Δεν είναι μόνο το Contagion! Δείτε 10 ταινίες που μιλούσαν για θανατηφόρους ιούς!

Η έξαρση του κορονοϊού έφερε στην επιφάνεια μια ταινία από το 2011 με το όνομα Contagion. Παρ’ όλη την ανησυχία των ανθρώπων σχετικά με τον νέο κορονοϊό, φαίνεται πως έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε ένα κινηματογραφικό έργο. Η αιτία ήταν πολύ απλή.

Η ταινία, μιλάει για έναν ιό που ξεκίνησε από την Ασία και εξαπλώθηκε σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη με μεγάλη ταχύτητα. Οι ομοιότητες που έχει με τον νέο κορονοϊό, ο ιός της ταινίας, οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα, ότι το Contagion για κάποιον μυστηριώδη λόγο, ήταν σε θέση να προβλέψει τη σημερινή κατάσταση.

Πέρα από τις ιστορίες συνωμοσίας όμως, η αλήθεια είναι ότι ο νέος κορονοϊός, δεν είναι η μονή πανδημία που “χτύπησε” την ανθρωπότητα στο παρελθόν. Βάζοντας λοιπόν τη λογική μας μπροστά, θεωρούμε ότι το Contagion βασίστηκε σε πανδημίες του παρελθόντος, καθώς επίσης και σε μερικές πεποιθήσεις σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η ανθρωπότητα τον πλανήτη.

Το τελευταίο μάλιστα, αποτέλεσε και δήλωση των πρωταγωνιστών. Σύμφωνα με αυτούς, ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης αλαζονείας . Έτσι, το Contagion αποτελεί γι’ αυτούς μια προειδοποίηση από το παρελθόν, που η ανθρωπότητα δεν άκουσε.

Παρόλα αυτά, εκτός από το Contagion υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες κάνουν λόγο για ιούς. Μερικές φορές σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο τους ανθρώπους και άλλες φορές τους μετατρέπουν σε ζόμπι. Ταινίες θρίλερ ή και δράμα που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν βραβεία.

Αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό κι εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια έρευνα και να παραθέσουμε παρακάτω τις αγαπημένες μας. Τώρα, που μένουμε σπίτι, μια ταινία με όλη την οικογένεια θα ήταν ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις παρακάτω ταινίες είναι θρίλερ και τρόμου, οπότε δεν προβλέπονται για μικρά παιδιά. Δείτε παρακάτω:

Οι 12 Πίθηκοι

Το 1996 η ανθρωπότητα δέχεται χτύπημα από έναν θανατηφόρο ιό. Μάλιστα, οι άνθρωποι πλέον μένουν σε σπήλαια κάτω από την γη για να προστατευθούν από τον νέο, θανατηφόρο ιό και τα ζώα έχουν καταλάβει τον πλανήτη μας. Για να καταπολεμήσουν τον ιό, οι επιστήμονες κατασκεύασαν μια χρονομηχανή και στέλνουν τον Μπρους Γουίλις πίσω στον χρόνο, για να εντοπίσει την πηγή του ιού και να λύσει το πρόβλημα.

Δείτε το trailer:

 

 

Το ξέσπασμα

Μια αμερικάνικη κωμόπολη αποδεκατίζεται από τον ιο Μοτάμπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μοτάμπα θυμίζει πολύ τον ιό Έμπολα. Η αιτία του ιού, είναι μια μαϊμού, η οποία εισήλθε στη χώρα λαθραία. Και ενώ ο στρατιωτικός γιατρός προσπαθεί να βρει το εμβόλιο η αμερικάνικη κυβέρνηση. αποφασίζει να σβήσει τη κωμόπολη από τον χάρτη.

Τραγικό αστείο, αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια εποχή, μετά την κυκλοφορία της ταινίας, το σημερινό Κονγκό χτυπήθηκε από τον ιό Έμπολα.

