Ερωτικό Feng Shui: Όλες οι οδηγίες για να διακοσμήσετε τη κρεβατοκαμαρά σας

Ο μεγαλύτερος εχθρός μιας σχέσης είναι η αντίληψη ότι …δέσαμε τον γάιδαρό μας. Βρίσκουμε το ταίρι μας και επαναπαυόμαστε, θεωρώντας ότι ο αληθινός έρωτας οφείλει να είναι παντοδύναμος και να ξεπερνά από μόνος του όλα τα ζητήματα. Λάθος. Ακόμα και η σχέση που ξεκίνησε με τα πιο έντονα συναισθήματα και τις καλύτερες προϋποθέσεις, μπορεί να ατονήσει μέσα από τα προβλήματα ή και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αν δεν δείχνετε προσοχή και επαγρύπνηση. Με τη βοήθεια του φενγκ σούι όμως, μπορείτε να διατηρήσετε την αγάπη σας γεμάτη ζωντάνια και ενθουσιασμό. Ή ακόμα και να την τονώσετε, αν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Η ενέργεια ενός χώρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία. Και ιδίως σε ό,τι αφορά τα ερωτικά συναισθήματα, που είναι από τη φύση τους ιδιαίτερα ευαίσθητα. Το σπίτι μέσα στο οποίο μένει το ζευγάρι είναι στην κυριολεξία η φωλιά του έρωτά τους. Μπορεί να τον προστατέψει, να τον θρέψει για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, ή να αποδειχθεί τόσο αφιλόξενη ώστε να τον καταστρέψει. Κι εδώ έρχεται το φενγκ σούι να δημιουργήσει ένα αρμονικό περιβάλλον, εξισορροπώντας την ενέργεια του χώρου.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, μέσα σε ένα σπίτι ή ένα δωμάτιο, το τμήμα που αντιστοιχεί στην ευτυχία σε μια σχέση είναι το νοτιοδυτικό, γι’ αυτό και πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται σε αυτό το σημείο. Από την άλλη, το δωμάτιο-κλειδί είναι η κρεβατοκάμαρα. Ανεξάρτητα του αν συζείτε με το ταίρι σας και μοιράζεστε μόνιμα το υπνοδωμάτιο ή απλώς ο σύντροφός σας έρχεται περιστασιακά, η διαμόρφωσή του ανάλογα με τις αρχές του φενγκ σούι θα βελτιώσει τη σχέση σας.

Μια ερωτική κρεβατοκάμαρα

bedroom-good-feng-shui

Η κρεβατοκάμαρά σας εκπροσωπεί τον τρόπο που εσείς πρώτα βλέπετε την ερωτική σας ζωή. Η κατάστασή της λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζετε τη σχέση σας. Φροντίστε λοιπόν να την φροντίζετε και να τη διατηρείτε καλοβαλμένη και φιλόξενη. Ακόμα κι αν οικονομικά δεν έχετε τη δυνατότητα να τη διαμορφώσετε σαν σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου, πάντως μπορείτε να έχετε μέσα έπιπλα και αντικείμενα σε καλή κατάσταση, λειτουργικά και φροντισμένα.

