Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε όταν βάφετε ένα έπιπλο

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές οδηγίες για το πως πρέπει να βάφετε να έπιπλα σας. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολλές από αυτές για να βάψω καρέκλες, ντουλάπες, τραπεζάκια και καθρέφτες και πολλά άλλα. Ωστόσο έχω διαπιστώσει οτι πολλές από αυτές τις οδηγίες είναι προβληματικές γιατί το χρώμα ποτέ δεν κάθεται σωστά στο έπιπλο και δεν φαίνεται όμορφο. Επειδή έχω βάψει πολλά έπιπλα, αποφάσισα να σας πω 5 από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα  προκειμένου να τα αποφύγετε και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα διαρκεί.

Εδώ θα βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν βάφετε ένα έπιπλο:

1. Τρίψτε το πρώτα με γυαλόχαρτο

Υπάρχουν αρκετές οδηγίες που λένε οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε γυαλόχαρτο. Υπάρχουν και αστάρια και χρώματα που λένε επίσης, οτι δεν είναι απαραίτητο. Αλλά από οτι μπορώ να σας πω από την εμπειρία μου, το γυαλόχαρτο είναι αναγκαίο! Περάστε όλες τις επιφάνειες του επίπλου με ένα σκληρό γυαλόχαρτο.(μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ποικίλες ταχύτητες), ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί μην τρυπήσετε την επιφάνεια. Έτσι  πρέπει να το γυαλίσετε όσο χρειάζεται προκειμένου στη συνέχεια να το περάσετε με χρώμα. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό γυαλόχαρτο για τις επιφάνειες που έχουν ήδη βερνίκι.

Δείτε ακόμη: Απίθανες ιδέες για κατασκευές με άμμο θαλάσσης

2. Αφαιρέστε κατάλοιπα.

Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πατσαβούρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Μην χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα. Μην κάνετε εικασίες για το αν το πανί που θα χρησιμοποιήσετε θα αφήνει χνούδι. Απλά χρησιμοποιήστε ένα πατσαβούρι.

3. Χρησιμοποίησε αστάρι

Αν το αστάρωμα βοηθάει στη προστασία των επίπλων σας χρησιμοποιείστε αστάρι Zinsser BIN Shellac-based. Διαφορετικά χρησιμοποίησε αστάρι Zinsser Bulls-Eye 1-2-3. Ασταρώστε το, χρησιμοποιώντας ένα μικρό αφρώδης ρολό. Για τις δύσκολες περιοχές που δεν φτάνετε εύκολα χρησιμοποιήστε μια αφρώδης βούρτσα.Αφήστε το να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν υπάρχουν σταλαγματιές γυαλίστε το έπιπλο χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ μπλοκ λείανσης και σκουπίστε τα κομμάτια που θα πέσουν κάτω με μια πετσέτα.

Δείτε ακόμη: 26 Πανευκολες κατασκευες

4. Βάψτε το

Χρησιμοποιήστε ένα μίνι αφρώδες ρολό για να εφαρμόσετε τρεις λεπτές στρώσεις από ένα ημι-γυαλιστερό χρώμα λατέξ.  Αφήστε να περάσουν έξι έως οκτώ ώρες μεταξύ των στρώσεων. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε γυαλόχαρτο ανάμεσα στις στρώσεις, αν έχετε οποιεσδήποτε σταλαγματιές ή κάποιο υπόλειμμα στο κομμάτι. Χρησιμοποιήστε το ίδιο μπλοκ λείανσης και ένα καινούργιο πατσαβούρι. Το καινούργιο πατσαβούρι είναι πολύ σημαντικό εδώ. Διότι πρέπει να αφαιρέσετε κάθε χνούδι και σκόνη πριν την εφαρμογή του Polycrylic στο επόμενο βήμα. Είναι σημαντικό να είναι καθαρό για να δείξει καλύτερα. Είχα κατηγορήσει τους πάντες για τα μικροσκοπικά κομμάτια που έβλεπα κατά την εφαρμογή του Polycrylic, αλλά αυτό που πραγματικά έφταιγε ήταν που δεν είχα αφαιρέσει τη σκόνη και τα χνούδια με το πατσαβούρι.

Δείτε ακόμη: Τυλίγει νήμα σε ένα πιρούνι και φτιάχνει απίστευτα διακοσμητικά…

5. Προστατέψτε το.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα νέο ρολό από αφρώδες υλικό για να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση Polycrylic με βάση το νερό το οποίο δεν αφήνει γυαλάδες. Βεβαιωθείτε οτι απλώνετε την στρώση πολύ ελαφρά με τον κύλινδρο αφρού,  για να αποφύγετε τυχόν φυσαλίδες που μπορεί να συμβούν με αυτό. Αφήστε το 72 ώρες να στεγνώσει πριν το χρησιμοποιήσετε; Αλλιώς, μπορεί να κολλάει.

 

 

Close