Έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε τη κουζίνα σας καθαρή ενώ μαγειρεύετε!

Έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε τη κουζίνα σας καθαρή ενώ μαγειρεύετε!

Πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε, η κουζίνα μας μόλις τελειώσουμε με την προετοιμασία του φαγητού, μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Σε πολλούς αρέσει το μαγείρεμα αλλά σε κανέναν δεν αρέσει η…λάντζα. Γίνεται όμως να την αποφύγουμε; Όταν μαγειρεύουμε κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι λογικό να λερώνουμε τους πάγκους και να γεμίζουμε τους νεροχύτες με άπλυτα πιάτα.

Παρακάτω θα δούμε έξυπνα κόλπα που κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει και που κρατούν την κουζίνα καθαρή ενώ μαγειρεύετε! Αν χρησιμοποιήσετε τα έξυπνα κόλπα που θα σας αποκαλύψουμε παρακάτω, θα πρέπει να πείτε “αντίο” μια για πάντα στους…γεμάτους νεροχύτες και τους λερωμένους πάγκους!

Έξυπνο κόλπο για άδειους νεροχύτες!

Το πρώτο πράγμα που “λερώνεις” όταν μαγειρεύεις είναι ο νεροχύτης σου. Σκεύη από εδώ, κατσαρόλες από εκεί, κουζινικά λίγο πιο δίπλα και ξαφνικά ο νεροχύτης σου βρίσκεται γεμάτος! Αν θες να αποφύγεις την χρονοβόρα διαδικασία να πλένεις τα πιάτα μετά την προετοιμασία του φαγητού, μπορείς να κάνεις το εξής έξυπνο κόλπο το οποίο…δεν μειώνει την λάντζα αλλά μειώνει την κούραση. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι, τοποθέτησε τα πιάτα που έχουν λερωθεί αλλά θα τα ξανά χρησιμοποιήσεις σύντομα. Έτσι τα πιάτα έχουν ήδη καθαριστεί μέχρι να τα ξανά χρησιμοποιήσεις και το μόνο που μένει, είναι να τα ξεπλύνεις!

Έξυπνο κόλπο για τα…σκουπίδια 

Χρησιμοποιήστε ένα μπολ για…κάδο σκουπιδιών. Τοποθετήστε το πάνω στον πάγκο και κάθε τρόφιμο το οποίο δεν χρειάζεστε ρίξτε το εκεί. Έτσι όταν τελειώσετε το μαγείρεμα απλά πετάτε τα τρόφιμα και τα υπολείμματα στον κάδο σκουπιδιών, χωρίς να τρέχουν…υγρά στο πάτωμα μέχρι να φτάσετε. Επιπλέον, διατηρεί τον πάγκο οργανωμένο και καθαρό!

Έξυπνο κόλπο για το…μαγείρεμα

Τις περισσότερες φορές είμαστε ακατάστατοι στη κουζίνα μας επειδή κάνουμε άτσαλες κινήσεις. Έτσι, κάθε φορά που σχεδιάζετε να μαγειρέψετε οργανώστε από πριν τα υλικά σας πάνω στον πάγκο. Βάλτε  τα τρόφιμα σε μπολ ή τοποθετήστε από πριν τα υλικά που χρειάζεστε όπως κρεμμύδια, λάδι ή σάλτσες. Έτσι, θα νιώθετε περισσότερο οργανωμένοι και οι κινήσεις θα είναι πιο μεθοδικές.

Έξυπνο κόλπο για…καθαρό πάγκο

Ο καθαρός πάγκος δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Κάθε φορά που τον λερώνετε καθαρίστε τον αμέσως με ένα βρεγμένο πανί. Μην ξεχνάτε ότι τις περισσότερες φορές οι λεκέδες του πάγκου είναι πολύ μικροί και αυτό που τους κάνει…δύσκολους, είναι ότι τους αφήνουμε να ξεραθούν!

Έξυπνο κόλπο για…άδειους νεροχύτες #2

Το συγκεκριμένο κόλπο το έκαναν οι γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι σύγχρονες νοικοκυρές δυσκολεύονται να το αντιληφθούν. Κάθε φορά που λερώνεται ένα σκεύος πλύνετε το αμέσως. Μην αφήνετε τα πιάτα, τα μαχαίρια, τα πιρούνια και τα ποτήρια που δεν θα ξανά χρησιμοποιήσετε να γεμίζουν τον νεροχύτη!

Έξυπνο κόλπο για καθαρότερη επιφάνεια φούρνου

Μια προστατευτική σίτα μαγειρικής θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε καθαρότερη την επιφάνεια του φούρνου σας, από λάδια – όταν τηγανίζετε – . Είναι πολύ φθηνή και σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει και στην δική σας ασφάλεια, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λάδια εκτοξεύονται όταν τηγανίζεται ένα τρόφιμο με πολλά υγρά.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

Close