Η Παραλία: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι ανατρεπτικές καθώς θα δούμε, ότι ο θησαυρός που έψαχναν τόσο καιρό, ξαφνικά εξαφανίζεται
Η Ιφιγένεια και ο Παύλος καταγγέλλουν στην στην αστυνομία ότι δέχτηκαν επίθεση από μία χίπισσα η οποία κατέστρεψε την κάμερα τους και τους απείλησε με μαχαίρι.
Παράλληλα, Οδυσσέας και ο Κολιτσιδάκης συνεχίζουν την έρευνα τους για τα εγκλήματα που συγκλονίζουν την περιοχή ενώ ένα νέο περιστατικό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στη κοινότητα των Ματάλων. Ο Δημητρός εμφανίζεται ξαφνικά με ένα περίστροφο στο χέρι τρομάζοντας και εξοργίζοντας τους κατοίκους.
Η Φανή σκοτώνεται με τους γονείς της

Οι χωριανοί κατηγορούν για ακόμη μία φορά την οικογένεια Αρχοντάκη για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της. Η ένταση κορυφώνεται όταν η Ιφιγένεια αρχίζει να κατηγορεί τους γονείς της ότι νοιάζονται περισσότερο για τα συμφέροντα τους πάρα για την αλήθεια και την ανθρώπινη ζωή.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Διονύσης που βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα μαζί με τον Παύλο προσπαθεί να υπερασπιστεί τον αδερφό του και να προλάβει πιθανές συνέπειες στην οικογένεια του.
Παύλος και Διονύσης στο αστυνομικό τμήμα

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται αφού η υπόθεση αυτή φαίνεται να βαραίνει ακόμη περισσότερο την οικογένεια Αρχοντάκη και να την φέρνει αντιμέτωπη, με σκληρές αλήθειες και δύσκολες αποφάσεις.
Κι ενώ η Κερασία ανησυχεί μήπως επιστρέψει η βιολογική μητέρα του Νικόλα, η Τες και διεκδικήσει το παιδί της, η Ειρήνη, ο Κώστας, η Νόνα και ο παπά Νικόλας ανακαλύπτουν έντρομοι ότι ο θησαυρός για τον οποίο είχαν κάνει τόσες θυσίες έχει κλαπεί.
επόμενα επεισόδια Β’ κύκλος: 29, 30

Σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, αυτή η αποκάλυψη τους βυθίζει στην απελπισία καθώς βλέπουν τις ελπίδες τους να καταρρέουν και το όνειρο της οικονομικής σωτηρίας να απομακρύνεται.