Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

Το πλαστικό είναι ένα ανακυκλώσιμο υλικό καθώς υπό άλλες συνθήκες, επιβαρύνει έντονα το περιβάλλον μας. Εκτός από το να ανακυκλώνουμε τις πλαστικές μας συσκευασίες όμως, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε υπέροχα και παιχνιδιάρικα διακοσμητικά.

Η κατασκευή τους είναι πολύ εύκολη και μπορεί εύκολα η καινούρια σας αυτή ασχολία, να εξελιχθεί σε ένα πολύ δημιουργικό χόμπι. Αντί να πετάτε στα σκουπίδια τις πλαστικές σας συσκευασίες, μπορείτε με έναν πολύ εύκολο και δημιουργικό τρόπο να δημιουργήσετε με αυτές μικρά πανέμορφα διακοσμητικά, για εσάς, τα παιδιά σας και τους φίλους σας.

Το σχήμα καθορίζεται από εσάς και μπορεί να είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, καρδιές ή λουλούδια και ο,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας! Αν είστε από τη φύση σας δημιουργικός άνθρωπος και ασχολείστε χρόνια με τις χειροτεχνίες η παρακάτω διαδικασία θα σας είναι εύκολη και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Αν από την άλλη, δεν είχατε χρόνο στο παρελθόν για τέτοια δημιουργικά χόμπι, το να δημιουργήσετε πλαστικά διακοσμητικά θα σας φανεί πολύ εύκολο και σε λίγες μόνο ημέρες, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στα σχέδια που θα ολοκληρώνετε. Σας συμβουλεύουμε παρόλα αυτά, να ξεκινήσετε με απλά σχέδια όπου η επιτυχία τους, θα σας ανεβάσει την δημιουργική σας αυτοπεποίθηση. Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή των πλαστικών διακοσμητικών:

Υλικά

  1. χοντρή καθαρή διαφανή πλαστική συσκευασία από τρόφιμα  ή το
  2. ειδικό πλαστικό για shrink plastic
  3. ψαλίδι
  4. πένσα περφορατέρ
  5. χρωματιστούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους

Όπως διαπιστώσατε και μόνοι σας, τα υλικά οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας, ή μπορούμε να τα προμηθευτούμε εύκολα και σε πολύ χαμηλές τιμές! Ας δούμε όμως αναλυτικά και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε πανέμορφες κατασκευές!

Διαδικασία

  • Πρώτα από όλα πρέπει να καθαρίσετε πολύ προσεκτικά την χρησιμοποιημένη πλαστική συσκευασία που θα χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι τα υπολείμματα θα καταστρέψουν το έργο τέχνης σας. Αφού την καθαρίσετε προσεκτικά, κόψτε με ένα ψαλίδι ένα μεγάλο και επίπεδο κομμάτι.

Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

  • Στη συνέχεια βρείτε μια αγαπημένη σας εικόνα μέσω του διαδικτύου και εκτυπώστε την. Η εικόνα πρέπει να είναι ασπρόμαυρη έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να την χρωματίσετε εσείς οι ίδιοι, με χρώματα της αρεσκείας σας. Επίσης αξίζει να θυμάστε ότι όταν τοποθετήσετε την εικόνα στο φούρνο θα συρρικνωθεί κατά 70% οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι η εικόνα σας θα είναι πολύ μεγάλη σε διαστάσεις. Τοποθετήστε την εικόνα κάτω από το πλαστικό και με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο ξεκινήστε να ζωγραφίζετε το περίγραμμα της εικόνας, πάνω στο πλαστικό. Ξεπατικοσούρα δηλαδή, όπως θα λέγαμε στη παιδική μας ηλικία.

Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

  • Στη συνέχεια χρωματίζουμε την ζωγραφιά μας και ανοίγουμε μια τρύπα στη κορυφή του πλαστικού. Αυτό χρησιμεύει στο να μπορείτε να βάλετε το διακοσμητικό σας στολίδι σε βραχιόλια, κολιέ μπρελόκ ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε. Είναι μόδα τα τελευταία χρόνια οι έφηβοι να τοποθετούν στις τσάντες τους τέτοια διακοσμητικά, οπότε μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο δώρο στα έφηβα παιδιά σας! Στη συνέχεια, κόψτε την εικόνα με προσοχή έτσι ώστε να μην κοπεί η τρύπα με το ψαλίδι.

Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

  • Παίρνετε ένα ταψί και του τοποθετείτε αντικολλητικο χαρτί. Στη συνέχεια βάζετε τις δημιουργίες σας και τις ψήνεται στους 160 βαθμούς Κελσίου για δυο με τρία λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι το πλαστικό θα ξεκινήσει να τσαλακώνεται. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, είναι μέρος της διαδικασίας και όταν κρυώσουν οι χειροτεχνίες σας, θα επανέλθουν και πάλι στη αρχική τους, επίπεδη, μορφή.

Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

  • Αφήστε τη φαντασία να σας παρασύρει. Το καλό με το πλαστικό υλικό αλλά και την συγκεκριμένη κατασκευή, είναι ότι σου δίνει πληθώρα επιλογών. Εύκολα ή περίπλοκα σχέδια, μικρά ή μεγάλα. Οπότε δεν χρειάζεται να θέσετε όρια στον εαυτό σας. Επίσης αξίζει να θυμάστε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από την σωστή οργάνωση και τα τακτοποιημένα υλικά. Οπότε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία συγκεντρώστε σε ένα περιποιημένο γραφείο τα υλικά που θα χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!

Diy πανέμορφα διακοσμητικά από πλαστικές συσκευασίες βήμα-βήμα

All photos via cleverly.me

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

Close