Πώς να φτιάξετε αρωματικά κουκουνάρια κανέλας

Αρωματικά κουκουνάρια : Πώς να φτιάξετε αρωματικά κουκουνάρια κανέλας για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

Τα κουκουνάρια αυτά μπορούν να αγοραστούν και από διάφορα καταστήματα αλλά δεν είναι και τόσο φθηνά.Οπότε λοιπόν γιατί να μην μπείτε εσείς στο κόπο να φτιάξετε αυτά τα απίστευτα αρωματικά κουκουνάρια, τα οποία μπορούν όμορφα να διακοσμήσουν το χώρο σας αλλά και να το κάνουν να μοσχοβολήσει;Αρχίστε να μαζεύετε κουκουνάρια καθώς για να εμποτίσουν το άρωμα κάνουν κάπου  2 με 4 εβδομάδες.

Αρωματικά κουκουνάρια : Πώς να φτιάξετε αρωματικά κουκουνάρια κανέλας για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

Υλικά που χρειάζεστε:

 • κουκουνάρια
 • αλουμινόχαρτο(προαιρετικά)
 • λαμαρίνα
 • αεροστεγές σακουλάκια
 • αιθέριο έλαιο κανέλας
 • κανέλα (προαιρετικά)
 • μπουκάλι ψεκασμού

Δείτε ακόμη:Σπιτικά αρωματικά επαναχρησιμοποιήσιμα φακελάκια λεβάντας για το πλυντήριο 

Διαδικασία:

 • Βάλτε τα κουκουνάρια πάνω σε μια λαμαρίνα ή πριν να έχετε βάλει πριν τοποθετήσετε τα κουκουνάρια σε αυτή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.Στη συνέχεια, βάλτε τη λαμαρίνα στο μεσαίο στρώμα του φούρνου και αφήστε τα εκεί για μια ώρα στους 200 βαθμούς.Τα κουκουνάρια πρέπει να ανοίξουν καθ’όλη τη διάρκεια τους στο φούρνο.Με αυτή τη διαδικασία θα σκοτώσετε και μικροοργανισμούς και βακτήρια τα οποία μπορούν να υπάρχουν μέσα σε αυτά. Στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν.

βάλτε τα κουκουνάρια σε ένα ταψί και στο φούρνο

 • Στη συνέχεια όταν θα έχουν κρυώσει ,βάλτε τα κουκουνάρια μέσα σε μεγάλα αεροστεγή σακουλάκια.Βεβαιωθείτε οτι δεν θα έχετε παραγεμίσει την σακούλα ώστε να μπορεί να κλείσει με ασφάλεια το σακουλάκι.

βάλτε τα κουκουνάρια μέσα σε μεγάλα αεροστεγή σακουλάκια

Οπότε λοιπόν γιατί να μην μπείτε εσείς στο κόπο να φτιάξετε αυτά τα απίστευτα αρωματικά κουκουνάρια, τα οποία μπορούν όμορφα να διακοσμήσουν το χώρο σας αλλά και να το κάνουν να μοσχοβολήσει;

 • Βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μέσα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας και νερό και ψεκάστε γενναιόδωρα τα κουκουνάρια που είναι μέσα στο σακουλάκι.Στη συνέχεια κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε τα και μετά από λίγο ανοίξτε την σακούλα και επαναλάβετε ακόμη μια φορά την ίδια διαδικασία.

Δείτε ακόμη:17 κατασκευές με κουκουνάρια!

ψεκάστε γενναιόδωρα τα κουκουνάρια που είναι μέσα στο σακουλάκι.

 • Αφήστε την τσάντα ερμητικά κλειστή για τέσσερις έως έξι εβδομάδες προκειμένου να  εμποτιστούν τα κουκουνάρια με το άρωμα. Ανακινήστε την τσάντα κάθε εβδομάδα προκειμένου να διανείμετε το άρωμα του ελαίου κανέλας και να γίνουν τα κουκουνάρια αρωματικά.

Δείτε ακόμη: Χριστουγεννιατικα δεντρακια απο κουκουναρια.

Ανακινήστε την τσάντα προκειμένου να διανείμετε το άρωμα και να γίνουν τα κουκουνάρια αρωματικά.

Δείτε και το βίντεο που θα σας βοηθήσει

 

Close