Απομακρύνετε οτιδήποτε άχρηστο, άσχετο ή χαλασμένο, γιατί δημιουργεί αρνητική ενέργεια. Για παράδειγμα, εκείνο το μηχάνημα γυμναστικής που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε. Ή τη «σαβούρα» που έχετε καταχωνιασμένη κάτω από το κρεβάτι σας.
Αυτό το δωμάτιο έχει προορισμό πρώτα απ’ όλα να σας απαλλάσσει από τις εντάσεις της καθημερινότητας και κατά δεύτερον να σας φέρνει στην κατάλληλη διάθεση για να απολαμβάνετε τις προσωπικές στιγμές με το ταίρι σας. Γι’ αυτό πρέπει να έχει ήρεμη, αρμονική ενέργεια. Μην το έχετε λοιπόν παραγεμισμένο από αντικείμενα. Μην κάνετε το έπιπλο της τουαλέτας σας «εκθετήριο» για τα κοσμήματα, τα καλλυντικά ή τη συλλογή σας με αρωματάκια-μινιατούρες. Μη γεμίζετε όλες τις επιφάνειες με διακοσμητικά, αναμνηστικά, κορνίζες με φωτογραφίες. Μην έχετε πάνω στο κρεβάτι έναν λόφο μαξιλάρια και μαξιλαράκια, για ντεκόρ. Όλη αυτή η οπτική …πανδαισία εμποδίζει την καλή ροή της ενέργειας. Επιπλέον, υπάρχει και ένα πρακτικό θέμα: μαζεύει πολύ σκόνη. Ακολουθήστε μια μάλλον «ζεν» διακοσμητική άποψη. Κάντε μια αυστηρή επιλογή στα διακοσμητικά που θέλετε να αφήσετε και κρύψτε τα υπόλοιπα. Έτσι ο χώρος θα δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας.
Το κρεβάτι είναι πολύ σημαντικό για ένα καλό ερωτικό φενγκ σούι. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι διπλό. Τα δύο μονά, έστω και ενωμένα, δεν είναι ευνοϊκά για τη σχέση. Ούτε και το διπλό κρεβάτι με δυο ξεχωριστά στρώματα. Η διαχωριστική γραμμή στη μέση σάς χωρίζει συμβολικά, και μπορεί αυτό να συμβεί και στην πραγματικότητα! Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει ενιαίο στρώμα, ή έστω να βάλετε πάνω από τα δύο ένα λεπτότερο, τύπου φουτόν.
Αποφύγετε και το κεφαλάρι του κρεβατιού που χωρίζεται στα δύο. Αν έχετε τέτοιο, σκεπάστε το με ένα ταιριαστό ριχτάρι, για να δίνει την αίσθηση του μονοκόμματου. Αν θέλετε να έχετε περισσότερα από δύο μαξιλάρια στο κρεβάτι, φροντίστε να είναι σε ζυγό αριθμό.
Κομοδίνα πρέπει να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές του κρεβατιού. Παρόλο που δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς όμοια, σε σετ, επιβάλλεται να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Διαφορετικά είναι σαν να δημιουργείται μια ανισότητα στη σχέση. Και επιπλέον φροντίστε να υπάρχει και στα δύο κάποιο φωτιστικό. Και πάλι, το ένα φωτιστικό χαλά συμβολικά την ισορροπία μέσα στο ζευγάρι.
Στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού δεν πρέπει να κρέμεται κάτι βαρύ, όπως μια ραφαρία, ντουλάπι ή ακόμα και κάποιος ογκώδης πίνακας. Αυτό προκαλεί μια υποσυνείδητη αίσθηση απειλής και ανασφάλειας, σαν να κρέμεται πάνω από εσάς και τη σχέση σας μια …δαμόκλειος σπάθη.
Μεγάλη σημασία έχουν οι παραστάσεις που διαλέγετε για να διακοσμήσετε τους τοίχους, σε πίνακες, φωτογραφίες ή πόστερ. Μην βάλετε κάποια εικόνα που να δείχνει μοναχικές ανθρώπινες φιγούρες ή παραστάσεις που να αποπνέουν μοναξιά, μελαγχολία ή ακόμα και φόβο. Προτιμήστε όμορφα τοπία ή εικόνες με ζευγάρια ανθρώπων ή και χαριτωμένων ζώων.
Το καλύτερο θα ήταν οι φωτογραφίες με εσάς και το ταίρι σας. Μπορείτε να μεγεθύνετε τις αγαπημένες σας και να τις κρεμάσετε σε περίοπτη θέση. Ή μια ωραία δημιουργική ιδέα είναι να φτιάξετε ένα κολάζ σχετικό με τη σχέση σας, από φωτογραφίες σας, ερωτικά γράμματα, σημειώματα, καρτούλες και να το κορνιζάρετε.
Μια άλλη καλή απεικόνιση είναι να κρεμάσετε στον τοίχο το κινέζικο ιδεόγραμμα της διπλής ευτυχίας, κατεξοχήν σύμβολο του έρωτα.

Ένας χώρος αυστηρά για δύο

 

Οι φωτογραφίες μέσα στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι μόνο του ζευγαριού. Μπορεί να λατρεύετε τα παιδιά σας, τη μαμά σας ή τους φίλους σας αλλά δεν έχουν θέση εδώ. Ακόμα κι αν στις φωτογραφίες απεικονίζεστε ομαδικά, κι εσείς σαν ζευγάρι μαζί τους. Έχετε όλο το υπόλοιπο σπίτι για τους άλλους! Επίσης εφόσον βάζετε δικές σας φωτογραφίες, διαλέξτε εκείνες όπου εμφανίζεστε μαζί σαν ζευγάρι, όχι ο καθένας μόνος του.

