5 πράγματα που πρέπει να διδάξεις στην κόρη σου πριν μπει στην εφηβεία

Ξυπνάς μια μέρα και ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου μια μικρή δεσποινίδα, έτοιμη να μπει στην εφηβεία. Ένα κορίτσι που βρίσκεται σε αυτή την προεφηβική φάση περνάει μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους της ζωής της. Η σπίθα γίνεται όλο και πιο μεγάλη και εμείς οι γονείς προσπαθούμε να την βοηθήσουμε να συγκρατήσει τα έντονα αυτά συναισθήματα.

Από πολύ μικρή ηλικία (10-11 χρονών) αρχίζουν να ασχολούνται με την εξωτερική τους εμφάνιση και να αναζητούν τα πρότυπα ομορφιάς.

Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς να προετοιμάσουν τις κόρες τους για την εφηβεία με πολύ σημαντικό την ανάπτυξη της καλής σχέσης με το σώμα τους.

Διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Δρ.Rebecca Unger στην σελίδα www.parenting.com, αναφέρει ότι η διδασκαλία της κόρης μας για το σώμα της θα πρέπει να είναι μια ανοιχτή, ειλικρινής και συνεχής συνομιλία, ξεκινώντας από μικρή ηλικία. Και συνεχίζει ότι η συζήτηση δεν πρέπει να είναι μόνο μεταξύ των γυναικών, αλλά και ο μπαμπάς και οι άλλοι αρσενικοί του σπιτιού μπορούν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις.

Για να μας βοηθήσει να αισθανθούμε πιο σίγουροι για να μιλήσουμε με την κόρη μας, εδώ είναι μια λίστα με πέντε πράγματα για να την διδάξουμε για το σώμα της:

Τα σώματα έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη
Αντί να μιλάμε για τη σωματική εμφάνιση και το βάρος της κόρης μας, ας επικεντρωθούμε στην υγεία της. Έχει αρκετή έκθεση σε κρίσιμες και μη ρεαλιστικές αντιλήψεις σχετικά με την εικόνα του σώματος από τα μέσα ενημέρωσης. Αν έχουμε εμείς εμμονές με το σώμα πιθανόν και η κόρη μας θα αναπτύξει την ίδια εμμονή. Αντ ‘αυτού, την ενθαρρύνουμε και την υποστηρίζουν

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr


Close