Κυριακή των Βαΐων-Κερκυραίικο Μπιάνκο-συνταγή-

Συνταγή για Κερκυραίικο Μπιάνκο, ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας που φτιάχνεται με ψάρια σχεδόν κάθε είδους, αλλά εμείς θα το απολαύσουμε με μπακαλιάρο για την Κυριακή των Βαΐων. Από τον φίλο μας Kostas Nikolopoulos

 

    Για το σερβίρισμα

  • μαιντανος Κατά βούληση ψιλοκομμένος
  • πιπέρι Κατά βούληση κόκκινο

Κυριακή των Βαΐων: Τραγανός μπακαλιάρος με κουρκούτι

 

Το Κερκυραίικό Μπιάνκο είναι από τα πιο ξακουστά πιάτα της Κέρκυρας και όχι τυχαία. Ένα αρωματικό πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα και έχει ως βασικό συστατικό το ψάρι, με διάφορα μυρωδικά και λεμόνι. Σήμερα θα το απολαύσουμε με μπακαλιάρο που τον είχαμε ξαλμυρίσμενο και στη κατάψυξη από την 25η Μαρτίου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κερκυραίικο Μπιάνκο για την Κυριακή των Βαΐων:

Κερκυραϊκό μπιάνκο για σήμερα Κυριακή των Βαΐων! Ευλογημένος ο Ερχόμενος!

Κυριακή των Βαΐων-Κερκυραίικο Μπιάνκο-συνταγή-

Εκτέλεση για το Κερκυραίικο Μπιάνκο για τη Κυριακή των Βαΐων

Καλύπτουμε τον πυθμένα μιας κατσαρόλας με χοντρές στρογγυλές φέτες πατάτας και τις σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, νερό ίσα να τις καλύψει τα υλικά και πιπέρι. Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Μετά προσθέτουμε φιλέτα μπακαλιάρου. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο για αλλά 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και σείουμε την κατσαρόλα όπως κάνουνε με το αυγολέμονο.

 

Κυριακή των Βαΐων: Σαρδέλες με ντομάτες στον φούρνο

 

Βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αν δούμε ότι έχει αρκετά ζουμάκια, ξεσκεπάζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά για να “κατέβει” η σάλτσα. Σκοπός είναι να μείνει μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο και κόκκινο πιπέρι.

Κυριακή των Βαΐων-Κερκυραίικο Μπιάνκο-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close