Δείτε το trailer:

 

 

28 Μέρες Μετά 

Ένας νεαρός ξυπνάει από κώμα για να αντικρίσει ένα ερημωμένο Λονδίνο. Η πόλη έχει αδειάσει, εξαιτίας ενός ιού, ο οποίος μεταδίδεται γρήγορα και εύκολα και μετατρέπει τους ανθρώπους σε κτήνη. Με μερικούς επιζώντες, προσπαθούν να βρουν μια νησίδα για να ξεκινήσουν από την αρχή την ανθρωπότητα.

Δείτε το trailer:

 

 

Resident Evil 

Μια ταινία που σημείωσε τεράστια επιτυχία και κυκλοφόρησε άλλα 5 σίκουελ, βασίστηκε στο ομώνυμο video game. Ένας ιός σε μυστικές εργαστηριακές εγκαταστάσεις μετατρέπει όλους τους ανθρώπους σε ζόμπι. Η Μίλα Γιόβοβις και η Μισέλ Ροντρίγκες στέλνονται από την Κυβέρνηση να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τον ιό, 3 ημέρες πριν προσβάλει όλη την ανθρωπότητα.

Δείτε το trailer:

 

 

REC

Μια ρεπόρτερ κι ένας οπερατέρ, ακολουθούν μερικούς πυροσβέστες που σε μια αποστολή. Η πυροσβεστική, δέχθηκε κλήση από μια πολυκατοικία της Ισπανίας. Όταν φτάνουν όμως εκεί, συνειδητοποιούν ότι ένας ιός, μετατρέπει γρήγορα όλους τους ενοίκους σε ζόμπι. Η ταινία έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που ένα χρόνο μετά, μεταφέρθηκε και στον αμερικάνικο κινηματογράφο με τίτλο Quarantine.

Δείτε το trailer: 

 

 

Ζωντανός Θρύλος

Ο Γουίλ Σμιθ υποδύεται έναν βιολόγο, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών στην Νέα Υόρκη. Με συντροφιά τον σκύλο του προσπαθεί να επιβιώσει από τα νυχτόβια ζόμπι και να βρει το αντίδοτο του ιού που έπληξε την χώρα. Η ταινία είναι παραλλαγή του επιτυχημένου μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μάθεσον. Στο μυθιστόρημα ο ιός μετατρέπει τους ανθρώπους σε βρικόλακες.

Δείτε το trailer:

 

 

Πανδημία

Ένας θανατηφόρος ιός προσβάλει την Αμερική και γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους. Τέσσερις νέοι αποφασίζουν να βρουν σωτηρία στον Κόλπο του Μεξικού. Το ταξίδι τους όμως φαίνεται πιο επικίνδυνο από όσο πίστευαν, αφού οι νόμοι δεν έχουν πια καμία σημασία.

Δείτε το trailer:

 

 

Contagion

Ένας μολυσματικός ιός προσβάλλει τον πλανήτη και μετατρέπεται σε φονική πανδημία. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2011 όμως, εξαιτίας των πολλών ομοιοτήτων με τον σημερινό κορονοϊό, η ταινία τον τελευταίο καιρό πήρε μεγάλη δημοτικότητα. Οι άνθρωποι στο Contagion προσπαθούν να βρουν το εμβόλιο ενώ ο θάνατος τους, είναι μαρτυρικός.

Δείτε το trailer:

 

 

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

Μια ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ. Ο Μπραντ Πιτ, υποδύεται έναν υπάλληλο του ΟΗΕ που προσπαθεί να βρει πληροφορίες από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει έναν ιό που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Παρόλο που η πλοκή είναι αρκετά συνηθισμένη, αξίζει να την δεις εξαιτίας της άριστης σκηνοθεσίας και των εξαιρετικών ερμηνειών.

Δείτε το trailer:

 

 

Το Λυκόφως του Τρόμου

Η ταινία μιλά για έναν μολυσματικό ιό ο οποίος μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά δραματική, αφού η κόρη του πρωταγωνιστή Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μολύνεται από τον ιό. Παρόλα αυτά ο Άρνολντ, δεν δίνει την κόρη του στις αρχές έτσι ώστε να την θέσουν σε καραντίνα και περνά μαζί της όλα τα στάδια της μεταμόρφωσης. Πολύ κλάμα.

Δείτε το trailer:

 

 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close