Τα χρώματα στο σπίτι και η σημασία τους

Το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας. Υπάρχουν χρώματα που μας χαλαρώνουν και χρώματα που μας κάνουν να είμαστε πιο ενεργητικοί. Υπάρχουν φωτεινά χρώματα, μουντά, σκούρα, ζωηρά κλπ. Τα χρώματα επίσης δίνουν και ένα στυλ στο χώρο. Το κάθε χρώμα έχει τη δική του σημασία και δημιουργεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν συναισθήματα όπως κόπωση, αυξημένη δραστηριότητα ή ενθουσιασμό, επιθετικότητα, ηρεμία και αύξηση ή μείωση του στρες. Ένα παιδικό δωμάτιο λοιπόν καλό θα είναι να έχει πιο ήπια χρώματα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων για να διαλέξετε. Αν επί τη ευκαιρία θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού αυτό το άρθρο θα σας φανεί εξίσου χρήσιμο.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε πως το κάθε χρώμα φαίνεται διαφορετικό από δωμάτιο σε δωμάτιο και θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένες παραμέτρους πριν την τελική σας επιλογή. Για παράδειγμα θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε. Επίσης τη χρήση του δωματίου. Μια κρεβατοκάμαρα ή ένα παιδικό δωμάτιο καλό θα είναι να βγάζουν μια αίσθηση ηρεμίας. Ακόμα είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κάθε χρώμα ανάλογα με την διάθεση, την ψυχολογία και τις προσλαμβάνουσες του. Η σωστή επιλογή χρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον για εσάς και την οικογένειά σας.

Δείτε περισσότερα στο paidorama.gr

Close