Φτιάξτε αρωματικά κουκουνάρια με το δικό σας άρωμα!

Δεν θα ήταν τέλειο να μπαίνετε σπίτι σας και αυτό να μοσχομυρίζει με το αγαπημένο σας άρωμα;;Ειδικά αυτό να το κάνατε τώρα για την εορταστική περίοδο να μπαίνουν όλοι μέσα και να μένουν έκπληκτοι με την μυρωδιά του σπιτιού σας! Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε κουκουνάρια που θα έχουν πάνω το δικό σας άρωμα! Αυτό είναι ένα υπέροχο και φθηνό διακοσμητικό
για το κεντρικό  τραπέζι σας ή για το τζάκι σας και θα κάνει όλο το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα!

Δείτε ακόμη: Ιδεες για χριστουγεννιατικη διακοσμηση με κουκουναρια! 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • κουκουνάρια
 • κερί παραφίνης
 • αρωματικό έλαιο
 • glitter
 • χρυσή ή ασημένιο μπογιά( προαιρετικά)
 • λαδόχαρτο
 • μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο.

Δείτε ακόμη:17 κατασκευές με κουκουνάρια! 

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε κουκουνάρια που θα έχουν πάνω το δικό σας άρωμα! Αυτό είναι ένα υπέροχο και φθηνό διακοσμητικό
για το κεντρικό τραπέζι σας ή για το τζάκι σας και θα κάνει όλο το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα!

Διαδικασία:

 • Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας με 2 φύλλα λαδόχαρτο. Χρωματίστε τα κουκουνάρια με ασημί ή χρυσό χρώμα, αν θέλετε και αφήστε τα να στεγνώσουν. Από τη στιγμή που θα στεγνώσουν μπορείτε να περάσετε στο επόμενο βήμα.
 • Ζεστάνετε την παραφίνη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε 50% ισχύ. Αφήστε τη στη φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς, ανακατεύοντας τη με ένα κουτάλι συχνά. Μόλις λιώσει, την βγάζουμε από τη φωτιά.
 • Στη συνέχεια προσθέστε το αρωματικό έλαιο που έχετε διαλέξει μέσα στη παραφίνη. Χρησιμοποιήστε 14ml του αρωματικού ελαίου και έως 1 κιλό παραφίνη. Ανακατέψτε μέχρις ότου το μείγμα αναμειχθεί πλήρως. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά πριν από το βάλετε στα κουκουνάρια.
 • Κρατήστε το κουκουνάρι από τη βάση και  βυθίστε στο μείγμα παραφίνης. Κυλήστε  για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά επικαλυμμένα με παραφίνη. Αφαιρέστε το κουκουνάρι. Κρατήστε το πάνω από το μείγμα παραφίνης μέχρι να έχει σταματήσει να στάζει. Τοποθετήστε το κουκουνάρι σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει. Πασπαλίστε με glitter στη συνέχεια αν θέλετε.

Δείτε ακόμη: Χριστουγεννιατικα δεντρακια απο κουκουναρια.

       Τι να προσέξετε:

 1. Τοποθετήστε  τα κουκουνάρια σε αεροστεγή σακουλάκια ώστε να τα αποθηκεύσετε εκεί έως ότου είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό κρατά το άρωμα ισχυρό και φρέσκια την μυρωδιά.
 2. Τα αρωματικά έλαια μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα που πωλών σαπούνια και στα περισσότερα καταστήματα με αιθέρια έλαια.
 3. Το αρωματικά έλαια μπορούν να υποκατασταθούν από το άρωμα σας, αν θέλετε.
 4. Αποθηκεύστε την αχρησιμοποίητη παραφίνη σε ένα δοχείο καφέ ή σε ένα πλαστικό δοχείο μίας χρήσεως με καπάκι που θα χρησιμοποιηθεί για την ”εμβάπτιση των κουκουναριών” αργότερα.
 5. Να είστε προσεκτικοί με την αφαίρεση των κουκουναριών από την παραφίνη.Χρησιμοποιήστε ένα  ένα σκεύος κουζίνας για να τα αφαιρέσετε από αυτή.

 

Πηγή: ehow.com
Close