Τι λάθος κάνουμε και δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

Λάθη που κάνουμε και έχουμε συνεχώς ατακτοποίητο σπίτι και tips που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι.

Πολλές φορές, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας το σπίτι μας δεν είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Ακόμη όμως και όταν προσπαθούμε να το τακτοποιήσουμε, στο τέλος της ημέρας έχουμε πάλι την εντύπωση, ότι το σπίτι μας δεν είναι όπως θα περιμέναμε, ή καταλήγει λίγο πολύ όπως όταν ξεκινήσαμε. Πόσες φορές έχουμε ξοδέψει ώρες από την ζωή μας, προσπαθώντας να κάνουμε γενική καθαριότητα και όταν τελειώνουμε από αυτή, πάντα έρχεται στην επιφάνεια μία νέα δουλειά.

Σύμφωνα με τους διακοσμητές δεν αρκεί μόνο να καθαρίζουμε το σπίτι συχνά και να έχουμε το κάθε πράγμα στη θέση του για να είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Πολλές φορές τα έπιπλα που χρησιμοποιούμε, καθώς επίσης και ο αριθμός τους, είναι ικανά να κάνουν το σπίτι μας να μοιάζει λιγότερο τακτοποιημένο και καθαρό από όσο περιμέναμε.

Ποια είναι όμως τα λάθη που κάνουμε και καταλήγουμε να μένουμε σε ένα σπίτι που ο,τι κι αν κάνουμε στο τέλος της ημέρας θα νιώθουμε ότι μέσα σε αυτό, επικρατεί ένα χάος; Κάναμε την ερευνά μας και διαπιστώσαμε μερικά σημαντικά λάθη που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει στο παρελθόν. Παρακάτω θα δούμε μερικά λάθη καθώς επίσης και μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι διαρκώς.

Έχεις πολλά έπιπλα και το σπίτι δείχνει ατακτοποίητο!

Πολλοί θεωρούν ότι όσο πιο γεμάτο είναι ένα σπίτι τόσο πιο “ζεστό” είναι. Αυτό δεν είναι ψέμα, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν χρειάζονται υπερβολές. Όταν το πάτωμα σου, είναι γεμάτο από ογκώδες έπιπλα, σαμπό. μπαμπού κοκ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μάτι μας να κουράζεται από τις πολλές πληροφορίες και το σπίτι μας να φαίνεται συνέχεια ακατάστατο.

Το πάτωμα σου είναι πολύ…γεμάτο!

Πολλές φορές γεμίζουμε το πάτωμα μας, με πολλά παπούτσια καθώς δεν έχουμε που αλλού να τα βάλουμε. Μερικές φορές όμως, ακόμη και τα παπούτσια τα οποία τα φοράμε κάθε μέρα, είναι σωστό όταν τα βγάζουμε να τα τοποθετούμε στη παπουτσοθήκη μας. Ειδικότερα, όταν είμαστε πολλά άτομα σε ένα σπίτι και τα ζευγάρια των παπουτσιών είναι πολλά, αυτό κουράζει ακόμη περισσότερο το μάτι. και δείχνει το σπίτι ατακτοποίητο.

Δεν υπάρχει συμμετρία στον χώρο 

Σε ένα ατακτοποίητο σπίτι δεν υπάρχει συνήθως συμμετρία. Τα διακοσμητικά και τα έπιπλα σου, προσπάθησε να τα τοποθετήσεις με έναν τέτοιο τρόπο στον χώρο που να δείχνουν συμμετρικά σωστά. Έτσι θα βοηθήσεις να επικρατήσει αρμονία. Παίξε με τους όγκους των αντικειμένων σου, αλλά μην ξεχνάς να διατηρείς μια συμμετρική αρμονία. Σε αντίθετες περιπτώσεις δημιουργείται χάος. Παραδείγματος χάρη, όταν θες να τοποθετήσεις δυο κάδρα δίπλα – δίπλα, πρόσεξε τα κάδρα σου να έχουν ίδιο μέγεθος.

 δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

Μην χρησιμοποιείς πολλούς χρωματισμούς στους τοίχους

Οι διχρωμίες στους τοίχους είναι ένας πολύ μοντέρνος τρόπος διακόσμησης. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι μας γίνεται ιδιαίτερο και αποκτά το προσωπικό του στυλ. Παρόλα αυτά, πρόσεχε μην ξεπεράσεις τα όρια όσων αφορά τα πολλά χρώματα. Έχει διαφορά το να χρησιμοποιείς δυο χρώματα για να κάνεις το σπίτι σου πιο μοντέρνο, με το να χρησιμοποιείς πολλά χρώματα σε κάθε χώρο.

Τι λάθος κάνουμε και δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

Τα έπιπλά σου έχουν διαφορετικούς όγκους

Σίγουρα δεν μπορείς να αγοράσεις ένα κρεβάτι το οποίο θα έχει ίδιο όγκο με το γραφείο σου. Παρόλα αυτά, προσπάθησε τα έπιπλα σου να έχουν τουλάχιστον το ίδιο ύψος όταν ο ίδιος όγκος είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί.

Τι λάθος κάνουμε και δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

Μην το παρακάνεις με τις εναλλαγές στην διακόσμηση

Σίγουρα ο κάθε χώρος πρέπει να έχει τον δικό του χαρακτήρα αφού εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Παρόλα αυτά, προσπάθησε το ένα δωμάτιο να συνδέετε με μικρές λεπτομέρειες με το άλλο έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο σπίτι σου.

Τι λάθος κάνουμε και δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

Χρησιμοποίησε oversized κάδρα και καθρέφτες

Ένας μεγάλος καθρέφτης δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο που το τοποθέτησες είναι μεγαλύτερο. Επιπλέον, τα μεγάλα κάδρα στους τοίχους εξυπηρετούν την αρμονία του χώρου, αφού καταφέρνουν να διακοσμούν επαρκώς το σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις πολλά διαφορετικά κάδρα το ένα δίπλα στο άλλο. Λιγότερες πληροφορίες, περισσότερη αρμονία.

Τι λάθος κάνουμε και δείχνει το σπίτι μας συνεχώς ατακτοποίητο - 7 tips που θα σας σώσουν

All photos via Pinterest

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close