Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Η άνοιξη μπήκε, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε και είμαστε στην τελική ευθεία για το Πάσχα! Οι περισσότεροι, ειδικά όσοι έχουν και παιδιά, θα θέλουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους με πασχαλινά στολίδια. Αντί λοιπόν να τρέχετε να αγοράζετε σας βρίσκουμε όμορφες ιδέες για χειροποίητες κατασκευές που θα λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και οι μικροί μας φίλοι!

Αυτήν την φανταστική ιδέα λοιπόν,  την πήραμε από το kallitexnikesdimiourgies.gr και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε μόλις δείτε τον τρόπο που φτιάχνονται αυτά τα χαριτωμένα Πασχαλινά καλάθια σε σχήμα αυγού!!

Οι Πασχαλινές κατασκευές είναι τόσο όμορφες !!… Τα παιδιά μας σίγουρα θα λατρέψουν αυτά τα όμορφα αυγουλάκια!

Υλικά για την κατασκευή

3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Περίπου 9 σταγόνες χρώματος τροφίμων για να φτιάξουμε παστέλ αποχρώσεις (προαιρετικά)
ένα μεσαίο μεγέθους μπαλόνι
1 καρούλι νήματος για βελονάκι
δαντέλα ή κορδέλα
ακρυλικό σπρέι (προαιρετικό)

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Οδηγίες

Το πρώτο μας βήμα είναι να φουσκώσουμε το μπαλόνι μας. Ύστερα, κρατώντας το μπαλόνι κοντά στο σώμα μας, τυλίγουμε το νήμα σταθερά, με κάθετες και οριζόντιες κινήσεις και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το καρούλι. Μην φοβάστε ότι δεν θα κρατηθεί το νήμα , η επικάλυψη ζάχαρης θα το κρατήσει στη θέση του.

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα μας σε όλο το μπαλόνι , μην φοβάστε ότι δεν θα μείνει στο μπαλόνι γιατί το μείγμα είναι παχύ και δεν θα τρέξει πολύ γρήγορα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα και προς το τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για να εξαπλωθεί καλύτερα το μείγμα πάνω στο αυγό, έτσι ώστε όλο το νήμα να είναι βρεγμένο.

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Αφήνουμε το μπαλόνι μας να στεγνώσει πολύ καλά. Καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα χάρτινο καρούλι κάτω από το μπαλόνι (π.χ. από ρολό χαρτί) και ένα πιάτο για να πέσουν οι σταγόνες από το μείγμα μας.

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου 24 ώρες. Όταν το κάτω μέρος είναι ακόμα λίγο μαλακό, σκάμε το μπαλόνι με μια βελόνα ή καρφίτσα, και πιέζουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ή σε μια άλλη επιφάνεια το κάτω μέρος, για να ισιώσει και να γίνει η βάση του αυγού. Με ένα στυλό, επισημάνουμε το άνοιγμα που θα φτιάξουμε για το καλάθι μας . Με κοφτερό ψαλίδι, κόβουμε προσεκτικά το άνοιγμα.

Ψεκάζουμε μέσα και έξω με δύο ελαφρά στρώσεις από ακρυλικό σπρέι ή βερνίκι σε σπρέι (προαιρετικά – για να συντηρηθεί περισσότερο στο χρόνο ). Μπορούμε να διακοσμήσουμε με κορδέλες, φιόγκους, λουλούδια,και ότι άλλο μας αρέσει και ταιριάζει στο Πασχαλινό μας καλάθι!!

Αυτό είναι! Το μείγμα ζάχαρης στεγνώνει και έτσι γίνεται ένα σκληρό και κρυσταλλωμένο κέλυφος.

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Μια άλλη ιδέα είναι να διακοσμήσουμε το Πασχαλινό μας αυγό με πολύχρωμα χόρτα και φυσικά ένα λαγουδάκι- σοκολάτα και καραμέλες στο εσωτερικό!!

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Πασχαλινή κατασκευή - καλάθια από ζάχαρη !!

Close