Βάζετε τη σερβιέτα λάθος όλη σας τη ζωή.. Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνετε!

Οι σερβιέτες τοποθετούνται πάνω στο εσώρουχο. Υπάρχουν δύο τύποι σερβιετών: αυτές που έχουν κόλλα και κολλάνε πάνω στα εσώρουχα, και αυτές που έχουν φτερά και τις βάζετε κάτω από το εσώρουχο για να κρατήσετε τη σερβιέτα στη θέση της. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αλλάζουν τις σερβιέτες κάθε 4 έως 8 ώρες, προκειμένου να μην λερώνονται.

Δείτε ακόμη: Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη όταν έχετε περίοδο.. Δείτε γιατί..

Τοποθέτηση σερβιέτας:

Βήμα 1

Αφαιρέστε τη σερβιέτα από τη συσκευασία και ξεδιπλώστε τη.

Βήμα 2

Καθίστε στην τουαλέτα και τραβήξτε το εσώρουχό σας κάτω ακριβώς πάνω από τα γόνατα.

Βήμα 3

Τώρα, αφαιρέστε την ταινία για να αποκαλύψετε την κόλλα στο πίσω μέρος των σερβιετών υγείας. Εάν χρησιμοποιείτε σερβιέτες με φτερά, θα πρέπει να υπάρχουν τρεις ταινίες: μια στο μεγάλο μέρος καικάθε μια σε κάθε φτερό.

Βήμα 4

Πατήστε τις σερβιέτες, με την κολλητική πλευρά προς τα κάτω, πάνω στο καβάλο των εσωρούχων σας. Στη συνέχεια, διπλώστε τα φτερά γύρω από τις πλευρές του καβάλου των εσωρούχων σας και πιέστε τες κάτω από τα εσώρουχα. Εάν χρησιμοποιείτε σερβιέτες που έχουν σχεδιαστεί για στρινγκ εσώρουχα, πρέπει να βάλετε το μεγαλύτερο μέρος της σερβιέτας προς το μπροστινό μέρος του εσωρούχου.

Δείτε ακόμη: 15 Συμβουλές και κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη

Βήμα 5

Βεβαιωθείτε ότι η σερβιέτα είναι στη σωστή θέση, τραβώντας τα εσώρουχα σας επάνω. Θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο του ανοίγματος του κόλπου σας.

Βήμα 6

Κάθε 2 ώρες ελέγξτε τη σερβιέτα σας για να δείτε αν θα πρέπει να την αλλάξετε. Θα ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξετε όταν οι σερβιέτες είναι υγρές στην επιφάνεια και απορροφούν πλέον την αιμορραγία.

Βήμα 7

Κατά την αντικατάσταση, διπλώστε τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες, όπως ήταν πριν αφαιρεθούν από τη συσκευασία. Τυλίξτε το χαρτί τουαλέτας γύρω από την σερβιέτα και ρίξτε τη στο κάδο απορριμμάτων.

Όλες οι γυναίκες πρέπει να αλλάζουν τις σερβιέτες κάθε 4 έως 8 ώρες, προκειμένου να μην λερώνονται

Σερβιέτες που ξαναχρησιμοποιούνται

Βήμα 1

Καθίστε στην τουαλέτα και τραβήξτε το εσώρουχο κάτω ακριβώς πάνω από τα γόνατά σας.

Βήμα 2

Βάλτε τη σερβιέτα στον καβάλο του εσωρούχου σας έχοντας τα φτερά στο χέρι σας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, διπλώστε τα φτερά πάνω από τις πλευρές του καβάλου του εσωρούχου σας.

Βήμα 4

Θα πρέπει να ελέγχετε τη σερβιέτα σας κάθε δύο ώρες για να δείτε αν πρέπει να την αλλάξετε. Θα ξέρετε ότι είναι καιρός να την αλλάξετε όταν η σερβιέτα είναι υγρή στην επιφάνεια και δεν απορροφά πλέον την αιμορραγία.

Δείτε ακόμη: Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: τι σημαίνει;

Βήμα 5

Βάλτε τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες, σε ένα κουβά με νερό με σαπούνι. Καλύψτε το δοχείο και φυλάξτε το κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου σας. Κρατήστε σε αυτή τη θέση όλες τις χρησιμοποιημένες σερβιέτες μέχρι να τελειώσει ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος. Όταν τελειώσετε με την περίοδό σας, αδειάστε τον κάδο των σερβιετών και το νερό με το σαπούνι και βάλτε τις σερβιέτες στο πλυντήριο. Πλύντε τες σε ζεστό νερό με κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Προειδοποιήσεις

Θα πρέπει να έχετε μακρυά το κάδο των χρησιμοποιημένων σερβιετών από τα κατοικίδια ζώα, επειδή κάποιοι κατοικίδια ζώα έλκονται από την μυρωδιά του εμμηνορροϊκού αίματος.

Συμβουλές

Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την αλλαγή της σερβιέτας.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close