Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο σας; Έτσι θα Απομακρύνετε την Άσχημη Μυρωδιά!!

Μήπως τελευταία τα ρούχα σας… μυρίζουν; Μήπως έχουν άσχημη μυρωδιά ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το πιο μυρωδάτο μαλακτικό; Τότε ίσως το πλυντήριό σας χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα.

Αν ποτέ δεν έχετε καθαρίσετε το πλυντήριο μέχρι σήμερα, τότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Υποσχόμαστε όμως ότι κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε αξίζει τον κόπο. Αφού το κάνετε την πρώτη φορά, στην συνέχεια θα χρειαστεί λιγότερος κόπος για να το συντηρήσετε.

Δείτε ακόμα: 3+1 Μοναδικές Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας στα Ρούχα του Πλυντηρίου!

Σε γενικές γραμμές αν θέλετε να μην μυρίζει το πλυντήριό σας καλό είναι να αφήνετε την πόρτα του κάδου ανοιχτή. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπετε στην υγρασία να εξατμιστεί και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο σας; Έτσι θα Απομακρύνετε την Άσχημη Μυρωδιά!!                       Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις εξωτερικές επιφάνειες.

Τι θα χρειαστείτε: ¼ του φλυτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλυτζανιού νερό, 2 φλυτζάνια ξύδι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, σφουγγάρι και πανάκια

Δείτε ακόμα: Εσωτερικός καθαρισμός και απολύμανση στο πλυντήριο πιάτων: Πώς γίνεται στο λεπτό! (vid)

Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με το καθαριστικό συμπεριλαμβανομένων του πάνω μέρους, των πλευρών του πλυντηρίου και του τζαμιού του κάδου. Έπειτα προχωρήστε και καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φτάσετε.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο σας; Έτσι θα Απομακρύνετε την Άσχημη Μυρωδιά!!                          Βάλτε έναν μεγάλο κύκλο πλύσης στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.

Αναμίξτε το νερό με τη σόδα και ρίξτε το μίγμα στο δοχείο που μπαίνει το απορρυπαντικό. Βάλτε έναν μεγάλο κύκλο πλύσης στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση κλείστε το πλυντήριο και αφαιρέστε τη θήκη του απορρυπαντικού. Ξεπλύντε τη με ζεστό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.

Στο μεταξύ τρίψτε το λάστιχο που βρίσκεται γύρω από τον κάδο με ξύδι και αφήστε το να κάτσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα πανί ή με χαρτί κουζίνας.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο σας; Έτσι θα Απομακρύνετε την Άσχημη Μυρωδιά!!                   Με τη σόδα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει μείνει καμία άσχημη μυρωδιά.

Σε αυτό το σημείο η μυρωδιά κατά πάσα πιθανότητα έχει εξαφανιστεί. Αν θέλετε όμως να είστε 100% σίγουροι ρίξτε ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού (αφού την έχετε βάλει πίσω στη θέση της φυσικά) και βάλτε άλλη μία πλύση. Πλέον μπορείτε να βάλετε κανονική πλύση και να απολαύσετε πεντακάθαρα και μοσχομυριστά ρούχα!

Πηγή: spirossoulis
Close