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο ιδιωτικό σας δωμάτιο, και πρέπει να το έχετε μόνο για τις προσωπικές σας στιγμές και την ξεκούρασή σας. Δεν είναι ούτε χώρος δουλειάς (βρείτε κάπου αλλού μια γωνιά για το γραφειάκι σας), ούτε μίνι-εργαστήριο για το χόμπι σας. Ιδίως αν τη μοιράζεστε με άλλον. Και δεν είναι ούτε δεύτερο καθιστικό, για να αράζετε και να βλέπετε τηλεόραση, είτε οι δυο σας είτε (ακόμα χειρότερα) οικογενειακώς. Προφυλάξτε αυτό τον χώρο σαν το ερωτικό σας άδυτο και μην υποχωρήσετε στην ευκολία να τον χρησιμοποιείτε και για άλλους σκοπούς.

examples-of-feng-shui-bedrooms-picture

Τηλεοράσεις και καθρέφτες

Η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα είναι ένα πολύ λεπτό θέμα. Φυσικά το παραδοσιακό φενγκ σούι δεν είχε κάποια αντίστοιχη πρόβλεψη, αλλά οι σύγχρονες εκδοχές του είναι κατηγορηματικές: αποφύγετέ την. Είναι βέβαια ένας εύκολος τρόπος να αποκοιμιέστε, αλλά …θέλετε πραγματικά να συμβαίνει αυτό; Ή μήπως θέλετε να έχετε αντίζηλο για το ενδιαφέρον του συντρόφου σας την συναρπαστική ταινία που, όταν τελειώσει, απλώς θα νυστάζετε για να κάνετε οτιδήποτε άλλο;

Άλλο ένα λεπτό θέμα είναι οι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα. Οι μεγάλες αυτές αντανακλαστικές επιφάνειες είναι σαν να μαζεύουν και να επιστρέφουν την ενέργεια. Αν καθρεφτίζεστε καθώς κοιμάστε, αυτό θα σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε και θα ξυπνάτε νιώθοντας κόπωση και εκνευρισμό. Αν υπάρχει κάποιος καθρέφτης στο δωμάτιο, πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να μην βλέπετε το είδωλό σας, όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Και είναι προτιμότερο να έχει σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, για περισσότερη αρμονία στη σχέση. Εφόσον έχετε ένα έπιπλο τουαλέτας με καθρέφτη, μην το τοποθετήσετε απέναντι από την πόρτα του δωματίου. Θα διώχνει προς τα έξω την ενέργεια που μπαίνει από εκεί, με αποτέλεσμα η σχέση σας να γίνεται νωθρή και να χάνεται το ενδιαφέρον.

Στον βαθμό που δεν είναι δυνατόν να μην καθρεφτίζεστε από το κρεβάτι, τουλάχιστον σκεπάζετε τον καθρέφτη με ένα ύφασμα όταν κοιμάστε. Πάντως, ιδανικά, καθρέφτης δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου στο υπνοδωμάτιο. Εκτός ίσως από το εσωτερικό του φύλου μιας ντουλάπας, για όταν ντύνεστε.

Ο έρωτας φωλιάζει στα νοτιοδυτικά

Φυσικά θα πρέπει ολόκληρο το σπίτι να τροφοδοτείται με θετική ενέργεια , πέρα από το υπνοδωμάτιο. Καθώς, σύμφωνα με το φενγκ σούι, το κομμάτι του όπου «εδράζονται» οι ερωτικές σχέσεις και ο γάμος είναι το νοτιοδυτικό, μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περιοχή διάφορες παρεμβάσεις. Σε μια μικρότερη κλίμακα, οι νοτιοδυτικές γωνίες κάθε δωματίου σχετίζονται με τον έρωτα, και άρα μπορείτε να τις ενισχύσετε, με πρώτη βέβαια εκείνη της κρεβατοκάμαρας, όπως προαναφέραμε.

