Μαζέψτε και Αποθηκεύστε τα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια -τα πιο εξυπνα τιπς!

Πέρασαν και φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν θέλουμε να τα αποχωριστούμε, όμως σε λιγες μερες θα πρεπει να μαζέψουμε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μας.Δειτε τα πιο εξυπνα τιπς που θα σας λυσουν τα χερια!Στολίδια Δέντρου- Χωρίστε τα στολίδια σας ανα χρώμα ή ανά είδος (γυάλινα, ξύλινα κτλ) ώστε να μπορείτε εύκολα να δείτε του χρόνου τι σας λείπει και να συμπληρώσετε.

– Χρησιμοποιήστε ότιδήποτε θήκες έχετε στο σπίτι, από αυγά ή το χαρτόνι από το χαρτί υγείας για να βάλετε μέσα στολίδια ή να τυλίξετε τις κορδέλες σας.
1528677_10151828966325880_1186509783_n1501791_10151828966370880_1774951003_n

 

.

Χρησιμοποιήστε χαρτοκιβώτια αυγών για να αποθηκεύσετε τα μικρότερα στολίδια σας.
Χρησιμοποιήστε χαρτοκιβώτια αυγών για να αποθηκεύσετε μικρότερα στολίδια σας.
1. Χαρτιά από εφημερίδες ή περιοδικά

Γεμίστε ένα κουτί με χαρτιά από εφημερίδες ή περιοδικά (κατά προτίμηση κομμένα σε λωρίδες από καταστροφέα εγγράφων) και πάνω τους τοποθετήστε τα στολίδια. Προσθέστε επιπλέον χαρτί πάνω και γύρω από τα στολίδια ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν και να σπάσουν. Ετσι θα αποφύγετε την καθυστέρηση του να τυλίγετε κάθε στολίδι ξεχωριστά.
2. Κουτιά για τις μπάλες του δέντρου 
Ειδικά για τις μπάλες του δέντρου, προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε ξανά μέσα στο κουτί στο οποίο τις αγοράσατε. Τα χωρίσματα στο κουτί θα προστατέψουν τις μπάλες από το να σπάσουν. Αν δεν έχετε το αρχικό κουτί, προσπαθήστε να βρείτε αντίστοιχα κουτιά στα καταστήματα που τις μέρες των γιορτών πωλούσαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Αυτές τις μέρες αυτά τα καταστήματα μαζεύουν το στοκ τους και αδειάζουν τους χώρους, οπότε ακόμη κι αν δεν τα προλάβετε, ρίξτε μία ματιά στους κάδους απορρημάτων που βρίσκονται κοντά.
3. Πλαστικά Ποτηράκια και χαρτί 
Χρησιμοποιήστε πλαστικά κύπελλα για να αποθηκεύετε τακτοποιημένα στολίδια σας.
Αν δεν καταφέρετε να βρείτε τα ταιριαστά κουτιά για τις μπάλες σας, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παραλλαγή χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια μίας χρήσης, ειδικά εκείνα που είναι φτιαγμένα από μαλακό αφρολέξ και προορίζονται για ζεστά ροφήματα. Τοποθετήστε τα ποτηράκια όρθια μέσα σε ένα κουτί, το ένα δίπλα στο άλλο και γεμίστε τα ενδιάμεσα διαστήματα με χαρτί από εφημερίδες ή περιοδικά. Τα στολίδια θα είναι προστατευμένα από ατυχήματα και επιπλέον του χρόνου θα είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσετε και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

Στεφάνια και Διακοσμητικά – Τυλίξτε όσα περισσότερα μπορείτε με νάυλον ή βάρτε τα σε πλαστικές σακούλες. Η σκόνη δεν λερώνει μόνο αλλά καταστρέφει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Ξεσκονίστε το πριν το φυλάξετε.
Μαζέψτε και Αποθηκεύστε τα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια -τα πιο εξυπνα τιπς!
1. Υφασμάτινες Σακούλες 
Οι υφασμάτινες σακούλες είναι μία καλή λύση για να αποθηκεύσετε τα στεφάνια. Προσαρμόστε στη σακούλα κι ένα «θηλάκι» από ύφασμα ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε τη σακούλα ακόμα και μέσα στο πατάρι σας για να γλιτώσετε χώρο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με πλαστικές χοντρές σακούλες όμως αν τις κρεμάσετε στον τοίχο, του χρόνου το πλαστικό θα έχει κάνει σημάδια από τη σκόνη πάνω στον τοίχο σας.
2. Κουτιά από μπότες / παπούτσια
Τα κουτιά από τις μπότες ή τα μποτάκια συνήθως είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν μέσα ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι και καθώς είναι πολύ ανθεκτικά αποτελούν πολύ ασφαλή λύση.

Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια 

– Χωρίστε τις σειρές με τα λαμπάκια ανάλογα με το μέρος που τοποθετούνται και τυλίξτε τις σε χαρτόνι ώστε να μην μπλεκτούν τα σύρματα και να μην μπορείτε να τις ξανανοίξετε την επόμενη χρονιά.
Μην τραβάτε τα σύρματα με δύναμη για να μην κοπούν.
Αποθηκεύσετε τα λαμπάκια ή τα δέντρα με τα ενσωματωμένα λαμπάκια σε σκιερό μέρος ΧΩΡΙΣ ΥΓΡΑΣΙΑ!Μαζέψτε και Αποθηκεύστε τα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια -τα πιο εξυπνα τιπς!

