Λεκέδες στα Ρούχα από το Πλυντήριο; Δείτε που οφείλονται!

Το πλυντήριο ρούχων έχει γίνει πλέον απαραίτητη οικιακή συσκευή, είτε είσαι νοικοκυρά με μεγάλη οικογένεια, είτε είσαι εργένης, φοιτητής ή ένα μόνο ζευγάρι. Ποιος άλλωστε δεν απολαμβάνει την μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου, ανεξάρτητα βέβαια από τη διευκόλυνση που σου προσφέρει.

Ωστόσο, πολλές φορές ίσως παρατηρήσουμε λεκέδες στα ρούχα που δεν υπήρχαν πριν και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως δημιουργήθηκαν. Και όμως φίλοι μου! Το πλυντήριο πολλές φορές λεκιάζει τα ρούχα με οικίλους τρόπους που θα δούμε παρακάτω, σύμφωνα με το douleutaras.gr.

Δείτε επίσης Κάντε τα βρώμικα λευκά παπούτσια σας να λάμψουν με 2 μόνο υλικά

5 πιθανές αιτίες που προκαλούνται λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο!

1. Λεκές από μαλακτικό

Οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους, όμως, είναι ο λεκές από μαλακτικό. Συνήθως ευθύνεται το γεγονός ότι υπερφορτώνεις το πλυντήριό σου. Καλό θα ήταν ο κάδος να είναι μισογεμάτος, ώστε να μπορούν να πλυθούν σωστά όλα τα ρούχα, αλλά και να εξοικονομείς χρήματα. Διαφορετικά, το μαλακτικό μένει στα ρούχα, αφού το νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον κάδο. Μια λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να αραιώνεις εξ αρχής το μαλακτικό με νερό. Πρόσθεσε στη θήκη ίση ποσότητα νερού και μαλακτικού. Έτσι, θα διαλυθεί καλύτερα και δε θα αφήσει σημάδια στα ρούχα. Επίσης, ένα ακόμα συχνό λάθος που κάνουν οι νοικοκυρές είναι να ρίχνουν το μαλακτικό στον κάδο πάνω στα στεγνά ρούχα. Ο τρόπος αυτός είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει λεκέδες στα ρούχα σου.

2. Λεκές από απορρυπαντικό σε σκόνη

Λεκέδες στα Ρούχα από το Πλυντήριο; Δείτε που οφείλονται!

Μια επίσης κοινή περίπτωση είναι οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο εξαιτίας του απορρυπαντικού σε σκόνη. Το να προσθέτεις επιπλέον δόση απορρυπαντικού δε θα καθαρίσει καλύτερα τα ρούχα σου, ίσα ίσα που μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες, αφού οι αναλογίες δεν είναι σωστές. Η σκόνη δημιουργεί άσπρους λεκέδες, οι οποίοι είναι ακόμα πιο πιθανό να φανούν κατά το σιδέρωμα του ρούχου. Ταυτόχρονα, όπως και προηγουμένως, το παραγεμισμένο πλυντήριο δεν επιτρέπει στο νερό να διαλύσει καλά τη σκόνη. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα με επιπλέον νερό κατά την πλύση. Εναλλακτικά, πριν την πλύση λιώσε τη σκόνη σε ζεστό νερό και ρίξε το υγρό στη θήκη, ώστε να μη ρισκάρεις αν θα διαλυθεί ή όχι.

Δείτε επίσης 30+1 Πανέξυπνα Κολπάκια Για Την Οργάνωση Του Σπιτιού Σας, Που Θα Εύχεστε Να Γνωρίζατε Νωρίτερα!

3. Λεκέδες σε μαύρα ρούχα
Τα μαύρα ρούχα είναι πιο ευαίσθητα από τα υπόλοιπα χρώματα. Είναι πιθανό να ξεβάψουν, να ξεθωριάσουν ή και να δημιουργηθούν λευκές κηλίδες εξαιτίας του απορρυπαντικού ή του μαλακτικού. Για αυτό καλό θα ήταν να προνοήσεις χρησιμοποιώντας υγρό απορρυπαντικό ειδικό για μαύρα ρούχα. Με αυτό τα ολόμαυρα ρούχα σου θα παραμένουν ζωντανά και λαμπερά, ακριβώς έτσι όπως τα αγόρασες!

4. Λεκέδες από βρωμιά στο συρτάρι/ θήκη απορρυπαντικού
Εάν το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις συσκευές που χρησιμοποιείς περισσότερο στο σπίτι, τότε είναι σίγουρο ότι χρειάζεται συχνό καθαρισμό. Μια πιθανή αιτία που δημιουργούνται λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο είναι η βρώμικη θήκη του απορρυπαντικού. Από εκεί φεύγει το απορρυπαντικό και το μαλακτικό και πηγαίνουν προς τον κάδο. Ωστόσο, στις θήκες δημιουργείται συχνά γλίτσα, αλλά και μούχλα. Επομένως, η βρωμιά αυτή μπορεί να περάσει πολύ εύκολα και στα ρούχα σου. Θα πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζεις τις θήκες αρκετά συχνά. Πλύνε τες με ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα μέχρι να εξαφανιστούν τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, άφησέ το να στεγνώσει και να αεριστεί πολύ καλά πριν την επόμενη πλύση. Εάν το πλυντήριο σου διαθέτει συρτάρι αντί για σταθερές θήκες, τότε η δουλειά σου είναι ακόμα πιο εύκολη αφού μπορείς να το αφαιρέσεις. Πέρα, όμως, από τον πλήρη καθαρισμό, φρόντισε να αερίζονται οι θήκες μετά από κάθε πλύση για να μη δημιουργηθεί μούχλα από την υγρασία που έχει απομείνει.

Δείτε επίσης 15 Έξυπνα Τρικ Καθαρισμού, που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Λάμπει, μέσα σε Λίγα Λεπτά

5. Λεκέδες από το πλυντήριο

Λεκέδες στα Ρούχα από το Πλυντήριο; Δείτε που οφείλονται!

Έχεις παρατηρήσει ότι δημιουργούνται λεκέδες αλλά δεν ευθύνεται κάποιο από τα παραπάνω; Οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο μπορούν να προκληθούν εξαιτίας του κάδου. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων είναι απαραίτητος. Τοποθέτησε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ¼ της κούπας νερό και 2 κούπες λευκό ξύδι. Θέσε το πλυντήριο σε λειτουργία επιλέγοντας υψηλή θερμοκρασία. Πριν εκτελέσεις την πλύση χωρίς ρούχα, φρόντισε να ελέγξεις ότι έχεις καθαρίσει το λάστιχο της πόρτας χρησιμοποιώντας ένα πανί που θα έχει βυθίσει σε μια λεκάνη με λίγη χλωρίνη και διπλάσια ποσότητα νερού. Πέρνα με αυτό το εσωτερικό του λάστιχου και άφησέ το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό βρεγμένο πανί ξέβγαλε τη χλωρίνη.

Με πληροφορίες από blog.douleutaras.gr

Close