Τα πιο κατάλληλα χρώματα για να τονώσετε όπου χρειάζεται την ενέργεια του έρωτα είναι το κόκκινο, το ροζ, το σωμόν, το ροδακινί. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε αυτά τα χρώματα (πλην του κόκκινου ίσως, γιατί η ενέργειά του είναι υπερβολικά έντονη σε μεγάλες επιφάνειες), καθώς και να έχετε τις ανάλογες κουρτίνες, έπιπλα, ριχτάρια, μαξιλάρια ή διακοσμητικά αντικείμενα.
Τοποθετήστε ακόμα διακοσμητικά αντικείμενα σε ζευγάρια, φωτογραφίες με εσάς και το ταίρι σας ή κρυστάλλους. Τα ζευγάρια των αντικειμένων πιθανόν να είναι για παράδειγμα δυο όμοια βαζάκια, δυο καρδιές ή δυο κηροπήγια με κόκκινα ή ροζ κεριά. Μπορεί όμως και να απεικονίζουν ζώα, όπως οι δυο πάπιες που είναι το κατ’ εξοχήν ερωτικό γούρι του φενγκ σούι, περιστέρια ή δελφίνια. Ως προς τους κρυστάλλους, διαλέξτε χαλαζίες, που θεωρούνται «ενισχυτές» της θετικής ενέργειας, διάφανους ή σε ροζ χρώμα και πάντα σε ζυγό αριθμό.
Προσοχή όμως στο να μην το παρακάνετε και παραφορτώσετε τον χώρο σας. Το πολύ δεν είναι πάντα το καλύτερο. Επιλέξτε κάτι απ’ όλα, ό,τι εκφράζει περισσότερο το γούστο σας. Επίσης έχετε υπόψη σας πως ούτε και το μεγαλύτερο σε μέγεθος είναι πιο αποτελεσματικό. Σημαντικότερο ρόλο παίζει το να συνδυάζονται όμορφα τα αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα χώρο και να δίνουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, που θα αρέσει πάνω απ’ όλα σε εσάς και στο ταίρι σας. Γιατί πραγματικά, αν κάτι δεν σας «πάει» αισθητικά ή ιδεολογικά, δεν πρόκειται να έχει την επίδραση που θα περιμένατε. Η προσωπική ενέργεια όσων μένουν σε ένα χώρο, η διάθεσή τους απέναντι στα πρόσωπα και στις καταστάσεις, είναι από τις πιο ισχυρές επιρροές στο φενγκ σούι, με θετικό ή αρνητικό τρόπο.

how-to-feng-shui-your-bedroom

Φέρτε στη σχέση σας την αρμονία

Αναπόφευκτα σε μια στενή σχέση, ιδίως την ερωτική, μπορούν να δημιουργηθούν εντάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Η διαμόρφωση του χώρου παίζει σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία και καλύτερο κλίμα συνεννόησης και διαλλακτικότητας ανάμεσα σε εσάς και στον σύντροφό σας.

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ Τα χρώματα που κυριαρχούν σε ένα δωμάτιο, επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή μας. Με την κατάλληλη επιλογή τους, μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάποιες τάσεις στον χαρακτήρα τον δικό σας ή του συντρόφου σας που δεν βοηθούν τη σχέση.

Οι παστέλ αποχρώσεις του γαλάζιου, του πράσινου και του ροζ ελαττώνουν τη μανία ενός ατόμου να επιβάλλει το δικό του και να καπελώνει τον άλλο.
Αν κάποιος είναι υπερβολικά ισχυρογνώμων, το μαύρο χρώμα (χρώμα του Νερού, στο φενγκ σούι) φέρνει πιο ευέλικτη σκέψη και διευρύνει τον νου.
Κι αν κάποιος είναι υπερβολικά παρορμητικός, ευερέθιστος και κυκλοθυμικός, το καφέ, το μπεζ και το κίτρινο χρώμα, που για το φενγκ σούι εκπροσωπούν το στοιχείο της Γης, του δίνουν μεγαλύτερη σταθερότητα.
Να θυμάστε πως όλα αυτά τα χρώματα μπορούν να εκπροσωπούνται και από τους αντίστοιχους κρυστάλλους ή κεριά που θα τοποθετήσετε στον χώρο.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Το φως του ήλιου που μπαίνει μέσα στο σπίτι, φέρνει πολύ έντονη ενέργεια που σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να δημιουργήσει υπερένταση, αν έχουν μια τέτοια προδιάθεση. Αν λοιπόν τσακώνεστε εύκολα με τον σύντροφό σας, να αποφεύγετε να κάθεστε για πολύ στα «ηλιόλουστα» σημεία του σπιτιού. Επίσης αποφύγετε να πέφτει απευθείας το φως του ήλιου πάνω στο κρεβάτι σας για πολλή ώρα (κλείστε τις κουρτίνες!) ιδίως από την πλευρά όπου κοιμάται το πιο ευέξαπτο μέλος του ζευγαριού.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ Το φως επηρεάζει έντονα την ενεργειακή κατάσταση μέσα στον χώρο. Ακόμα και το τεχνητό. Προτιμήστε να μη φωτίζεται ένα δωμάτιο όπου μένετε για πολλή ώρα από ένα και μοναδικό φωτιστικό στο ταβάνι, γιατί πιθανόν να δημιουργήσει εντάσεις. Για περισσότερη αρμονία και γαλήνη, χρησιμοποιήστε πηγές φωτός που βρίσκονται πιο χαμηλά, όπως πορτατίφ ή λάμπες δαπέδου. Καλύτερα να είναι περισσότερες από μία (τρεις είναι το ιδανικό) και με χαμηλότερο φως, παρά μία και με δυνατότερο.

ΤΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ Σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι προτιμότερα τα τραπέζια σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, αν θέλετε αυτοί που κάθονται γύρω τους να αποφεύγουν τους πιθανούς τσακωμούς. Και κάτι ακόμα: μην έχετε στην κουζίνα σας εκτεθειμένα μαχαίρια. Θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο ενισχυτικά της επιθετικότητας.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Αν μέσα σε ένα χώρο έγινε ένας καβγάς ή συνέβη κάτι δυσάρεστο, καθαρίστε τον από την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί. Μπορείτε να ρίξετε στις τέσσερις γωνίες ορυκτό αλάτι, που απορροφά την κακή ενέργεια. Το αφήνετε για ένα 24ωρο και μετά το σκουπίζετε και το πετάτε. Μια άλλη ιδέα είναι να χτυπήσετε ένα καμπανάκι στις γωνίες ή απλώς να περπατήσετε μέσα στο δωμάτιο χτυπώντας παλαμάκια. Και αυτοί οι ήχοι καθαρίζουν ενεργειακά τον χώρο.

Το φενγκ σούι των αισθημάτων

Πέρα από το πώς είναι ο χώρος σας, σημαντικό ρόλο παίζει και το τι υπάρχει μέσα στην καρδιά σας. Εκτός από τις επεμβάσεις που κάνετε εξωτερικά λοιπόν, μην αμελείτε και τα δικά σας συναισθήματα.

Όσο καλύτερα είστε μέσα σας, τόσο πιο καλή ενέργεια θα προσελκύετε στη ζωή σας και στη σχέση σας. Μην αφήνετε λοιπόν τίποτα να δηλητηριάζει την αγάπη σας.
Όταν δημιουργείται κάποιο θέμα με τον σύντροφό σας, φρόντισε να το ξεκαθαρίζετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπάρχει μια παλιά σοφή συμβουλή, που δεν είναι μόνο του φενγκ σούι: Ποτέ μην πέφτετε στο κρεβάτι τσακωμένοι. Κουβεντιάστε το με το ταίρι σας και βρείτε τα, ακόμα κι αν χρειαστεί να… ξημερωθείτε.
Να επικεντρώνεστε στα θετικά και όχι στα αρνητικά της σχέσης σας. Μην τη συγκρίνετε με καμιά άλλη, από αυτές που βλέπετε γύρω σας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι πραγματικά γίνεται στο ξένο ζευγάρι. Φροντίστε την και δουλέψτε γι’ αυτήν.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Να θυμάστε πως, όταν κάνετε επεμβάσεις με βάση το φενγκ σούι, είναι πιθανό στην αρχή να αισθάνεστε ότι οι αλλαγές γίνονται περισσότερο μέσα σας παρά στις εξωτερικές καταστάσεις. Να ξέρετε όμως ότι οι πρώτες φέρνουν τις δεύτερες. Αλλάζοντας μέσα σας, θα δείτε πόσο διαφορετικά θα γίνουν τα πράγματα στο μέλλον. Αρκεί να έχετε υπομονή και αισιοδοξία. Και προπαντός την πίστη ότι σας αξίζει κάθε καλό στη ζωή.

Close