Έριξε άμμο θαλάσσης σε ένα μπολ και έφτιαξε την πιο πρωτότυπη και όμορφη κατασκευή!

Δείτε πως θα φτιάξετε ενα υπέροχο μπολ από άμμο θαλάσσης!!!
Τα  μόνα που θα χρειαστείτε είναι

Τι θα χρειαστούμε;

Άμμο (προφανώς)
Κόλλα χειροτεχνίας ή απλή ατλακόλ.
Μπώλ
Πλαστική μεμβράνη
Ένα μπωλάκι μίας χρήσης (για να ανακατέψουμε τα υλικά μας)
Ψαλίδι
Μία βάση πλαστική ή ένα δίσκο καλυμμένο με μεμβράνη (Εκεί θα ακουμπήσουμε την κατασκευή και έτσι θα μπορεί να καθαριστεί πιο εύκολα).

Τυλίξτε εξωτερικά με μεμβράνη το μπώλ που θα γίνει το καλούπι. Φυσικά εδώ να αναφέρω ότι το μπώλ αυτό θα πρέπει να είναι στο μέγεθος που επιθυμείτε να γίνει το μπώλ απο άμμο. Προσέξτε να μην μείνουν ζαρες εαν θέλετε να είναι λείο το εσωτερικό του.

Στο μπώλ μίας χρήσης ανακατέψτε κόλλα και άμμο έτσι ώστε να γίνει ένα πηχτό αλλά συνάμα όχι πολύ συμπαγές μείγμα γιατί θέλουμε όταν το απλώσουμε να “τρέξει” με τη βοήθεια της βαρύτητας.

Τοποθετήστε ανάποδα το μπώλ που έχετε τυλίξει με την μεμβράνη στη πλαστική βάση.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω στο ανάποδο μπώλ με την μεμβράνη. Μπορείτε να το βοηθήσετε να τρέξει προς τις πλευρές με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Προσοχή δεν απλώνετε στα τοιχώματα αλλά εαν θέλετε μπορείτε να σπρώξετε το μείγμα απο το επάνω μέρος για να αρχίσει να τρέχει στο πλάι. Μην ανησυχείτε η βαρύτητα θα κάνει τη δουλειά της.

Αφήστε 3 ώρες να στεγνώσει και μετά επαναλάβετε τη διαδικασία. Αφήστε πάλι μερικές ώρες και επαναλάβετε. Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε όσα στρώματα σας αρέσουν.

Όταν τελειώσετε με τα στρώματα αφήστε το μπώλ να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ολόκληρη μέρα ή μέχρι να δείτε οτι έχει στεγνώσει εντελώς.

Αφού έχει στεγνώσει εντελώς σηκώστε το με προσοχή απο το μπώλ και αφαιρέστε τη μεμβράνη απο το εσωτερικό.

Έριξε άμμο θαλάσσης σε ένα μπολ και έφτιαξε την πιο πρωτότυπη και όμορφη κατασκευή! Έριξε άμμο θαλάσσης σε ένα μπολ και έφτιαξε την πιο πρωτότυπη και όμορφη κατασκευή!

 

Close