Πως να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από τα λίπη και σκουριές μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Οι ψησταριές πηρανε   φωτια τον Δεκαπενταύγουστο και το μόνο που έμεινε πάνω τους είναι λίπη στάχτες και σκουριές. Δες πως να καθαρίσεις την ψησταριά σου και να γίνει σαν καινούργια

Τα εναπομείναντα κομμάτια φαγητού μπορούν να κολλήσουν πάνω στο φαγητό που μαγειρεύετε, καταστρέφοντας τη γεύση, ενώ το παλιό λίπος μπορεί να διαδώσει επιβλαβή βακτήρια. Αλλά προσοχή με εκείνες τις μεταλλικές βούρτσες που μπορεί να χρησιμοποιείτε μέχρι τώρα γιατί οι μεταλλικές τρίχες που μερικές φορές μπορεί να κολλήσουν επάνω στην σχάρα και να φαγωθούν από ανυποψίαστους επισκέπτες, μπορεί να προκαλέσουν ένα σωρό προβλήματα υγείας.

Δείτε ακόμη Λίπη βρωμιές και μαυρίλες στα ντουλάπια κουζίνας: Το σπιτικό καθαριστικό που θα σε σώσει

Πως να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από τα λίπη και σκουριές μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Δείτε ακόμη Κολλημένα λίπη στο φούρνο μικροκυμάτων: Καθαρίστε τα πανεύκολα με αυτά τα κόλπα

Ευτυχώς, η SFGate βρήκε την εύκολη και ασφαλέστερη μέθοδο για να καθαρίσετε σχολαστικά την σχάρα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πετσέτα, μεταλλικές λαβίδες, μερικά αλουμινόχαρτα και λίγη σκληρή δουλειά.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά πετσέτα ή κουρέλι (βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνή) για να σκουπίσετε τη σχάρα σας και να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια λίπους και βρωμιάς από την τελευταία χρήση.

Δείτε ακόμη Καθάρισε τις Inox επιφάνειες και βγάλε ξεραμένα λίπη και λαδιές από όλες τις συσκευές

Clean tips για να καθαρίσεις τις σχάρες, την σούβλα & τα ταψιά από τα καμμένα λίπη

Δείτε ακόμη Το σπιτικό καθαριστικό με 30 λεπτά για ξεραμένα λίπη από το φούρνο και τις εστίες

Σκεπάστε σφιχτά με 1 ή 2 φύλλα αλουμινόχαρτου την πάνω επιφάνεια της σχάρας και ανάψτε τη φωτιά στο δυνατό. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς και αφήστε την για περίπου 25 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη σχάρα να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, αφαιρέστε τα αλουμινόχαρτα. Χρησιμοποιήστε την παλιά σας πετσέτα για να σκουπίσετε τη βρωμιά η οποία θα πρέπει τώρα να έχει μετατραπεί σε στάχτη. Στο τέλος περάστε την με ξίδι

Και voila! Έχετε μια καθαρή σχάρα, χωρίς κινδύνους για την υγεία και ανεπιθύμητα κομμάτια τροφίμων. Και στο μέλλον, μετά από κάθε χρήση της σχάρας, κόψτε μερικά αλουμινόχαρτα και ξύστε την σχάρα ενώ είναι ακόμη ζεστή για να αποτρέψετε την περαιτέρω συσσώρευση και να έχετε μια σχεδόν πεντακάθαρη ψησταριά για την επόμενη φορά.

αν έχει σκουριάσει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχουν λύσεις για να γίνει και πάλι πεντακάθαρη.

Πως να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από τα λίπη και σκουριές μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Δείτε ακόμη Το σπιτικό καθαριστικό για άλατα, λίπη, παντζούρια, πλακάκια και λεκάνες που κοστίζει 0.40 λεπτά

Πλένουμε απαλά με ένα σφουγγάρι, στο οποίο θα βάλουμε λίγο απορρυπαντικό πιάτων, προκειμένου να φύγουν οι πολλές βρομιές, πριν αρχίσουμε τον πιο βαθύ καθαρισμό.

Έπειτα βάζουμε σ’ ένα μπολ 1 κ. σ. σόδα και λίγο οξυζενέ, παίρνουμε ένα συρμάτινο σφουγγάρι, το βουτάμε στο μείγμα και ξεκινάμε το τρίψιμο.

 

Close