Τεχνική Pomodoro: Η 25λεπτη μέθοδος διαχείρισης χρόνου για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού πιο γρήγορα από ποτέ

Αν έχεις κουραστεί να τρως όλη σου την μέρα στην καθαριότητα του σπιτιού τότε η τεχνική Pomodoro θα σε σώσει, αφού σου υπόσχεται να έχεις τελειώσει με όλες τις δουλειές του σπιτιού σε 25 λεπτά.

Οι δουλειές του σπιτιού, είναι βαρετές, κουραστικές, μας τρώνε χρόνο κι αν εργάζεσαι, είναι ακόμη πιο δύσκολο να ασχοληθείς μαζί τους. Είναι όμως αναγκαίες, αφού δεν μπορείς να ζεις διαρκώς σε ένα ατακτοποίητο και πόσο μάλλον βρώμικο σπίτι.

Δείτε ακόμα Βενζίνη και αέριο στο αυτοκίνητο: 18 κόλπα για να κάνετε οικονομία

Φαίνεται πως υπάρχει μία νέα τεχνική με το όνομα Pomodoro και υπόσχεται πως σε μόλις 25 λεπτά έχεις τελειώσει όλες τις δουλειές του σπιτιού. Ότι πρέπει για πολυάσχολες και πολυάσχολους δηλαδή. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την τεχνική Pomodoro

Υπάρχει ένας τρόπος να τελειώσουμε τις δουλειές του σπιτιού σε μόλις 25 λεπτά και αυτό το επιτυγχάνουμε με την τεχνική Pomodoro. Αναπτύχθηκε από τον Francesco Cirilo, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Χρησιμοποιεί χρονόμετρο για να σπάσει τον χρόνο εργασίας σε 25 λεπτά, χρονικά διαστήματα, που αποκαλούνται pomodoro. Ονομάστηκε pomodoro από την λέξη ντομάτα, αφού αυτή η τεχνική χωρίζεται σε 4 χρονικά διαστήματα, ακριβώς όπως είναι μία ντομάτα όταν την κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.

Τεχνική Pomodoro-δουλειές του σπιτιού-σε-25 λεπτά-

Photo via: mothersblog.gr

Η έμπνευση αυτής της τεχνικής είναι να δημιουργήσεις τον κανόνα των 25 λεπτών σε κάθε δουλειά του σπιτιού. Δηλαδή σε 25 λεπτά να ξεσκονίσεις το σπίτι, σε ένα άλλο 25λεπτο να βάλεις ηλεκτρική σκούπα και σε ένα άλλο 25λεπτο να ασχοληθείς με τα πατώματα και τις κουρτίνες.

Δείτε ακόμα Φθαρμένα έπιπλα: Διόρθωσε γρατζουνιές, σκισίματα και καψίματα

Ανάλογα με την ενέργειά σου, μπορείς να επιλέξεις τι εργασίες θες να κάνεις. Για παράδειγμα μετά από μία κουραστική μέρα, μπορείς να επιλέξεις να ασχοληθείς με τα φυτά ή να καθαρίσεις τους πάγκους της κουζίνας που είναι πιο εύκολες δουλειές.

Τεχνική Pomodoro-δουλειές του σπιτιού-σε-25 λεπτά-

Photo via: mama365.gr

Από την άλλη αν έχεις πολλή ενέργεια, μπορείς να ασχοληθείς με τους φούρνους ή να σιδερώσεις τα ρούχα σου. Βέβαια αυτό που απασχολεί τους περισσότερους, είναι αν αυτή η τεχνική μπορεί να υλοποιηθεί από όλους.

Μπορεί και όχι, αφού κάποιος από εμάς μπορεί να μην παίρνει αρκετή ικανοποίηση αν δεν δουν το σπίτι να αστράφτει. Παρόλα αυτά αν δεν έχεις καθόλου ενέργεια, αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμά σου, χωρίς παράλληλα να αυτομαστιγώνεσαι αφού δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και από που να τελειώσεις.

Τεχνική Pomodoro-δουλειές του σπιτιού-σε-25 λεπτά-

Photo via: bovary.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close