Φτιάξε τη δική σου καλοκαιρινή τσάντα χωρίς ράψιμο!

Ύφασμα, δίχτυ ή νάυλον, όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου υλικό μπορείς να φτιάξεις την πιο όμορφη τσάντα για το καλοκαίρι και την παραλία σε λίγα λεπτά!Αν σου αρέσουν πολύ οι τσάντες, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να φτιάξεις πανεύκολα όσες θέλεις, σε όποιο χρώμα ή υλικό σου αρέσει, ακόμη και σετ με το ύφασμα των ρούχων, των αξεσουάρ ή ακόμη και των παπουτσιών σου! Ξέχασε όμως το ατέλειωτο ράψιμο. Υπάρχουν και οι κόλλες και τα σχοινιά και οι συνδετήρες και ένα βουνό δημιουργικά πράγματα να κάνεις αντί να ράβεις. Πάμε;

 

 


Πρωτίστως, πρέπει να αποφασίσεις την περίσταση. Θέλεις μια τσάντα παραλίας ή μια βραδυνή; Είναι για το μωρό σου ή δώρο για μια φίλη; Ανάλογα λοιπόν, πρέπει να αποφασίσεις το μέγεθος, το χρώμα και τα υλικά σου.
Πόσο μεγάλη τη θες; Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο διότι εξαρτάται σίγουρα από την περίσταση αλλά και τα γούστα εκείνου που προορίζεται. Αν ας πούμε σου αρέσουν οι πολύ μεγάλες τσάντες, ωστόσο μια βραδυνή πρέπει να είναι σχετικά μικρή.
Μετά, το χρώμα. Κόκκινο, κίτρινο, εμπριμέ ή ακόμη και ζωγραφισμένο από εσένα! Ιδέα: διαλέγοντας άλλο χρώμα υφάσματος για την τσάντα και άλλο για τη φόδρα της, το αποτέλεσμα μπορεί να σε εντυπωσιάσει!

 

Φτιάξε τη δική σου καλοκαιρινή τσάντα χωρίς ράψιμο!Στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσεις το υλικό. Δίχτυ, πλαστικό, νάυλον, ύφασμα. Ιδέα: για μία πραγματικά πρωτότυπη τσάντα, διάλεξε ασυνήθιστα υλικά όπως για παράδειγμα, φελλός, ξύλο, σύρμα, γυαλί ή ύφασμα διακοσμημένο με κολλημένα κομμάτια μετάλλου, χάντρες ή κοχύλια.

 

Φτιάξε τη δική σου καλοκαιρινή τσάντα χωρίς ράψιμο!

 

Και τώρα μπορείς να ξεκινήσεις την παραγωγή!

 

Υλικά

 

 

Φτιάξε τη δική σου καλοκαιρινή τσάντα χωρίς ράψιμο!

  • 1 κομμάτι 40 εκατοστών από το υλικό που διάλεξες για το σώμα της τσάντας
  • 1 κομμάτι ύφασμα 40 εκατοστών για τη φόδρα της τσάντας (εκτός αν το κύριο υλικό σου είναι διάφανο ή δίχτυ οπότε δοκίμασε πώς θα φαίνεται πριν)
  • 1 μεγάλη ζώνη (για “ταχυδρομική τσάντα”) ή 2 μακρόστενα κομμάτια για χερούλια από το ίδιο υλικό (αν βάλεις δερμάτινα φαίνεται πιο “επαγγελματική” η τσάντα σου)
  • Ψαλίδι
  • Κουμπί + Θηλιά για το κουμπί
  • Κόλλα δυνατή για το υλικό που διάλεξες

 

 

Εκτέλεση

Η εκτέλεση διαφέρει ανάλογα τα υλικά σου. Η γενική ιδέα είναι να φτιάξεις έναν σωλήνα που θα κλείσεις στην κάτω πλευρά. Στην συνέχεια κολλάς τη ζώνη ή τα χερούλια στα σωστά σημεία και προσθέτεις σε όλο το πάνω άνοιγμα τα εξαρτήματα που θα την ασφαλίζουν όπως κουμπιά, φερμουάρ ή τρουκ.
πηγή

Close