Όλα τα Tips για να οργανώσετε το παιδικό γραφείο.

Όλα τα Tips για το παιδικό γραφείο.

Όλα τα Tips για να οργανώσετε το παιδικό γραφείο.

Τα σχολεία ανοίγουν και μέσα σε όλα, οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν το παιδικό γραφείο, το χώρο μελέτης των παιδιών.

Το παιδικό γραφείο θα πρέπει να είναι ένας άνετος & χαρούμενος χώρος που το παιδί θα αισθάνεται άνετα για να κάτσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες του.
Πολλές φορές βλέπω πρωτάκια να διαβάζουν στο σαλόνι ή στο τραπέζι της κουζίνας. Οι γονείς θεωρούν ότι ακόμα δεν υπάρχει λόγος ενός οργανωμένου γραφείου σε αυτές τις ηλικίες, και σε συνδυασμό με την έλλειψη χώρου δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

 

Η αλήθεια είναι πως το παιδικό γραφείο θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρωθεί στο διάβασμά του, δεν χρειάζεται να διαθέσετε πολύ χώρο.

Σας σημειώσα απλές, μικρές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε βήμα-βήμα το παιδικό γραφείο, σαν επαγγελματίες.

office tips3

Το Παιδικό γραφείο.

Στην αγορά θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολλές λύσεις για το γραφείο. Θα πρέπει να δείτε τι ταιριάζει στον χώρο σας αλλά και στις ανάγκες του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του. Μην βιαστείτε να πάρετε κάτι μεγάλο, προτιμήστε ευέλικτες και πρακτικές λύσεις με γραφεία που δέχονται προεκτάσεις.

office tips2

Οργάνωση.

Όσο και αν σας φαίνεται περιττό η οργάνωση του γραφείου θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρωθεί. Φροντίστε να τοποθετήσετε όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί για την μελέτη του όμορφα και τακτοποιημένα. Επιλέξτε μια συρταροθήκη, θήκες για τα μολύβια και ράφια που θα φυλάει τα τετράδια και τις εργασίες του. Έτσι ο χρόνος που θα κάθεται στο γραφείο θα είναι ουσιαστικός και δεν θα τρέχει δεξιά αριστερά ψάχνοντας τα πραγματά του.

Καρέκλα γραφείου.

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα υγείας που προκύπτουν στην πορεία της ενήλικης ζωής μας είναι οι μυοσκελετικοί πόνοι που συχνά προκύπτουν από την κακή μας στάση καθώς και από την επιλογή μίας λανθασμένης καρέκλας εργασίας. Καλό είναι από μικρή ηλικία το παιδί να χρησιμοποιεί ένα εργονομικό κάθισμα για την καθημερινή του μελέτη. Εμείς σαν γονείς καλούμαστε να επιλέξουμε πολλές φορές το ‘σωστό’ κάθισμα, χωρίς να ξέρουμε τι είναι καλύτερο για το παιδί μας. Δείτε εδώ οδηγίες για το κατάλληλο κάθισμα γραφείου

Φωτισμός.

Τέλος, ο φωτισμός είναι βασικό για ένα σωστά σχεδιασμένο γραφείο. Επιλέξτε ένα φωτεινό χώρο για να τοποθετήσετε το παιδικό γραφείο ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα φωτιστικό γραφείου για τις απογευματινές ώρες.

 

Μια επιφάνεια γραφείου, ένα παιδικό κάθισμά, καλός φωτισμός & οργάνωση.

Λίγες διακοσμητικές πινελιές και το παιδικό γραφείο είναι έτοιμο !

Καλή Σχολική χρονιά σε όλους μας !

 

office tips4

Για περισσότερες προτάσεις διακόσμησης www.littledeco.gr

 

Close