1. Ρολά από χαρτί κουζίνας
Για να αποφύγετε το μπλέξιμο των καλωδίων, κόψτε με το μαχαίρι κάθετα τη μία άκρη του σκληρού ρολού που μένει όταν τελειώσει το χαρτί κουζίνας. Περάστε εκεί την άκρη του καλωδίου στο σημείο που ξεκινάει το φις της πρίζας και τυλίξτε το καλώδιο γύρω γύρω από το ρολό. Όταν τελειώσετε, στερεώστε την άλλη άκρη του καλωδίου μέσα στο ρολό με ένα σελοτέϊπ ή ταινία.
2. Χαρτόνια
Αντί για ρολό κόψτε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο κομμάτι από σκληρό χαρτόνι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.
3. Ξεκαθαρίστε
Συνήθως τα λαμπάκια δεν κρατούν πάνω από 1-2 χρόνια. Καθώς λοιπόν τα μαζεύετε, ελέγξτε να δείτε να δουλεύουν, αν έχουν καμένα λαμπάκια ή καλώδια που έχουν φθαρεί. Πετάξτε οτιδήποτε σας φαίνεται πολύ φθαρμένο γιατί κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου θα χρειαστεί να τα αλλάξετε έτσι κι αλλιώς. Αποθηκεύστε τα λαμπάκια σε σημεία χωρίς υγρασία.
4. Τυλίξτε τα Χριστούγεννιατικα  φώτα γύρω από μια κρεμάστρα για να μη μπλεκοντε

Τυλίξτε τα Χριστούγεννα φώτα γύρω από μια κρεμάστρα για να τους κρατήσει από το να μπλεχτούν.
Υφάσματα και Τραπεζομάντηλα
Αποθηκεύστε τα Χριστουγεννιάτικα υφάσματα σε μία παλιά βαλίτσα ή πλαστικό κουτί ώστε να τα προστατέψετε από την υγρασία και το κιτρίνισμα. Προσθέστε κάποιο αρωματικό φακελάκι, που επίσης προστατεύει από το σκώρο, και τα υφάσματά σας θα διατηρηθούν φρέσκα και μυρωδάτα μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε.
Το Δέντρο
Μαζέψτε και Αποθηκεύστε τα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια -τα πιο εξυπνα τιπς!
Το κουτί στο οποίο το αγοράσατε σας φαίνεται η καλύτερη δυνατή λύση, έτσι δεν είναι; Και δεν έχετε άδικο, όμως τα χάρτινα κουτιά με τα χρόνια φθείρονται και καταλήγουν συχνά να γίνονται καταφύγιο για ανεπιθύμητα σπιτικά έντομα. Αν το κουτί σας έχει παλιώσει ή αν δεν έχετε κουτί, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε το δέντρο σε σακούλες χαλιών από πλαστικό ή ύφασμα

Κεριά
Τυλίξτε τα κεριά σε παλιές κάλτσες ή σε χαρτί περιτυλίγματος για να αποφύγετε τις γρατζουνιές. Φροντίστε το κουτί με τα κεριά να μην βρίσκεται κοντά σε πηγές θερμότητας για να μην λιώσουν τα κεριά και χάσουν το σχήμα τους.

Συναρμολογούμενες Διακοσμήσεις
Αν δεν έχετε πια το χαρτάκι με τις οδηγίες συναρμολόγησης για κάποιες διακοσμήσεις, φωτογραφήστε τις πριν τις μαζέψετε ώστε του χρόνου να έχετε ένα σημείο αναφοράς. Πακετάρετε τα κομμάτια σε κουτιά, τοποθετώντας τα με την ανάποδη σειρά. Δηλαδή αυτό που θα χρειαστείτε πρώτο για να το συναρμολογήσετε του χρόνου να είναι πάνω πάνω στο κουτί.
Βάλτε Ετικέτες στα κουτιά
Θα γλιτώσετε απίστευτο χρόνο τα επόμενα Χριστούγεννα αν καθώς μαζεύετε διαθέσετε 5 λεπτά επιπλέον σε κάθε κουτί για να γράψετε ετικέτες. Σημειώστε έξω από κάθε κουτί τι ακριβώς περιέχεται μέσα σε αυτό και αριθμήστε τα κουτιά ώστε να ξέρετε πόσα ακριβώς κουτιά έχουν μέσα Χριστουγεννιάτικα πράγματα (π.χ. Κουτί 1 από 6, Κουτί 2 από 6 κ.λ.π.).

Σημειώστε ποιο κουτί θα χρειαστείτε πρώτο
Θα ήταν χρήσιμο, ειδικά αν στολίζετε το σπίτι σε δόσεις (π.χ. πρώτα τα Χ/κα λαμπάκια στο μπαλκόνι) να βάλετε τα πρώτα στολίδια σε ένα ξεχωριστό κουτί και τοποθετήστε το σε σημείο πιο εύκολα προσβάσιμο από τα υπόλοιπα. Ετσι, όταν πλησιάζει ο καιρός να διακοσμήσετε, με μία και μόνο κίνηση θα μπορείτε να κατεβάσετε το κουτί που χρειάζεστε χωρίς να αναγκαστείτε να κατεβάσετε όλα τα άλλα κουτιά μέχρι να το εντοπίσετε.
Και αν βαριέστε δοκιμάστε αυτο !!!! χαχχααχχαχααχχα

xaxaxaxax

 

Και του χρόνου!

Close