Άγριες Μέλισσες: Η κατάθεση της Μυρσίνης  που στέλνει τον Δούκα στο ειδώλιο

Άγριες Μέλισσες: Η κατάθεση της Μυρσίνης που στέλνει τον Δούκα στο ειδώλιο

Οι άγριες μέλισσες επέστρεψαν στις οθόνες μας και μας καθηλώνουν για ακόμη μια φορά

Αφού η Ελένη παραδέχτηκε το έγκλημα  που αναστάτωσε το διαφάνι νέες εξελίξεις έρχονται να μας συναρπάσουν μιας και οι ισορροπίες στο σπίτι των Σεβαστων θα διαταραχθούν  κατά πολύ. Βέβαια  θα υπάρξουν και εκείνοι που θα υποστηρίξουν τη Ελένη και θα προσπαθήσουν να την σώσουν. Πολλοί από τους κατοίκους του χωρίου θα ταχθούν υπέρ της Ελένης και θα πάνε κόντρα στους Σεβαστούς  τονίζοντας τον άσχημο χαρακτήρα του Σέργιου . Η Μυρσίνη θα δικαιωθεί αφού από την πρώτη στιγμή πίστευε πως η Ελένη Σταμιρη  σκότωσε τον γιο της.

Δείτε επίσης : Αγγελική  Επόμενα επεισόδια 4, 5: Ένας μεγάλος καβγάς ανάμεσα στην Αθηνά και στον Παύλο έχει τρομερές συνέπειες

ώρα που η αλήθεια αποκαλύφθηκε εί­ναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα προκει­μένου η Ελένη να τιμωρηθεί με θάνατο! Παράλ­ληλα, στο σπίτι των Σεβαστών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Η Μυρσίνη πιστεύει πως η Ασημί­να καλύπτει την Ελένη και την κατηγορεί ανοι­χτά πως τόσο καιρό γνώριζε την αλήθεια και τόλμησε να παντρευτεί τον Νίκηφόρο, ενώ θε­ωρεί πως συνένοχος στην κάλυψη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι και η Δρόσω.

Τότε ο Νικηφόρος, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες, υπερασπίζεται στη μητέρα του την Ασημίνα. Βέβαια, η αποκάλυψη αυτή αλλά και όλες αυτές οι αντιδράσεις δημιουργούν σοβαρή κρίση στον γάμο του ζευγαριού. Από την άλλη, ο Μιλτιάδης αισθάνεται ανακουφισμένος και δικαιωμένος μιας και αποκαταστάθηκε το όνομα του Γιάννου.

Όμως ο ίδιος δεν πρόκει­ται να ηρεμήσει αν δεν ανακαλύψει για ποιο λό­γο έφυγε ο γιος του από τη ζωή. Εν τω μεταξύ, ο Κωνσταντής αισθάνεται τύψεις, καθώς συνει­δητοποιεί πως σκότωσε άδικα τον Γιάννο, αφού η Ελένη ήταν αυτή που δολοφόνησε τον αδελφό του. Ολοι, όμως, περιμένουν τη δίκη της Ελένης προκειμένου να πάρουν απαντήσεις σε φλέγο­ντα ερωτήματα αλλά και για να τη δουν να πλη­ρώνει το τίμημα.

Η Ελένη μεταφέρεται στη φυλακή και ο γολγοθάς της ξεκινά, καθώς φτάνοντας εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με σκληρές και απάνθρωπες συμπεριφορές που δεν μπορούσε να διανοηθεί ποτέ πως θα ζήσει.

Δείτε επίσης Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια -Β κύκλος : Περιλήψεις επεισοδίων 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για την πρώτη μέρα της δίκης, ο Δούκας μαζί με τον δικηγόρο του προετοιμάζουν την επίθε­ση τους στο δικαστήριο, θέλει να δει την Ελένη να πληρώνει με τη χειρότερη τιμωρία τον θά­νατο του γιου του και θα κάνει τα πάντα γι’ αυ­τό. Από την άλλη, ο Κυπραίος επισκέπτεται την Ελένη στη φυλακή.

Ο άντρας της προτείνει έναν τρόπο για τη βοηθήσει. Ωστόσο, εκείνη αρνείται πεισματικά τη βοήθεια του, καθώς προτιμά να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλα­κή από το να καταστρέψει για πάντα τη ζωή της Ασημίνας και της Δρόσως. Ύστερα από λίγες ώρες η δίκη ξεκινά και αποκαλύπτονται ποιοι κάτοικοι πιστεύουν στην αθώωση της Ελένης και ποιοι θέλουν την καταδίκη της.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ο Φανούρης με τη Βιολέτα, οι οποίοι ανεβαίνουν πρώτοι στο βήμα και κα­ταθέτουν υπέρ της ενώ στη δεύτερη ο Σωτήρης, η Χαρίκλεια και ο Κωνσταντής. Οι τρεις τελευταίοι ζητούν την εσχάτη των ποινών χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Κι ενώ συμβαίνουν αυ­τά στο δικαστήριο, πίσω στο Διαφάνι ο Ανάστα­σης ανακοινώνει στον Μιλτιάδη πως ο συνεται­ρισμός αποφάσισε να διαγράψει την Ελένη από το μέλος του. Το επόμενο πρωί ξεκινά η μέρα της πολύκροτης δίκης.

