Πως θα κάνετε τα ξύλινα πατώματα και έπιπλα σαν καινούργια!

Το δάπεδο παρκέ, ή τα ξύλινα πατώματα, δίνουν στα σπίτια μας μια νότα κομψότητας και  φινέτσας, αλλά η συντήρησή τους, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολη. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πιο φθηνό παρκέ έχει γίνει με  κατώτερα υλικά και ως εκ τούτου, φθείρεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και τα ακριβά ξύλινα πατώματα, έχουν την τάση να γδέρνονται εύκολα. Τι κάνουμε αν συμβεί αυτό; Θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η γρατζουνιά είναι ανεξίτηλη και το πολύτιμα παρκέ μας έχει καταστραφεί οριστικά; Φυσικά και όχι! Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολύ αποτελεσματικές. Ας τις δούμε αναλυτικά.

ξυλινα πατωματα 2

Ένα αλάνθαστο τέχνασμα για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από το παρκέ


Το παρκέ σας γδάρθηκε και τώρα φαίνεται παραμελημένο και «παλιό»;  Μην φοβάστε! Σας προτείνουμε ένα απολύτως ασφαλές και χρήσιμο τέχνασμα. Αν εφαρμόσετε το κόλπο μας, θα 
καταργήσετε εντελώς τις γρατσουνιές από τα ξύλινα πατώματα.Το μόνο που χρειάζεστε  είναι  ένα σίδερο και ένα υγρό πανί .

Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς χημικά

Αυτά τα απλά εργαλεία, που ο καθένας έχει στη διάθεσή του στο σπίτι, είναι απολύτως απαραίτητα για να ανανεώσετε το ευαίσθητο παρκέ. Εδώ είναι βήμα προς βήμα η τεχνική που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές και τα χτυπήματα .

1 – Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υγράνετε την επιφάνεια που έχει γρατζουνιστεί.

2 – Καλύψτε την περιοχή με ένα υγρό χαρτί κουζίνας και περάστε από πάνω το καυτό σίδερο . Για να αποφευχθεί το κάψιμο του πατώματος, συνιστάται να κάνετε ταχείες κυκλικές κινήσεις . Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3-5 λεπτά.

3 – Μετά τη χρήση του σιδήρου αφαιρέστε το χαρτί από το έδαφος και δεν θα υπάρχει ίχνος από την γρατζουνιά ή το βαθούλωμα στο πάτωμα!

4 – Αν θέλετε να έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μετά την διαδικασία με το σίδηρο, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα (κατά προτίμηση βιολογικό) ειδικό λάδι για παρκέ,για την προστασία και την ενίσχυση της φυσικής του ομορφιάς και την προστασίας του από το νερό. Αυτή η ελαιώδης ουσία, εισχωρεί βαθιά μέσα στο ξύλο και βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του.Και με απλό ελαιόλαδο όμως μπορείτε να κάνετε δουλεια!

ξυλινα πατώματα

Έτσι θα καθαρίσετε τα μάρμαρα σας και θα αστράψουν ξανά!

Είστε έτοιμοι!

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η μέθοδος, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν πραγματοποιείται αμέσως μετά την πρόκληση της ζημιάς στο πάτωμα. Ωστόσο, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στις παλιές γρατσουνιές  και βαθουλώματα .

πατώμα

Πώς θα το καθαρίσετε μετά την εφαρμογή του κόλπου μας; Εύκολα! Απλά τρίψτε το πάτωμα με ένα πανί από μικροΐνες ελαφρώς λειαντικό .Διώξτε τις ακαθαρσίες από μέσα προς τα έξω!Επίσης μπορείτε να βάλετε το πανάκι σε μια σκουπα και να περάσετε όλο το πάτωμα

Εδώ θα βρείτε πολλά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν και θα σας δώσουν λύσεις στο καθάρισμα του σπιτιού!

Close