Φτιάξτε μόνοι σας βρεφικό απορρυπαντικό ρούχων !

Φτιάξτε μόνοι σας βρεφικό απορρυπαντικό ρούχων !

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό για να πλένετε τα ρούχα τους. Εμείς σας έχουμε μια εύκολη και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε απορρυπαντικό ρούχων για τα μωράκια σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το απορρυπαντικό θα χρειαστείτε 3 φλ. σκόνης βόρακα, 3 φλ. σόδα πλύσεως και 1 σαπούνι Μασσαλίας.

Μπορείτε να βρείτε τη σκόνη βόρακα σε μπαχαροπωλεία και φαρμακεία, ενώ θα βρείτε τη σόδα πλύσεως σε καταστήματα με καθαριστικά είδη σπιτιού. Ο βόρακας και η σόδα είναι δύο υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ στην παρασκευή διαφόρων απορρυπαντικών.

Μανούλες! Να πλένετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε στα παιδιά! Δείτε γιατί

Ανακατέψτε τον βόρακα και τη σόδα μαζί σε μια λεκάνη και τρίψτε το σαπούνι με τον τρίφτη τυριού ή βάζοντάς το σε κομματάκια στο μπλέντερ. Προσθέστε το τριμμένο σαπούνι στο μείγμα βόρακα-σόδας και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το απορρυπαντικό που μόλις φτιάξατε σε ένα άδειο δοχείο και χρησιμοποιήστε 1/3 φλ. σε κάθε πλύση.

Tip Αν το μωράκι σας έχει εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα μπορείτε να φτιάξετε μια παρόμοια συνταγή στην οποία δεν θα προσθέσετε βόρακα. Ανακατέψτε 6 φλ. σόδας πλύσεως με 3 σαπούνια Μασσαλίας και χρησιμοποιήστε 1-2 κ.σ. σε κάθε πλύση.

Έξτρα tip Αντί για σαπούνι Μασσαλίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε σαπούνι με έλαιο καρύδας.

Πηγή: spirossoulis.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close