Χειμερινά ρούχα: Λάθη και σωστά κατά την αποθήκευσή τους!

Ακολουθήστε βήμα βήμα τον οδηγό που ακολουθεί για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμερινά σας ρούχα!

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο πιο πολύ θέλετε να απομακρύνετε μια για πάντα τα βαριά, χειμωνιάτικά σας ρούχα από την ντουλάπα. Καθώς αναζητάτε τα πιο αέρινα, ανοιξιάτικά και καλοκαιρινά ρούχα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα ανανεώσουν την ντουλάπα σας, έρχεστε αντιμέτωποι με μια στοίβα από ρούχα που φοράγατε τον χειμώνα και δεν ξέρετε τώρα τι να τα κάνετε.

Πριν βιαστείτε να τα αποθηκεύσετε, όπως είναι σε μια σακούλα, δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να τα προστατεύσετε και για να μπορείτε να τα χαρείτε και να τα φορέσετε και του χρόνου.

Πλύσιμο
Όσο χρονοβόρα διαδικασία κι αν ακούγεται, πρέπει να πλύνετε όλα τα ρούχα σας ανεξαιρέτως πριν τα αποθηκεύσετε. Μην τα ξεχωρίσετε σε ρούχα άπλυτα που έχετε φορέσει και σε ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου και άρα είναι καθαρά. Όλα τα ρούχα, ακόμα και αυτά που ήταν ξεχασμένα σε κάποια ντουλάπα, χρειάζονται πλύσιμο, καθώς σκόνη θα έχει εισχωρήσει στις ίνες τους.

Σιδέρωμα
Για την καλύτερη αποστείρωση τους, χρειάζεται να τα σιδερώσετε πριν τα αποθηκεύσετε. Ειδικά για τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε κρεμαστά σε ντουλάπες. Σε περίπτωση μόνο, που δεν διαθέτετε αρκετό χώρο για αποθήκευση και αναγκαστικά, στριμώξετε τα ρούχα σας, τότε μπορείτε να αποφύγετε το σιδέρωμα για να μην παιδεύεστε διπλά.

Κατηγοριοποίηση
Χωρίστε τα ρούχα σας σε ομάδες ανάλογα με το είδος τους. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τα παντελόνια, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα φορέματα, κλπ. Η καθεμια στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο. Σε καμιά περίπτωση δε θα θέλατε ένα λευκό ρούχο σας να είναι σε άμεση επαφή με ένα σκουρόχρωμο που ενδέχεται να ξεβάψει, αν αναπτυχθεί υγρασία.

Κρέμασμα
Αποθηκεύστε τα πουκάμισα, τα φορέματα και τα πανωφόρια σας κρεμασμένα μέσα σε ειδικούς σάκους αποθήκευσης ρούχων. Τα πουλόβερ σας δεν κάνει να τα αποθηκεύετε, ακόμα κι αν έχετε ελεύθερο χώρο, καθώς από το βάρος θα ξεχειλώσουν. Επιλέξτε με προσοχή τις κρεμάστρες που θα χρησιμοποιήσετε, ειδικά για να κρεμάσετε τα πανωφόρια σας, αφού χρειάζεστε κρεμάστρες πιο χοντρές στις άκρες για να είναι ανθεκτικές και να στηρίζουν σωστά τους ώμους των ρούχων.

Δίπλωμα
Τα υπόλοιπα ρούχα σας διπλώστε τα με προσοχή τοποθετώντας τα βαρύτερα ρούχα στον πάτο και τα ελαφρύτερα από πάνω.

Σακούλες Αποθήκευσης
Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες, ούτε τις σακούλες του καθαριστηρίου για να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, διότι αυτές οι σακούλες μπορούν να συγκρατήσουν υγρασία στο εσωτερικό τους. Επιλέξτε τις ειδικές σακούλες, και για κρεμαστά ρούχα και για όσα διπλώνετε, οι οποίες παρ’ όλο που έχουν πλαστικό στη μια πλευρά τους, διαθέτουν και υφασμάτινες πλευρές, ώστε να αναπνέουν τα ρούχα και να μην κινδυνεύουν από την υγρασία. Προσοχή, ευαίσθητα υφάσματα, όπως η οργάντζα, το μεταξωτό και το κασμίρ χρειάζεται να αποθηκεύονται σε ειδικές βαμβακερές θήκες και τσάντες για να προστατευθούν.

Προστασία από σκώρους
Τοποθετήστε εντομοαπωθητική σκόνη ή το δικό σας αντισκωρικό μέσα στις σακούλες που έχετε αποθηκεύσει τα ρούχα σας και ξεγνοιάστε, καθώς δεν θα κινδυνεύουν από την επίσκεψη ακάλεστων εντόμων που μπορούν να τα φθείρουν και να τα καταστρέψουν.

Πηγή: spirossoulis.com
Close