Πρώτος καταθέ­τει ο Δούκας ο οποίος δείχνει ακόμη μία φορά πόσο αδίστακτος είναι αφού υποστηρίζει πως η Ελένη και ο Γιάννος συνεργάστηκαν για να σκοτώσουν τον γιο του Σέργιο. Όσοι βρίσκο­νται μέσα στην αίθουσα ξεσηκώνονται και δη­μιουργούνται έντονες αντιδράσεις.

Στη συνέ­χεια, ο Σαράφης ο δικηγόρος της Ελένης της ζητάει να του αποκαλύψει όλη την αλήθεια αλ­λά εκείνη δεν λέει λέξη. Υποστηρίζει πως μό­νο εκείνη εμπλέκεται στον φόνο.

Από την άλ­λη, ο Κυπραίος πεισμώνει και θέλει να βοη­θήσει την Ελένη. Έτσι, πλησιάζει τη Δρόσω και την πιέζει όταν έρθει η ώρα να καταθέσει να πει την αλήθεια για όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.’Ομως εκείνη αρνείται, καθώς έχει ορ­κιστεί στην Ελένη να μην πει τίποτα.

Η δίκη συνεχίζεται και αυτή τη φορά στο βήμα ανεβαί­νουν ο Προύσαλης και η Δρόσω. Ωστόσο, όλα είναι εναντίον της Ελένης και το ενδεχόμενο να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλα­κή είναι μεγάλο.

Τα πάντα, όμως, ανατρέπονται όταν εμφανίζεται στο δικαστήριο η Ασημίνα. Η τελευταία παρακούει την εντολή του Νικηφό­ρου να μην πάει στη δίκη και δίνει τελικά κα­τάθεση, η οποία αλλάζει τα δεδομένα. Ύστερα από αυτό, ο δικηγόρος της Ελένης σοκάρεται, καθώς μαθαίνει τι πραγματικά συνέβη τη βρα­διά του φόνου. Έτσι, της ανακοινώνει πως απο­χωρεί από την υπεράσπιση της. Η Ελένη βρίσκεται μόνη στο κελί της και λυγίζει…

Πρέπει, όμως να σταθεί δυνατή. Όσο και αν δεν αντέχει άλλο αυτή την επίπονη διαδικασία, το επόμενο πρωί οδηγείται ξανά στο δικαστήριο κι ένας νέος μάρτυρας εμφανίζεται και καταθέτει κάτι απρόσμενο, που αλλάζει τα δεδομένα. Στη συνέχεια, ο δικαστής ζητάει από τον Μιλ­τιάδη να καταθέσει και έπειτα από την ίδια την κατηγορουμένη.

Τότε, ο δικηγόρος του Δούκα με την αγόρευση που κάνει φαίνεται πως κερδίζει τις εντυπώσεις των ενόρκων. Αυτό μέχρι και τη μοιραία στιγμή που εμφανίζεται στο δικαστήριο ο Κυπραίος. Ο τελευταίος ζητάει να καταθέσει και τότε όλοι ξαφνιάζονται.

Ο άντρας φέρνει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά τα πάνω κάτω μιας και αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό των Σεβαστών. Εκείνη τη στιγμή, όλοι σαστίζουν και ειδικά ο Δούκας. Στη δικαστική αίθουσα επικρατεί πανικός και ο δικαστής διακόπτει τη δίκη, ενώ ο Κυπραίος καταφέρνει να βάλει τον Δούκα στη θέση του κατηγορουμένου.

Οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο Δούκας εξοργίζεται, ενώ ο Λάμπρος αποκαλύπτει στον πατέρα του τη φρικτή αλήθεια για τον φόνο του Γιάννου…Όπως αποδεικνύεται, η δίκη της Ελένης θα εξελιχθεί σε έναν πόλεμο για γερά νεύρα, καθώς η ανατροπή ακολουθεί η μία την άλλη. Μάλιστα, τη στιγμή που ο Δούκας οργανώνει με μαεστρία την υπεράσπιση του, αγνοεί πως ο Νικηφόρος ετοιμάζεται να του επιτεθεί…

Πηγή:ΜΥtv

Close