθαρό οινόπνευμα και ένα μέρος νερό και φτιάξε το δικό σου απολυμαντικό. Χρησιμοποίησέ το σε μέρη του συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια, όπως η λεκάνη της τουαλέτας για παράδειγμα, ή καθάρισε με αυτό τα σκουλαρίκια σου, το θερμόμετρο ή ό,τι άλλο χρειάζεται απολύμανση…
2. Τέλειο για το ανοξείδωτο ατσάλι
Ρίξε λίγο καθαρό οινόπνευμα σε ένα μαλακό πανί και καθάρισε με αυτό τις επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι. Όλα θα φύγουν από πάνω. Ακόμη και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Εύκολα και γρήγορα. Ισχύει και για τις συσκευές και τους νεροχύτες από ίνοξ. Θα ξαφνιαστείς…
3. Τέλος στα παγωμένα παρμπρίζ
Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, όμως σε μερικές φορές το συναντούμε πιο έντονα από άλλες… Λύσε, λοιπόν το πρόβλημα με οινόπνευμα. Ανάμειξε ένα μέρος καθαρό οινόπνευμα και πέντε μέρη νερό και ψέκασε εξωτερικά το παρμπρίζ και τους καθρέφτες του αυτοκινήτου, σκούπισέ το με ένα μαλακό πανί, άφησέ το να στεγνώσει, επανέλαβε μέσα σε 2 εβδομάδες και έχεις ξενοιάσει.
4. Φρέσκαρε τα σφουγγάρια και τα ρούχα σου
Τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείς για το μπάνιο σου και για τα πιάτα είναι φουλ στα μικρόβια και χρειάζονται αλλαγή συχνά πυκνά. Μη σου πω κάθε μήνα για να είσαι σίγουρη. Μπορείς όμως να τους δώσεις λίγη περισσότερη ζωή αν τα απολυμάνεις με τον εξής τρόπο: Βάλε τα σφουγγάρια σου σε μια λεκανίτσα με οινόπνευμα και άφησέ τα να μουλιάσουν για μερικά λεπτά. Ξέπλυνε καλά για 10 λεπτά και είσαι έτοιμη.
5. Εξαφάνισε τους λεκέδες από μελάνι
Κι όμως… Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις. Βάλε το κομμάτι που λέρωσε μέσα στο οινόπνευμα για λίγα λεπτά και μετά πάτησε το σημείο με λίγο χαρτί κουζίνας και μετά προχώρησε στο πλύσιμο του ρούχου σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ο λεκές δεν είναι… κηλίδα και δεν έχει στεγνώσει για τα καλά, έχεις μεγάλες πιθανότητες να τον εξαφανίσεις.
6. Απολύμανε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο
Όσο και να προσέχεις, τα κομμάτια του υπολογιστή που έρχονται σε επαφή με τα χέρια σου λερώνονται σε χρόνο μηδέν. Το καθαρό οινόπνευμα απολυμαίνει και στεγνώνει σε χρόνο μηδέν, οπότε είναι ιδανικό για τέτοια περίπτωση.
7.Tο φωτιστικό οινόπνευμα καθαρίζει ότι έχει θαμπώσει!…

Καθαρίζει τα πλακάκια, τις λείες επιφάνειες, την οθόνη της τηλεόρασης, τις λάμπες, το βίντεο, το dvd, το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, τις πρίζες. Επίσης, απομακρύνει τα λίπη από την κουζίνα, από τα πλαστικά, από τα σκεύη.

Βάλτε γάντια και εμποτίστε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οινόπνευμα και… ξεθαμπώστε!

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close