Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Μπορεί η καραντίνα να μας έχει αλλάξει τη καθημερινότητα και πολλοί από εμάς, ακόμη προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην ιδέα, ότι το φετινό Πάσχα, δε θα είναι έτσι όπως το είχαμε συνηθίσει, όμως δεν πρέπει να χάνουμε το κέφι μας και την εορταστική μας διάθεση!

Άλλωστε, όταν μεγαλώνουμε παιδιά, πρέπει πάντα να διατηρούμε τις Γιορτές στο σπίτι, αφού σε κάθε γιορτή, τα αγγελούδια μας χαίρονται πολύ παραπάνω από ότι εμείς! Ας μην αφήσουμε λοιπόν τον κορονοϊό, να επηρεάσει παραπάνω το Πάσχα του 2020!

Τώρα που είμαστε συνεχώς κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, προσπαθούμε να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να “σκoτώσουμε” την ώρα μας! Όταν μάλιστα, αυτοί οι δημιουργικοί τρόποι μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά και να τα κάνουν να χαμογελάσουν, είναι ιδανικοί!

Ένας τέτοιος τρόπος δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους είναι και ο παρακάτω. Κάθε Πάσχα, τα παιδιά ανυπομονούν για την λαμπάδα και τα πασχαλινά αυγά! Έτσι, μπορούμε να φτιάξουμε ένα DIY πασχαλινό αυγό για το σπίτι με την τεχνική παπιέ μασέ!

Μάλιστα, αφού σας εξηγήσουμε πως μπορείτε να κατασκευάσετε το πασχαλινό σας αυγό με υλικά που όλοι μας έχουμε στο σπίτι, θα σας δώσουμε και μια μοναδική ιδέα για…παιχνίδι που θα περιλαμβάνει όλη την οικογένεια! Είστε έτοιμοι;

Για το πασχαλινό μας αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ θα χρειαστούμε:

  • 1 μπαλόνι το οποίο δεν το έχουμε φουσκώσει.
  • 1 ρολό κουζίνας το οποίο θα πετούσαμε.
  • νερό
  • ένα κοπίδι ή ένα ψαλίδι
  • πινέλο και μπογιές
  • 1 ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι
  • κορδέλα
  • γλυκά

Βήμα πρώτο

Πρώτα από όλα. φουσκώστε το μπαλόνι σας στο μέγεθος που θα θέλατε να βρίσκεται το αυγό σας. Στη συνέχεια, κόψτε τα μισά χαρτιά υγείας και βρέξτε τα ένα – ένα σε ένα μπολ με νερό.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Έπειτα, τα τοποθετείτε πάνω στο μπαλόνι σας με έναν τρόπο όπου θα καλύψετε όλη την επιφάνεια του μπαλονιού.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Βήμα δεύτερο

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τον κόμπο του μπαλονιού ακάλυπτο, τοποθετήστε τα φύλλα από το χαρτί υγείας που περίσσεψαν στη κορυφή του μπαλονιού, για να το κάνετε περισσότερο σταθερό. Αφού τελειώσετε, βάλτε το μπαλόνι σας σε ένα ποτήρι για να στεγνώσει.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Βήμα τρίτο

Ανάλογα με τις στρώσεις χαρτιού που έχετε χρησιμοποιήσει αλλά και την ποιότητα αυτού, το πότε θα στεγνώσει είναι…σχετικό! Αφού στεγνώσει και το χαρτί έχει σκληρύνει, παίρνετε ένα ψαλίδι και κόβετε τον κόμπο του μπαλονιού. Το τραβάτε με προσοχή από το εσωτερικό του αυγού σας.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Βήμα τέταρτο

Στη συνέχεια, κόβετε ένα μεγάλο μέρος του αυγού έτσι ώστε να τοποθετήσετε στο εσωτερικό του τα γλυκά σας. Αφού τελειώσετε με το κόψιμο, φωνάξτε τα παιδιά για να ζωγραφίσετε όλοι μαζί την κατασκευή σας! Αν έχετε πράσινο χαρτόνι ή ψεύτικο γρασίδι, μπορεί να το τοποθετήσετε κι εκείνο, στο εσωτερικό του μπαλονιού.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Βήμα πέμπτο 

Στη περίπτωση που δεν έχετε γρασίδι ή χαρτόνι, μπορεί να βάψετε με την πράσινη τέμπερα το πάτο του αυγού σας, έτσι ώστε να φαίνεται σαν…γρασίδι! Τέλος, σπάστε το ξύλινο καλαμάκι και δέστε τη κορδέλα γύρω από αυτό.

Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Μπορείτε να περάσετε το ξύλινο καλαμάκι στη μικρή τρύπα που υπήρχε παλιότερα ο κόμπος του μπαλονιού, έτσι ώστε να κρεμάσετε το αυγό σας σε κάποιο μέρος του σπιτιού. Τοποθετήστε μέσα του τα γλυκά και είστε έτοιμοι!

Και τώρα…το παιχνίδι!

Παρακάτω, θα δούμε μαζί, το παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε σαν οικογένεια, χρησιμοποιώντας το πασχαλινό αυγό! Αφού ενημερωθείτε για τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα, βγάλτε μερικές ερωτήσεις για το ελληνικό Πάσχα και τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα.

Στη συνέχεια, οργανώστε όλοι μαζί ένα παιχνίδι ερωτήσεων σαν το γνωστό σε όλους μας trivial και όποιος κερδίσει θα μπορεί να διαλέξει ένα γλύκισμα από το εσωτερικό του αυγού σας! Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γνώσεων που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Οι ερωτήσεις του παιχνιδιού βέβαια, είναι στην δική σας κρίση και μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμείτε. Πάντως, αποτελεί μια πολύ καλή λύση, για να μάθετε μέσα από το παιχνίδι πολλά πράγματα στα αγγελούδια σας!

All photos via: cleverly.me

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close