Σημάδια και λεκέδες στο μαρμάρινο πάτωμα κάντε το σαν καινούριο εύκολα και γρήγορα με αυτό το έξυπνο κόλπο 

Όσοι έχετε μαρμάρινο πάτωμα στο σπίτι σας, αντιμετωπίζετε το πρόβλημα που οτιδήποτε πέσει πάνω του και μείνει κάνει σημάδι ή μόνιμο λεκέ. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την λύση. Διαβάστε παρακάτω πως θα κάνετε το μαρμάρινο πάτωμα σαν καινούριο ευκολά, γρήγορα και φυσικά με αυτό το έξυπνο κόλπο.

Σημάδια και λεκέδες στο μαρμάρινο πάτωμα κάντε το σαν καινούριο εύκολα και γρήγορα με αυτό το έξυπνο κόλπο 

Δείτε ακόμα: Αλάτα,στίγματα και σκουριές στο πάτωμα: Τα καθαριστικά κόλπα για κάθε είδος δαπέδου

Υπάρχουν λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα που είναι πολύ επίμονοι και δεν μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, καθώς πρόκειται για ένα φυσικό πέτρωμα με ιδιαίτερες ανάγκες και δύσκολο στο καθάρισμα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα φυσικό και γρήγορο κόλπο, όχι μόνο για να σβηστούν οι λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα, αλλά και για να ζήσει, πραγματικά, για πάντα.

Το μάρμαρο είναι περισσότερο ευάλωτο απέναντι σε ορισμένους τύπους λεκέδων, όπως είναι το λάδι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η σκουριά, η νικοτίνη, τα αναψυκτικά και το μαύρο τσάι.

Φυσικό και γρήγορο κόλπο για να εξαφανίσετε λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα

Στην περίπτωση που το μάρμαρο λερωθεί με κάτι από τα παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να καθαριστεί αμέσως, ιδιαίτερα αν το μάρμαρο ανήκει στα «απορροφητικά» μάρμαρα όπως είναι τα Θάσου, Βώλακα, Πρίνου, Λευκού Sivec (κ.α.).

Δείτε ακόμα: Άλατα, σημάδια από γλάστρες και σκουριές στα πλακάκια στο μπαλκόνι: Έτσι θα γίνουν πεντακάθαρα

Αν παρόλα αυτά ο λεκές επιμένει και υπάρχει κάποια χρωματική αλλοίωση στο μάρμαρό, τότε μια ανώδυνη και εύκολη λύση που θα εξαφανίσει το λεκέ είναι το οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεία.

Εμποτίστε χαρτί κουζίνας, κατά προτίμηση λευκό, με οξυζενέ και τοποθετήστε το πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια καλύψτε το με μεμβράνη κουζίνας και σφραγίστε το περιμετρικά με χαρτοταινία. Μετά αφήστε το να κάνει τη «δύσκολη» δουλειά μόνο του για 8 έως 12 ώρες. Όταν αφαιρέσετε το επίθεμα, ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Για να μείνουν τα μάρμαρα του σπιτιού «ζωντανά» για πάντα, σύμφωνα με το www.enimerotiko.gr υπάρχει μόνο ένας τρόπος, νερό και πράσινο σαπούνι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αναμίξετε το νερό με το πράσινο σαπούνι και να καθαρίσετε τις επιφάνειες που έχετε. Η αναλογία είναι 2-3 κ.σ. τριμμένο πράσινο σαπούνι σε ένα κουβά με χλιαρό νερό.

Σημάδια και λεκέδες στο μαρμάρινο πάτωμα κάντε το σαν καινούριο εύκολα και γρήγορα με αυτό το έξυπνο κόλπο 

Δείτε ακόμα: Μούχλα σκουριές και βρωμιές στις τέντες: Πως θα τις καθαρίσετε και θα γίνουν σαν καινούργιες

Σε καμιά περίπτωση απαγορεύεται το καθάρισμα μαρμάρινων επιφανειών με παρκετίνη, γιατί μπορεί να γυαλίζει εκείνη την ώρα, όμως με τη συχνή χρήση της, τα μάρμαρα θαμπώνουν, αφού η παρκετίνη κάνει ένα φιλμ κεριού στο πάτωμα.

Δείτε όλα τα νέα άρθρα με ένα κλικ εδω

Close